Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΟΧΟΣ


"...Η ζωή των ατόμων, όπως κι εκείνη των εθνών και ολόκληρων πολιτισμών, "μοιάζει" να κυριαρχείται δογματικά από το νόμο των αντιθέτων."
...............
" Όλοι αισθάνονται την ύπαρξη μιας δύναμης που παρεμβάλλεται μεταξύ των επιθυμιών τους και της υλοποίησής τους....την παρουσία ενός είδους παγκόσμιας τριβής", αν κρίνουμε τουλάχιστον από την ιστορία και τις ατέλειωτες αντιξοότητες που χρειάστηκε να ξεπεράσει ο άνθρωπος, ο Ανταγωνιστής θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως η κινητήρια δύναμη της εξέλιξής του..

"Ο Ανταγωνιστής μας μετράει...Κανείς δεν μπορεί να έχει ένα goal μεγαλύτερο από τον εαυτό του..Ένας καθημερινός άνθρωπος μπορεί να ονειρευτεί ένα μικρό διαμέρισμα, ένας άλλος μια βίλα στη θάλασσα, αλλά μόνο ένας βασιλιάς μπορεί να ονειρευτεί τις Βερσαλλίες"....

Αυτό  ήταν αντίθετο με την κοινή πεποίθηση...ότι ο καθένας θα μπορούσε να θέσει οποιοδήποτε στόχο, εάν δεν τον σταματούσε η επίγνωση της ανεπάρκειας των διαθέσιμων πόρων και η κοινή του λογική. Ότι οποιοσδήποτε, χωρίς αυτούς τους περιορισμούς, θα μπορούσε να θρέψει τα μεγαλύτερα όνειρα ή να στηρίξει τις υψηλότερες προσδοκίες...
Στη συνέχεια ο Dreamer, απέδειξε τη σαθρότητα αυτής της γενικής πεποίθησης:
" Η ευρύτητα του Είναι, καθορίζει για τον καθένα, το ανώτατο όριο του τι μπορεί να ζητήσει από τη ζωή, και το αποκορύφωμα της κάθε επιθυμίας του. Ταυτόχρονα, είναι και το όριο για οτιδήποτε ένας άνθρωπος  μπορεί να αποκτήσει και να κατέχει."

"Ο Ανταγωνιστής είναι το πιο ακριβές μέτρο της ευρύτητας της σκέψης μας, της συναίσθησής μας...

Για το λόγο αυτό δεν υπερβαίνει ποτέ τις δυνάμεις μας. 'Οσο τρομερή, απειλητική, ακαταμάχητη κι αν φαίνεται, η σύγκριση με τον Ανταγωνιστή είναι πάντα μια μονομαχία, όπου οι δυνάμεις που εμπλέκονται είναι πάντα ισότιμες....
Μόνο φαινομενικά ένας άνθρωπος αντιπαραβάλλεται με εξωτερικά εμπόδια, με εχθρούς και αντιξοότητες έξω από τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα ο Ανταγωνιστής είναι πάντοτε η υλοποίηση μιας σκιάς, μιας σκοτεινής πλευράς μας που δεν γνωρίζουμε, που δεν θέλουμε να γνωρίσουμε...Όταν εκδηλώνεται, με τη μορφή επίθεσης, αντιξοότητας ή προβλήματος, μένουμε έκπληκτοι. Στην πραγματικότητα τον φυλάξαμε ασυνείδητα μέσα μας για πολύ καιρό. Εξαιτίας της απροσεξίας μας, ένα πολύ μικρό σύμπτωμα είχε όλο το χρόνο να αναπτυχθεί και εξ αιτίας της ανικανότητάς μας να το εντοπίσουμε και να επέμβουμε, έγινε μια πραγματική απειλή. Για το λόγο αυτό μια ανθρωπότητα πιο προσεκτική, που θα είχε σβήσει από το Είναι της, την αυτολύπηση και τη μεμψιμοιρία, θα γράψει στις αίθουσες των δικαστηρίων της, με πηχυαίους τίτλους: το θύμα είναι πάντα ένοχος!"
...........
-Στην περίπτωση του Ολοκαυτώματος δεν μπορώ να καταλάβω πώς το θύμα υλοποίησε τον εκτελεστή του...
...........
"Το αντίθετο είναι ένα θραύσμα, ένα τμήμα που χωρίστηκε, που απομακρύνθηκε από την ολότητα...Ο φαινομενικός ανταγωνιστής είναι το ασημένιο νόμισμα που έχασε μια γυναίκα...είναι εκείνο το πρόβατο που έχασε ο βοσκός...Όποιος δεν μπορεί να ξαναβρεί την ακεραιότητά του, όποιος δεν μπορεί να επαναφέρει εκείνο το μόριο του Είναι, θα το συναντήσει έξω από το εαυτό του, υπερβολικά γιγαντωμένο, ως περιορισμό,   εμπόδιο ή αντιξοότητα".
.....
-Μα βέβαια...Νηπιαγωγεία, σχολεία,νοσοκομεία...ξεχωριστά...κρεοπωλεία, μαγαζιά, εστιατόρια... ξεχωριστά...γιορτές, παραδόσεις και τελετουργίες ...πάντα ξεχωριστά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εβραϊκή θρησκεία, η φιλοσοφία, ο τρόπος ζωής και εργασίας αυτού του λαού, ουσιαστικά βασίζεται σε μια οπτική διάκρισης του κόσμου...υπάρχουν οι Εβραίοι και οι άλλοι...

-Στο ναό της Ιερουσαλήμ, ένας τοίχος χώριζε την αυλή  των Εβραίων από εκείνη των Εθνικών και για τον ειδωλολάτρη που θα παραβίαζε αυτό το σύνορο προβλεπόταν η ποινή του θανάτου. ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΣΥΡΜΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, πριν συναντήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να μεταμορφωθεί σε μια τρομερή πραγματικότητα..

"Η ελλειπτικότητά μας παράγει τέρατα στον εξωτερικό κόσμο. Η διαίρεσή μας δημιουργεί τη βία που μετά συναντάμε. Ο Ανταγωνιστής είμαστε εμείς...Το να νιώθουμε ξεχωριστοί από τους άλλους είναι το αποτέλεσμα μιας αποσυνθεμένης ψυχολογίας που τροφοδοτεί μια εσωτερική εγκληματικότητα. Κάποια μέρα, αυτή θα εκδηλωθεί στον κόσμο των συμβάντων με βιαιότητες, επιθέσεις, συμπλοκές και διώξεις".

"Το ολοκαύτωμα δεν ήταν ένα ατύχημα στην ιστορία, ούτε το αποτέλεσμα της απανθρωπιάς ενός καθεστώτος, ενός έθνους ή ακόμα χειρότερα, ενός ανθρώπου, ενός τυράννου...Ήταν η υλοποίηση της οπτικής ενός λαού, που ακόμα δεν έχει συγχωρεθεί μέσα του, η αντανάκλαση μιας ξεχωριστής, αντιμαχόμενης σκέψης, που είναι η πραγματική αιτία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των απελάσεων, των εξοντώσεων και της κάθε θηριωδίας.
Ο μοναδικός εχθρός είναι μέσα μας!...Έξω από μας δεν υπάρχει κανένας εχθρός να τον μισήσουμε ούτε να τον συγχωρήσουμε και κανένα κακό που θα μπορούσε να μας βλάψει". 

"Το αιφνίδιο έχει πάντα την ανάγκη μεγάλης προετοιμασίας...μιας μακράς επώασης που συμβαίνει στο Είναι, στις ψυχικές μας καταστάσεις...Γι αυτό αναγνωρίστε τον Ανταγωνιστή μέσα σας...εναρμονίστε τον αποκαταστήστε την ακεραιότητα...Επανάκτηση της ακεραιότητας σημαίνει "εσωτερική συγχώρεση"...είναι το τμήμα που επανασυνδέεται με την ολότητα...είναι η επιστροφή του άσωτου υιού...είναι το αγάπα τον εχθρό σου...Η ΖΩΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ "ΝΑΙ"...Θα σας φερθεί πάντα με γενναιοδωρία που οι άλλοι θ' αποκαλούν τύχη".


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα