Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αποκαλύπτοντας τις κρυφές πηγές υδατανθράκων

coffee-carbs

Η διαχείριση της πρόσληψης των υδατανθράκων σας παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, όταν έχετε διαβήτη τύπου 2, τι γίνεται όμως με τους κρυμμένους υδατάνθρακες;
Μερικές τροφές όπως το άσπρο ρύζι, τα άσπρα ζυμαρικά, ο πουρές πατάτας και τα γλυκά είναι προφανώς πλούσιες σε υδατάνθρακες, ωστόσο αυτό κατά πάσα πιθανότητα το γνωρίζετε ήδη.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες λιγότερο εμφανείς πηγές υδατανθράκων όπως η σάλτσα που βάζετε στα μακαρόνια σας, που μπορεί να περιέχει ακόμα και 34 γραμμάρια υδατανθράκων ανά φλιτζάνι. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 50% της συνιστώμενης ποσότητας ανά γεύμα που σύμφωνα με τις διεθνείς διατροφικές οδηγίες είναι 45-60 γραμμάρια υδατανθράκων ανά φλιτζάνι.
Διαβάστε παρακάτω πέντε κρυφές πηγές υδατανθράκων και πώς μπορείτε να τις αντικαταστήσετε:

Σάλτσες πικάντικες
Η σάλτσα μπάρμπεκιου, η σάλτσα τυριών, η σάλτσα κοκτέιλ μπορεί να περιέχουν 10-15 γραμμάρια υδατανθράκων ανά μερίδα. Το κλειδί είναι να διατηρήσετε μικρό το μέγεθος της μερίδας. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο από αυτό που χρησιμοποιείτε για τη ζύμη ώστε να απλώσετε τη σάλτσα, αντί να την ρίξετε κατευθείαν από το μπουκάλι. Μία κουταλιά δεν θα βλάψει, πάνω από 2 αρχίζουν τα προβλήματα. Για να πάρετε λιγότερες θερμίδες και λιγότερους υδατάνθρακες προτιμήστε να ρίξετε πάνω στα ζυμαρικά σας φρέσκο τριμμένο τυρί, αντί να φτιάξετε μια κρεμώδη σάλτσα τυριού.
Smoothies
Τα ποτά συνήθως ξαφνιάζουν τους ανθρώπους όταν κάποιος τους λέει πως μπορεί να περιλαμβάνουν κρυφούς υδατάνθρακες. Κι όμως ένα smoothie μπορεί να περιλαμβάνει ανάλογα με τα υλικά του ακόμα και 60 γραμμάρια υδατάνθρακες ή και ακόμα περισσότερο. Ελέγξτε τους υδατάνθρακες φτιάχνοντας το smoothie σας χρησιμοποιώντας γάλα χωρίς ζάχαρη, ένα φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες και 100 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι. Θα έχετε έτσι ένα υγιεινό smoothie που θα περιέχει λιγότερα από 20 γραμμάρια υδατάνθρακες.
Αρωματικοί καφέδες
Αν ένας καφές μόκα είναι γλυκιά απόλαυση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι περιλαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες σε λίγες μόλις γουλιές. Ενας τυπικός καφές μόκα περιέχει πάνω από 40 γραμμάρια υδατανθράκων. Ενας καπουτσίνο έχει μόλις 12 γραμμάρια υδατάνθρακες και είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Πασπαλίστε τον καφέ σας με λίγη κανέλα για γεύση χωρίς θερμίδες. Επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι ο απλός μαύρος καφές δεν περιλαμβάνει υδατάνθρακες.
Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και ασβέστιο, ωστόσο θα πρέπει να έχετε το νου σας για τους υδατάνθρακες, ιδιαίτερα σε αρωματισμένα γιαούρτια. Ένα τυπικό γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με φρούτα περιέχει περισσότερα από 20 γραμμάρια υδατανθράκων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να διαβάσετε και να συγκρίνετε τις διατροφικές ετικέτες. Το γιαούρτι είναι φυσική πηγή υδατανθράκων, πότε θα πρέπει να επιλέξετε το απλό άπαχο γιαούρτι που περιέχει μόλις 6 γραμμάρια υδατανθράκων.
Προϊόντα χωρίς λιπαρά (αλλά με ζάχαρη)
Τα fat-free προϊόντα συχνά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, λόγω του ότι απομακρύνεται το λίπος, αλλά προστίθεται ζάχαρη για να δώσει γεύση. Μισό φλιτζάνι παγωτό βανίλια χωρίς λιπαρά έχει σχεδόν 21 γραμμάρια υδατάνθρακες, όταν η έκδοση με πλήρη λιπαρά έχει λιγότερα από 16 γραμμάρια υδατάνθρακες. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές τα προϊόντα light παχαίνουν κι ας ισχυρίζονται το αντίθετο. Είναι καλύτερα να επιλέξετε προϊόντα με πλήρη λιπαρά και να περιορίσετε το μέγεθος της μερίδας σας παρά να προτιμήσετε τις εκδόσεις light.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα