Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αμφισβητούμενη είδηση θανάτου βρέφους από κοκύττη στοχοποιεί εναλλακτικούς γιατρούς και αντιεμβολιαστικό κίνημα

moro-podia



Ένα άκρως αμφισβητούμενο άρθρο που κυκλοφόρησε πριν δυο μέρες έχει γίνει viral στο διαδίκτυο με σκοπό να ενοχοποιήσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Στο “μάτι” και οι εναλλακτικοί ιατροί της Ελλάδας.
Αφορμή μια ανάρτηση του παιδιάτρου Αντώνη Δαρζέντα από την Πάτρα για ένα βρέφος 50 ημερών που, σύμφωνα με τον ίδιο, έπεσε θύμα του αντιεμβολιστικού κινήματος που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, χάνοντας τη ζωή του από κοκκύτη.
Η καταγγελία του παιδιάτρου δημοσιεύτηκε -που αλλού;- στα Ελληνικά Hoaxes κι από κει σε κάθε κλικαδόρικο ιστολόγιο, αλλά και σε κάποια ιατρικά. Δελτίο τύπου στα ΜΜΕ δεν έχει υπάρξει, όσοι γράφουν ή αναδημοσιεύουν κάνουν αναφορά στον πρώτο λαλήσαντα!
Τι έγραφε ο παιδίατρος;
d6ad0d_618941fa6ae4406daa9c4ca315d4c94emv21
Αυτή η ανάρτηση για τα Ελληνικά Hoaxes, ήταν αρκετή να βγάλουν συμπεράσματα και να σπείρουν τον πανικό στο διαδίκτυο. Ούτε στοιχεία, ούτε λεπτομέρειες, ούτε πως και γιατί.

Στη συνέχεια έχουν άλλη ανάρτηση πάλι από το facebook ενός κλινικού φαρμακοποιού, ο οποίος δηλώνει στο προφίλ του Diamantis Klimentidis, Μόνιμος τρόφιμος στην ψυχιατρική κλινική Αγία Αικατερίνη, ο οποίος νομίζει ότι είναι φαρμακοποιός.
d6ad0d_0d2970ad97444195a8fa78810a2771e8mv21
Καταρχάς ρώτησα 5 μανούλες, που κάνουν εμβόλια, αν έκαναν εμβόλιο για τον κοκκύτη όταν ήταν έγκυες και η απάντηση ήταν, τρελή είσαι; Οι γιατροί λένε όχι εμβόλια κατά την εγκυμοσύνη εκτός αν υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ. Οι μάνες αυτές ΔΕΝ ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα!
Οπότε “φταίει το αντιεμβολιαστικό κίνημα” που η μάνα δεν εμβολιάστηκε ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ. Οι γιατροί έχουν λίστα ολόκληρη ποια εμβόλια απαγορεύονται, ποια επιτρέπονται και για το εν λόγω δεν επιμένουν να γίνεται, μάλιστα βάζουν και συγκεκριμένη περίοδο: Συνιστάται κατά προτίμηση την 27η έως 28η βδομάδα της κύησης.
Ωστόσο ένας άλλος παιδίατρος, ο  J. KAVALIOTIS σχολιάζει την είδηση στο ιστολόγιο του:
Είναι λίγα μόλις χρόνια που ισχύει η σύσταση εμβολιασμού της εγκύου σε ΚΑΘΕ εγκυμοσύνη. Δεν έχω στοιχεία για το ποσοστό εφαρμογής. Βέβαια κάποια ευθύνη θα έχουν και οι γυναικολόγοι, όμως δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις κύριες ευθύνες σε ειδικότητες που δεν ασχολούνται με εμβολιασμούς και άρα δεν έχουν και ειδικές γνώσεις ούτε ειδική ευαισθησία. Ίσως θα πρέπει οι παιδίατροι να ενημερώνουμε τις μητέρες και τους γυναικολόγους. Η ουσία είναι ότι το εμβόλιο είναι μειονεκτικό, τα προστατευτικά αντισώματα μειώνονται πολύ γρήγορα και αυτό αφήνει τον πληθυσμό ακάλυπτο αν δεν υπάρχουν επαναληπτικές δόσεις. Να σημειωθεί ότι από τη δεκαετία του 90 που εισήχθη το εμβόλιο, ο κοκκύτης άρχισε να παρουσιάζει σταδιακή αύξηση σχεδόν συνεχώς ανερχόμενη. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν νομίζω ότι ασχολήθηκε ιδιαίτερα με αυτό το εμβόλιο.
Μάλιστα, “Να σημειωθεί ότι από τη δεκαετία του 90 που εισήχθη το εμβόλιο, ο κοκκύτης άρχισε να παρουσιάζει σταδιακή αύξηση σχεδόν συνεχώς ανερχόμενη”, λέει ο παιδίατρος.

Επιβεβαίωση: Whooping cough increase related to current vaccine

Και ποιές είναι οι παρενέργειες αυτού του εμβολίου; Σύμφωνα με το paidiatros.com: Το εμβόλιο εναντίον Διφθερίτιδας-Τετάνου-Κοκκύτη (DTP ή DTaP) έχει:

Πιθανές επιπλοκές

-Πυρετός (ποσοστό 0,3% ανέφεραν πυρετό πάνω από 40,5 βαθμούς κελσίου)
-Κακουχία
-Ανορεξία
-Ερυθρότητα στον τόπο που έγινε το εμβόλιο
-Πιο σπάνιες είναι η αλλεργική αντίδραση και οι σπασμοί.

Λόγοι αποφυγής του εμβολίου

1. Πυρετός.
2. Το παιδί πάσχει από νευρολογικό νόσημα που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.
3. Σοβαρή αλλεργική αντίδραση μετά τον εμβολιασμό. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να γίνεται αξιολόγηση από αλλεργιολόγο για απευαισθητοποίηση εφόσον ανευρεθεί ότι είναι υπεύθυνο κάποιο συγκεκριμένο αλλεργιογόνο.
4.Εγκεφαλοπάθεια εντός 7 ημερών από τη χορήγηση του εμβολίου

Πότε το εμβόλιο πρέπει να δοθεί με προσοχή;

Εάν οι ακόλουθες παρενέργειες εμφανιστούν σε χρονική συσχέτιση με το εμβόλιο τότε οι υπόλοιπες δόσεις πρέπει να χορηγηθούν με προσοχή. Παλαιότερα θεωρούνταν αντενδείξεις εμβολιασμού όμως δεν έχει αποδειχτεί ότι προκαλούν μόνιμες επιπλοκές για αυτό θεωρούνται επιφυλάξεις.
1. Σπασμοί με ή χωρίς πυρετό που εκδηλώνονται εντός 3 ημερών από τον εμβολιασμό με DTP ή DTaP.
2. Επίμονο κλάμα ή φωνές για 3 ή περισσότερες ώρες εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό.
3. Κυκλοφορική ανεπάρκεια ή κατάσταση σοκ εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό.
4. Θερμοκρασία πάνω από 40,5 βαθμούς κελσίου εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό.
Μάλιστα. Αν το παιδί σας πάθει εγκεφαλοπάθεια εντός 7 ημερών, ε… μην το εμβολιάσετε ξανά! Όσο για τις “επιφυλάξεις” μην τις έχετε, μέχρι να “αποδειχθεί” ότι είναι επιπλοκές από το εμβόλιο. ΔΕΝ το λέω εγώ, το ιατρικό ιστολόγιο το λέει.
Η “είδηση” ράδιο αρβύλα
Κάποιος κάπου κάποτε είπε στον κο Δαρζέντα ότι ένα βρέφος -που αλλού αναφέρεται 50 ημερών, αλλού 2 μηνών- πέθανε από κοκκύτη. Να θυμίσω ότι πριν μερικούς μήνες καταδικάστηκε μπλόγκερ για άρθρο που έλεγε “η μικρή Μαιρούλα έπαθε καρκίνο από εμβόλιο και πέθανε”, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις; Δεν αναφέρω τη δική μου μήνυση, γιατί το δικό μου άρθρο ΕΊΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΟ και αυτό θα φανεί και στο δικαστήριο.
Αλλά δυο μέτρα και δυο σταθμά για τα Ελληνικά Hoaxes; Ή επιτρέπονται οι αοριστολογίες στους υπέρ των εμβολιασμών και απαγορεύονται στους κατά; Ή στο συγκεκριμένο ιστολόγιο επιτρέπεται να παραπληροφορεί το κοινό και να το τρομοκρατεί με πλαστά συμπεράσματα;
Το πρώτο εμβόλιο κατά του κοκκύτη, χορηγείται σε ηλικία 2 μηνών και προφανώς, το βρέφος δε πρόλαβε να εμβολιαστεί για να αποκτήσει τη κατάλληλη ανοσία. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα, έχει σίγουρα επηρεάσει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης, τη συνολική δηλαδή ανοσολογική κατάσταση του πληθυσμού. Γνωρίζουμε πως περίπου το 25% των Ελλήνων, δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια, χωρίς κάποιο προφανή λόγο, πέραν ίσως των ανυπόστατων φημών που κυκλοφορούν συγκεκριμένοι αντιεμβολιαστικοί κύκλοι. Η ουσία του τραγικού θανάτου του βρέφους, συμπυκνώνεται στο γεγονός πως αφενός δε πρόλαβε να εμβολιαστεί λόγω νεαρής ηλικίας (κάτι που αποδεικνύει την επικινδυνότητα του κοκκύτη) και αφετέρου, πως πιθανότητα λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, είχαμε την επανεμφάνιση της νόσου που βρήκε “γόνιμο” έδαφος σε ένα απροστάτευτο παιδί και εκδηλώθηκε με ολέθριες συνέπειες. Εδώ πρέπει να τονιστεί με σαφήνεια ή σημασία της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης, που λόγω του αντιεμβολιαστικού παροξυσμού, έχει πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Δεν επιβεβαίωσε

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο γιατρός, επικαλούμενος μαρτυρίες συναδέλφων του, αλλά εν ανωνυμία και χωρίς στοιχεία, το βρέφος άφησε την τελευταία πνοή του σε γνωστό θεραπευτήριο της Αθήνας. Ωστόσο, σε επικοινωνία της εφημερίδας «δημοκρατίας» με εκπρόσωπο του θεραπευτηρίου, δεν επιβεβαιώθηκε πως υπήρξε τις τελευταίες ημέρες θάνατος παιδιού από κοκκύτη.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τηλεφώνησα στην κλινική και αρνήθηκαν, όχι να δώσουν στοιχεία, αλλά να πουν ένα ξερό ναι ή όχι για τον θάνατο του βρέφους!
Και πάμε στο δια ταύτα!
Το δια ταύτα είναι πως σε χρόνο ρεκόρ, ο έτερος “φίλος” των Ελληνικών Hoaxes, Διαμαντής Κλημεντίδης. αυτός που δηλώνει “Μόνιμος τρόφιμος στην ψυχιατρική κλινική Αγία Αικατερίνη, ο οποίος νομίζει ότι είναι φαρμακοποιός”, έχει δημιουργήσει καμπάνια συλλογής υπογραφών προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό:
Τα εμβόλια είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής που, μαζί με τα αντιβιοτικά, άλλαξαν τον ρου της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Δυστυχώς, σήμερα τα εμβόλια βρίσκονται υπό αμφισβήτηση από ομάδες φανατικών, που υποκινούνται από συγκεκριμένες κατηγορίες “εναλλακτικών” γιατρών. Αυτοί οι γιατροί συχνά διαφημίζουν ανύπαρκτες επιστημονικά πρακτικές, δυσφημώντας ταυτόχρονα την τεκμηριωμένη Ιατρική, παραπλανώντας το κοινό και υπονομεύοντας την ανοσία της κοινότητας, ισχυριζόμενοι, για παράδειγμα, ότι απλές ιώσεις είναι ανεπιθύμητες ενέργειες των δήθεν τοξικών εμβολίων, τις οποίες και “θεραπεύουν” με υποτιθέμενα αντίδοτα, δικής τους εφεύρεσης και τρόπου δράσης που υφίσταται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.
Πιστεύουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι καταπατούν τον όρκο τους.
Θεωρούμε ότι δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους λειτουργούς της Ιατρικής επιστήμης.
Ζητάμε την αυτόματη διαγραφή τους από τα μητρώα των συλλόγων και την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, λόγω της επικινδυνότητας τους για την υγεία της κοινότητας.
Διαγραφή από τα μητρώα συλλόγων και αφαίρεση άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος όλων των εναλλακτικών ιατρών ζητάει ο εν λόγω κύριος, για μια ανεπιβεβαίωτη είδηση για μια εντελώς αμφισβητούμενη καταγγελία κατά γιατρών, γονέων και κινήματος! Άλλο τίποτα; Δεν θα τους σκοτώσετε; Δεν θα τους ρίξετε στην πυρά; Πάλι καλά!
Δεν θα πω κάτι άλλο. Ο δικός μας σοφός λαός έχει πολλές παροιμίες για την περίπτωση μας, για τον πόλεμο που άνοιξαν τα Ελληνικά Hoaxes και το παρεάκι τους ενάντια σε μπλόγκερ, γονείς και εναλλακτικούς. Αλλά και οι Κινέζοι έχουν μια: Όταν χτυπάς τη μύγα στο κεφάλι της τίγρης που κοιμάται, να είσαι έτοιμος για την τίγρη που θα ξυπνήσει.
Και η τίγρης έχει ξυπνήσει. Σύντομα θα την δείτε ΚΑΙ θα την ακούσετε…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα