Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΙΑΤΟ - ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ - Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ


Ο κόσμος στον οποίο ζούμε, το σύμπαν, αλλά και ο ίδιος μας ο εαυτός, το σώμα μας, η λογική μας, το πάθος μας, τα συναισθήματα μας, οι επιθυμίες μας, οι αισθήσεις μας, αποτελούνται από την ίδια διττή και ισοδύναμη ουσία.


Κάθε σκέψη που κάνουμε, όπως και κάθε ενέργεια μας σε αυτόν τον κόσμο, έχει την αιτία και το αιτιατό αποτέλεσμα.

Όταν οδηγείται η αιτία από το ένα άκρο, πάντα θα συναντά μπροστά του στην ισόποση δύναμη το αντίθετο του άκρο, μέσα από την εναλλαγή των δύο αντίθετων κορυφών.
Τα δύο αντίθετα άκρα πάντα φέρουν ως τελικό αποτέλεσμα το κακό.

Τα αποτελέσματα αυτού του διττού κόσμου στην ανθρωπότητα γνωστά, όλοι οι άνθρωποι ζουν αποκλειστικά μέσα από αυτή την αντίθεση της πολικότητας.

Το σύμπαν όμως, πάντα κινείται και δονείται αρμονικά, όλα έχουν την ίδια ισόποση κατανομή των αντίθετων δυνάμεων, όπως η μέρα και η νύχτα, όπως η κίνηση των πλανητών, των αστέρων, των γαλαξιών, που επιφέρεται μέσα από την αδράνεια της αντίθεσης των δύο αντίθετων δυνάμεων.

Αυτό που επιφέρει την αδράνεια είναι ο δημιουργός Νους με τις δυνάμεις της Αρμονίας, και είναι αυτές που δεν συμμετέχουν στα θνητά.

Όλα τα θνητά έχουν ανάγκες, και όποιος έχει ανάγκες γίνεται δούλος των δύο αντίθετων πόλων.
Η εξέλιξη των ανθρώπων επιφέρεται μέσω της αγάπης.
Η αγαθή πρόθεση είναι ένας καλός δρόμος για να επιφέρει την αρμονία, αρκεί να μην επιζητούμε τα υλικά αγαθά, διότι όσο τα επιζητούμε, τόσο περισσότερο τα επιθυμούμε, και πάμε ολοταχώς προς τα άκρα χάνοντας την Αρμονία.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα