Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑ


Τους ξεφτύλισε όλους ο Χίτλερ. Πήρε τον αγκυλωτό σταυρό, σύμβολο πανάρχαιο, πολλών πολιτισμών και θρησκειών και τον καπέλωσε. Λες σήμερα αυτό είναι η ναζιστική σβάστικα, που εκφράζει φασισμό, ρατσισμό, τα SS, τον ολοκληρωτισμό, την παράνοια και την καταστροφή του Χίτλερ. Δεν είναι έτσι. Δεν είναι εφεύρεση γερμανική η σβάστικα, που πρωτοεμφανίστηκε επίσημα το 1935, στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν την ίδια ημέρα ο τρελός γνωστοποίησε επίσημα την απόφασή του ότι οι Εβραίοι είναι υπάνθρωποι.
Δύο ενωμένα «Γάμα», «Γ», είναι ο δεξιόστροφος αγκυλωτός σταυρός. Και επειδή παίζει το μοτίβο με τα δύο «Γ», ίσως γι' αυτό έγινε το ιερό σύμβολο του γαμιά Δία. Αστειεύομαι.
Υπάρχει και ο αριστερόστροφος αγκυλωτός σταυρός. Ώπα! Ξεφεύγουμε, πάμε αλλού. Αυτός συμβολίζει το άγνωστο του σύμπαντος.
Έχει πέσει πολύ ψάξιμο για την προϊστορία αλλά και τη συμβολικότητα του αγκυλωτού σταυρού, πολύ πριν τον υιοθετήσει ο φύρερ της ναζιστικής Γερμανίας. Ειδικά στην αρχαία Ελλάδα τον βλέπουμε σε αρχιτεκτονικά σχέδια, και πλούτισε τη μπορντούρα σε ρούχα. Και ύστερα, στην αρχαία Ρώμη.

Καμία έκπληξη ότι ο αγκυλωτός σταυρός κυριαρχούσε και στην Τροία, όπως ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Ερίκος Σλήμαν. Και στην Περσία της αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια την εικόνα, το σχήμα της σβάστικας χρησιμοποίησαν οι βουδιστές ιερείς, οι ινδουιστές, οι βίκινγκς, οι τεύτονες ιππότες.
Σημαίνει τύχη στα σανσκριτικά η λέξη σβάστικα, που βέβαια σηματοδοτεί τα 4 σημεία του ορίζοντα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα