Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Αραβικές φυλές στη βόρεια Συρία διαμαρτύρονται για την τουρκική κατοχή
Σεπτέμβριος 15, 2016.

Οι επικεφαλής των αραβικών φυλών στην επαρχία Αλ Χασάκα, διαμαρτυρήθηκαν στην πόλη Ρας αλ Άιν, καταδικάζοντας την παρέμβαση της Τουρκίας στα συριακά εδάφη.
Εκατοντάδες Άραβες διαδηλωτές ζήτησαν από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις να αποσυρθούν από την συριακή επικράτεια.«Καταδικάζουμε την τουρκική κατοχή των συριακών εδαφών. Διαμαρτυρόμαστε για να δείξουμε ότι δεν είναι μόνο οι Κούρδοι κατά της τουρκικής εισβολής, αλλά, και οι Άραβες και όλοι οι τομείς της συριακής κοινωνίας», δήλωσε ένας διαδηλωτής που συμμετείχε στη διαμαρτυρία.
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εκφράσουν το θυμό τους στην τουρκική εισβολή, δίνοντας έμφαση στην ενότητα του κοινωνικού στοιχείου στη Συρία.Ο αρχηγός των αραβικών φυλών, Αντβάν Ραζάκ αλ Χίλο, δήλωσε:« Στο όνομα όλων των αραβικών φυλών και των κοινοτήτων της Ρας αλ Άιν, καταδικάζουμε την τουρκική κατοχή της πόλης Τζεράμπλους και κάνουμε έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη, τη διεθνή κοινότητα, Οργανισμούς και Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παρέμβουν για να σταματήσει η τουρκική κατοχή του συριακού λαού».Άραβες γενάρχες από την πόλη Τελ Χαλάφ, δήλωσαν ότι η Τουρκία παραβίασε το διεθνές δίκαιο με την εισβολή στο συριακό έδαφος.«Η τουρκική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Ερντογάν παίζει έναν πολύ αρνητικό ρόλο στη συριακή σύγκρουση.
  
»Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της για να επιτρέψει στους τζιχαντιστές να εισέλθουν στη Συρία. Βοηθά τους τρομοκράτες να διεισδύσουν στο συριακό έδαφος», είπε ο Άραβας.


Οι Άραβες διαδηλωτές επεσήμαναν ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στα συριακά σύνορα επηρεάζουν όχι μόνο τους Κούρδους, αλλά όλη τη συριακή κοινότητα.


Τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στη συριακή πόλη Τζαράμπλους στις 24 Αυγούστου, με το πρόσχημα της καταπολέμησης των μαχητών του ισλαμικού κράτους και την προστασία των συνόρων της Τουρκίας.


Ωστόσο,  ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε επίσης σε κουρδικές περιοχές κοντά στο Κομπάνι, όπου δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν, προκαλώντας υποψίες για τον κύριο στόχο της τουρκικής επέμβασης στη Συρία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα