Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΞΥΠΝΑ!! – ΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ


Το Πνεύμα ως ψυχή κατήλθε μέσω των λεπτοφυών αστρικών εγκεφαλονωτιαίων κέντρων στον εγκέφαλο και στα πλέγματα της σπονδυλικής στήλης και στο νευρικό σύστημα, στις αισθήσεις και στο υπόλοιπο σώμα, και εμπλέκεται εκεί ως η ψευδο-ψυχή ή εγώ.
Στην ταυτισμένη με το σώμα κατάσταση το εγώ εμπλέκεται περαιτέρω με τον αντικειμενικό κόσμο. Το εγώ πρέπει να υποχρεωθεί να ανέβει μέσω του ίδιου μονοπατιού της σπονδυλικής στήλης μέχρι να συνειδητοποιήσει τον αληθινό Εαυτό του ως ψυχή και μέχρι να ενωθεί ξανά η ψυχή με το Πνεύμα.
Ο γιόγκα δηλώνει ότι αυτή η εγκεφαλονωτιαία οδός είναι η μία ευθεία λεωφόρος που όλα τα κατελθόντα στη γη θνητά όντα πρέπει να ακολουθήσουν για την τελική άνοδο προς την απελευθέρωση.
Η ψυχή απατάται από τη συμπαντική αυταπάτη και γίνεται το περιορισμένο εγώ, το οποίο ταυτίζεται με το σώμα και τα αποκτήματα του σώματος. Η ψυχή, ως εγώ, αποδίδει στον εαυτό της όλους τους περιορισμούς του σώματος. Όταν ταυτιστεί μ’ αυτόν τον τρόπο, η ψυχή δεν μπορεί πλέον να εκφράσει την πανταχού παρουσία της, την παντογνωσία της και την παντοδυναμία της, ενώ έχει όλες τις δυνάμεις του Θεού. Φαντάζεται ότι είναι περιορισμένη – όπως ένας πλούσιος πρίγκιπας, που περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές σε κατάσταση αμνησίας, μπορεί να φαντάζεται ότι είναι πάμφτωχος.
Όταν όμως ένας πρίγκιπας που κοιμάται ονειρεύεται ότι είναι ζητιάνος και οδύρεται με αγωνία για την εξαθλίωσή του και την πείνα του δεν του λέτε: «Ζητιάνε, ξύπνα!». Του λέτε: «Πρίγκιπα, ξύπνα!».

Καθένας από σας έχει την ικανότητα να αποκτήσει τις θεϊκές ιδιότητες αν σκίσει το πέπλο της άγνοιας. Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε τίποτα. Τα έχετε ήδη όλα. Ο χρυσός της ψυχής είναι εκεί, ακριβώς μέσα σας, καλυμμένος με τη λάσπη της αυταπάτης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε αυτή τη λάσπη.
Ο διαλογισμός είναι η μόνη πύλη μέσω της οποίας μπορείτε να δραπετεύσετε απ’ όλα τα προβλήματά σας και να έχετε αιώνια ελευθερία. Ο διαλογισμός είναι ο τρόπος να ξεχάσετε το απατηλό όνειρο του Θεού, την ύλη, και να θυμηθείτε και να συνειδητοποιήσετε την ξεχασμένη εικόνα του Θεού μέσα σας.
Η πραγματική Κρίγια Γιόγκα (ο έλεγχος της δύναμης της ζωής) είναι η άμεση λεωφόρος, η πιο σύντομη πορεία προς τη θεϊκή συνειδητοποίηση. Διδάσκει τον άνθρωπο να ανέβει στον παράδεισο οδηγώντας το εγώ, τον νου και τη δύναμη της ζωής μέσω του ίδιου διαύλου της σπονδυλικής στήλης που χρησιμοποιήθηκε όταν αρχικά η ψυχή κατήλθε στο σώμα.
Κοιμισμένη εικόνα του Θεού, ξύπνα! Πάρε την ακλόνητη απόφαση και κάνε την υπέρτατη προσπάθεια να γνωρίσεις τον σωστό νόμο που θα σε καταστήσει ικανό να τηρήσεις την πιο σημαντική δέσμευσή σου με τον εαυτό σου – να ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ τον εαυτό σου, την ίδια σου την Ψυχή.
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
[O Παραμαχάνσα Γιογκανάντα άφησε μαθήματα, που δίνονται μόνο στο κόστος (αν και εκτινάχθηκε λόγω των πολλών αιτήσεων απ' όλο τον κόσμο μετά της προβολής της ταινίας AWAKE, γιατί χρειάστηκε να προσληφθούν πολλοί υπάλληλοι για να προλαβαίνουν, και νέα εκτυπωτικά μηχανήματα γιατί τα μαθήματα έρχονται τυπωμένα, πάλι είναι φθηνά, περίπου 9 ευρώ το μήνα, που δίνονται σε δόσεις κάθε μία για περίπου 7 μήνες). Όλες οι τεχνικές διαλογισμού, και ο θησαυρός των θησαυρών, η Κρίγια Γιόγκα που δίδαξε, όλα δίνονται στον ένα χρόνο και κάτι. Ο διαλογισμός γιόγκα είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ, όπως λέει, με σαφείς και λεπτομερείς κανόνες, και έχει πάντα τα ίδια αποτελέσματα για όλους. «ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, είναι αδύνατον να αποτύχει», είπε. Επίσης όρισε ότι τα μαθήματα θα δίνονται δωρεάν (αυτό σημαίνει στο κόστος), γιατί η πνευματική γνώση ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εμπορίου. Η οργάνωσή του που τα δίνει δεν εκμεταλλεύεται κανέναν, με κανένα άμεσο ή πλάγιο τρόπο, αντίθετα, βοηθάει πολύ και εντελώς δωρεάν σε άλλα θέματα.]
Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα έγραψε για την Κρίγια Γιόγκα στην Αυτοβιογραφία Ενός Γιόγκι (μεταξύ άλλων):
«Οι Γραφές διακηρύσσουν ότι ο άνθρωπος χρειάζεται ένα εκατομμύριο χρόνια ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, εξέλιξης, για να τελειοποιήσει τον εγκέφαλό του και να φτάσει στη απελευθέρωση (από τις ενσαρκώσεις και την πλήρη ένωση με τον Θεό). Οι ταχύτατες μέθοδοι ενός γιόγκι με τις οποίες αποσυνδέεται από σωματικές και νοητικές ταυτίσεις για την ανάδειξη της ατομικότητας της ψυχής είναι επομένως ενδεδειγμένες για όσους αισθάνονται αποστροφή για την προοπτική των χιλίων χιλιάδων ετών. Ο χρόνος αυτός επιμηκύνεται για τον συνηθισμένο άνθρωπο που δεν ζει σε αρμονία ούτε καν με τη Φύση, για να μην αναφέρω την ψυχή του. Του ανθρώπου που επιδιώκει, αντί για αρμονία, αφύσικες πολυπλοκότητες και προσβάλλει με τις σκέψεις και το σώμα του την πνευματική υγεία της Φύσης. Γι’ αυτόν, ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ επαρκούν για τη λύτρωση.
Μία Κρίγια που διαρκεί μισό λεπτό ισοδυναμεί με έναν ολόκληρο χρόνο φυσιολογικής εξέλιξης. Χίλιες Κρίγια που εκτελούνται σε 8½ ώρες δίνουν στον γιόγκι, σε μια μέρα, το ισοδύναμο χιλίων ετών φυσικής εξέλιξης: 365.000 χρόνια εξέλιξης μέσα σ’ ένα χρόνο. Σε τρία χρόνια, ένας Κρίγια Γιόγκι μπορεί έτσι να πετύχει, με σωστή προσωπική προσπάθεια, το ίδιο αποτέλεσμα που η Φύση φέρνει σε ένα εκατομμύριο χρόνια.
Κάποιοι γιόγκι φτάνουν στην απελευθέρωση σε έξι ή δώδεκα ή είκοσι τέσσερα ή σαράντα οκτώ χρόνια.
Η Κρίγια Γιόγκα δεν έχει καμία σχέση με τις αντιεπιστημονικές αναπνευστικές ασκήσεις που διδάσκονται από κάποιους παραπλανημένους ζηλωτές. Οι προσπάθειες να κρατηθεί η αναπνοή με τη βία μέσα στους πνεύμονες είναι αφύσικες και σαφώς δυσάρεστες. Η Κρίγια, από την άλλη μεριά, συνοδεύεται ακόμα και από τα αρχικά στάδια από γαλήνη και καταπραϋντικά αισθήματα από τα αναζωογονητικά αποτελέσματά της στη σπονδυλική στήλη». – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
«Σ’ αυτόν τον κόσμο πρέπει να παίξετε τον ρόλο σας στο θεατρικό έργο του Θεού. Αν όμως χαθείτε μέσα στο έργο, θα κάνετε τη ζωή σας άνω κάτω. Όταν θα καταλάβετε ότι χάσατε τον χρόνο σας θα είναι πολύ αργά. Γιατί να μη γυρίζετε εσείς τους τροχούς της ζωής αντί να τους αφήνετε να σας λιώνουν στο πέρασμά τους?»
«Η κοινωνία με τον Θεό είναι το μόνο πράγμα για το οποίο αξίζει να ζείτε. Θα χρειαστεί τελικά να το καταλάβετε αυτό, σε πολλές περιπτώσεις μετά από πολλά βάσανα. Γιατί να μη μάθετε τώρα? Είναι έτοιμος να σας υποδεχτεί». 
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα