Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΑΝ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ – H ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ – ΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΟΣΑ ΖΗΤΑΤΕ – ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ? – ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ? – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ


Μια προσευχή που είναι δυνατή και βαθιά, σίγουρα θα βρει απάντηση από τον Θεό. Αν όμως δεν καταβάλετε πραγματική προσπάθεια να προσευχηθείτε σ’ Αυτόν, είναι φυσικό να μη λάβετε καμία ανταπόκριση. Σε κάποια στιγμή της ζωής τους όλοι είδαν μια επιθυμία τους να εκπληρώνεται μέσα από προσευχή. Όταν η θέλησή σας είναι πολύ δυνατή, συγκινεί τον Πατέρα και τότε Αυτός με το θέλημά Του κάνει την επιθυμία σας να εκπληρωθεί. Όταν Αυτός ΘΕΛΕΙ, όλη η φύση το καταλαβαίνει. Ο Θεός πράγματι απαντά όταν προσεύχεστε σ’ Εκείνον με βαθιά πίστη και αποφασιστικότητα. Μερικές φορές απαντά βάζοντας μια σκέψη στον νου ενός άλλου, ο οποίος μπορεί να εκπληρώσει αυτό που θέλετε ή χρειάζεστε. Αυτό το άτομο τότε είναι το όργανο του Θεού που πραγματοποιεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν συνειδητοποιείτε πόσο υπέροχα αποτελέσματα έχει αυτή η σπουδαία δύναμη. Λειτουργεί μαθηματικά. Δεν υπάρχει «αν» γι’ αυτήν. Και αυτό εννοεί η Αγία Γραφή με τη λέξη «πίστη»: είναι απόδειξη πραγμάτων που δεν φαίνονται. Αν προσεύχεστε, και πιστεύετε αυτό που προσεύχεστε, θα λάβετε τις ευλογίες και τη βοήθεια του Θεού. Ο Ιησούς είπε: «Όλα όσα ζητάτε προσευχόμενοι, πιστεύετε ότι τα λαμβάνετε, και θα γίνουν» (κατά Μάρκο ΙΑ:24).
Πρέπει να πιστεύετε ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνει αυτό για το οποίο προσεύχεστε. Αν θέλετε ένα σπίτι, αλλά ο νους λέει «Αφελή, δεν έχεις χρήματα για να αγοράσεις σπίτι», πρέπει να κάνετε τη δύναμη της θέλησής σας πιο ισχυρή. Όταν το «δεν μπορώ» εξαφανίζεται από τον νου, έρχεται η θεϊκή δύναμη.
Μην πέφτετε στην παγίδα της μηχανικής προσευχής που συνιστά παρωδία της αληθινής προσευχής. Δώστε την ψυχή σας στον Θεό. Τότε θα δείτε τη ζωή σας –κάθε λεπτό της– να αποκτά μαγική υπόσταση.
Πόσοι από σας κάνετε ειλικρινή πνευματική προσπάθεια? Ακούτε τις ομιλίες μου, αλλά προσπαθείτε πράγματι να γνωρίσετε τον Θεό? Αν προσπαθούσατε ειλικρινά θα Τον βρίσκατε. Χρειάζεται χρόνος και επίμονη πίστη: «Κύριε, ξέρω ότι ακούς την προσευχή μου». Αν σταματήσετε να Τον καλείτε γιατί νομίζετε ότι δεν ακούει, αυτό θα είναι το τέλος σας. 
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ???


«Η πίστη πρέπει να καλλιεργείται, ή, μάλλον, να ανακαλύπτεται μέσα μας. Υπάρχει μέσα μας, βρίσκεται εκεί, αλλά πρέπει να ανασυρθεί. Αν παρακολουθείτε τη ζωή σας, θα βλέπετε τους αναρίθμητους τρόπους με τους οποίους ο Θεός εργάζεται μέσα απ’ αυτήν· μ’ αυτό τον τρόπο θα ενδυναμώνεται η πίστη σας. Ελάχιστοι άνθρωποι ψάχνουν το κρυμμένο χέρι Του. Οι περισσότεροι θεωρούν την πορεία των γεγονότων ως φυσική και αναπόφευκτη. Πολύ λίγο καταλαβαίνουν πόσο ριζικές αλλαγές μπορεί να επιφέρει η προσευχή! Και πώς καλλιεργείται η πίστη? Με διαλογισμό Κρίγια Γιόγκα».

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα από το «Μέσα στο Ιερό της ψυχής»

ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ?

Το να κάθεστε στη σιωπή προσπαθώντας να νιώσετε αφοσίωση, ίσως να μην οδηγεί πουθενά. Γι’ αυτό διδάσκω επιστημονικές τεχνικές διαλογισμού. Εφαρμόστε τις, και θα μπορείτε να αποσυνδέετε τον νου από τους περισπασμούς των αισθήσεων και από την αδιάκοπη ροή των σκέψεων. Με την Κρίγια Γιόγκα η συνειδητότητα του ανθρώπου λειτουργεί σ’ ένα ανώτερο επίπεδο. Τότε, η αφοσίωση για το Άπειρο Πνεύμα εγείρεται αυθόρμητα μέσα στην καρδιά του ανθρώπου.
Η γνώση προετοιμάζει τον δρόμο για την αγάπη. Δεν μπορείς να αγαπάς εκείνο που δεν γνωρίζεις. Επομένως η γνώση του Θεού πρέπει να προηγείται της αγάπης γι’ Αυτόν. Αυτή η γνώση έρχεται με την εξάσκηση στην Κρίγια Γιόγκα, την τεχνική που έδωσε ο Λαχίρι Μαχασάγια. Όταν γνωρίσετε τον Θεό θα Τον αγαπήσετε. Κι όταν Τον αγαπήσετε, θα παραδοθείτε σ’ Αυτόν.
Μέχρι η αφοσίωσή σας στον Θεό και η αφύπνισή σας ως προς Αυτόν να τελειοποιηθούν, μη σταματάτε. Μην ενδίδετε στον ύπνο ενώ θα έπρεπε να διαλογίζεστε. Ποτέ μην προτιμάτε τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι τον Θεό! Η αγάπη Του είναι η μεγαλύτερη αγάπη που υπάρχει. Όσο καιρό αφήνετε άλλα πράγματα να έρχονται πρώτα, Αυτός θα περιμένει.
Αλλά η καθυστέρησή σας μπορεί να είναι πολύ μακρόχρονη και τα βάσανά σας μεγάλα. Μη χρονοτριβείτε. Βεβαιωθείτε με ειλικρινή συνείδηση πως έχετε κάνει την προσπάθεια να κοινωνήσετε μαζί Του. Μη σταματήσετε, μην παραιτηθείτε μέχρι να Τον δείτε με τα ίδια σας τα μάτια ή να Τον νιώσετε μέσα στην καρδιά σας. Γέννηση, παιχνίδι, γάμος, παιδιά, γηρατειά – και η ζωή τελείωσε. Αυτό δεν είναι ζωή! Έχω ανακαλύψει πως η ζωή είναι πολύ βαθύτερη και πιο υπέροχη απ’ αυτό.
Όταν γνωρίζεις τον Θεό, δεν υπάρχει πια θλίψη. Όλοι εκείνοι που αγαπήσατε και χάσατε με τον θάνατο βρίσκονται και πάλι μαζί σας στην Αιώνια Ζωή. Δεν ξέρετε πια ποιον να θεωρήσετε «δικό σας», επειδή όλοι είναι δικοί σας.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, από την Αιώνια Αναζήτηση του Ανθρώπου


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα