Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Κι από τα παραμύθια, μας μείναν μόνο οι δράκοι…

Dragon


Τέλος στη Χριστιανική διδασκαλεία επιβάλλει το νέο παγκοσμιοποιημένο σχολείο στην Ελλάδα. Τέλος στην προσευχή τέλος και στην εθνική υπερηφάνεια των παρελάσεων
Το μάθημα των θρησκευτικών θα πάρει χαρακτήρα θρησκευτικής ιστορίας ή… θρησκευτικού ρεπορτάζ:
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας που έλεγε πως είναι ο υιός του Θεού. Μετά είχε και κάτι μαθητές γύρω του κ.λ.π. και μετά τον δίκασαν και τον σταύρωσαν κ.λ.π. και κάποιοι θέλουν και καλά να πιστεύουν ότι αυτός ύστερα αναστήθηκε! Τι λέτε παιδάκια; Δείτε το ορθολογικά, γίνονται τέτοια πράγματα;
Μετά ήταν κι ένας άλλος ο Μωάμεθ κ.λ.π. αλλά έχουμε και την Εβραϊκή θρησκεία κι εσείς τώρα που τις μάθατε όλες μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε, αλλά καλύτερα μην επιλέξετε καμία γιατί το Θείο είναι μια αφηρημένη έννοια που δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Καλύτερα ασχοληθείτε με το CERN – που παρεμπιπτόντως καλεί δασκάλους της πρωτοβάθμιας για να τους εκπαιδεύσει ώστε επιστρέφοντας “πεφωτισμένοι” να μοιραστούν τα φώτα τους με τα παιδάκια του δημοτικού.

Στη μέση βάνουν τον αϊτό, στην άκρη το παγόνι,
νάνι του ρήγα το παιδί, του βασιλιά τ’ αγγόνι.
Κοιμήσου και παράγγειλα παπούτσια στον τσαγκάρη,
να σου τα κάνει κόκκινα με το μαργαριτάρι.
Κοιμήσου μες στην κούνια σου και στα παχιά πανιά σου,
κι η Παναγιά η Δέσποινα να είναι συντροφιά σου
Aνθολόγιο για τα παιδιά του Δημοτικού
Απαγορευμένο φρούτο πλέον, μιλάει για βασιλιάδες και την Παναγιά! Εκτός… κι αν το γυρίσουμε στο κρυφό σχολειό. Αλλά έτσι και πεις – να σε χαρώ, τι ομορφιές, σαν πρίγκηπας είσαι, οι διαφωτιστές του υπ. Παιδείας δεν αστειεύονται. Απαγορεύεται πλέον η σύγκριση με πριγκιπόπουλα και βασιλοπούλες.
paideia_1
Τι επιτρέπεται; Να τους λες για την κλιματική αλλαγή και να τους κάνεις να καταριούνται τη μέρα που γεννήθηκαν. Πόσο επιβαρύνουν με το ‘περιβαλλοντικό αποτύπωμα’ τους το περιβάλλον, πόσα σκουπίδια παράγουν, πόσο διοξείδιο του άνθρακα όταν αναπνέουν και πόσο μεθάνιο αν φάνε φασολάδα.
«Είναι ντροπή να κάνεις επίδειξη του πλούτου σου όταν τα άλλα παιδάκια υποφέρουν», λέει το υπ. Παιδείας. Αλλά αν τα έχεις στα κρυφά, αν τα έχει ο μπαμπάς σου αποκτήσει παράνομα και με δόλο, αν φοροαποφεύγει και έχει εταιρείες offshore, δεν είναι ντροπή, φτάνει να μην το πάρει χαμπάρι το άλλο παιδάκι του μισθωτού. Πάρτε παράδειγμα από του πολιτικούς που έχουν τόση περιουσία ο καθένας και πως προσέχουν να μην προκαλούν. Και πόσο νοιάζονται να νομιμοποιήσουν τις offshore τους για να δώσουν το καλό παράδειγμα. Έτσι.
Και μετά λένε, θα βάλουν και τα ανήλικα να υπογράψουν «Συμβόλαιο Τιμής». Παρακαλώ;
Πόσο έγκυρη ή νόμιμη είναι μια υπογραφή ανηλίκου από τη στιγμή που για κάθε ενέργεια μέσα στο σχολείο -συμμετοχή σε εκδηλώσεις εκτός σχολείου, εκδρομές κλπ- χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα; Πόσο στέκει νομικά και συνταγματικά μια τέτοια δέσμευση από ανήλικα;
Εκτός κι αν πρέπει -κι εδώ- να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα των πολιτικών μας – ορκίζονται, υπογράφουν, άλλα λένε κι άλλα κάνουν!
Κι έτσι φίλες και φίλοι, τέρμα τα παραμύθια. Κομμένα. Τέρμα οι τρυφερότητες, οι πατριωτισμοί και οι μύθοι με Θεανθρώπους. Απ’ όλα αυτά τα παραμύθια, μας μένουν μόνο οι δράκοι! Εκεί, κυβερνούν, αποφασίζουν και διατάσσουν και νομίζουν ότι έτσι θα την βγάλουν καθαρή.
Αμ δε!
Αναδημοσίευση από allnewz
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα