Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

η NASA μας στέλνει στον Άρη, χάρη στη mixed reality (Βίντεο)

Video: η NASA μας στέλνει στον Άρη, χάρη στη mixed reality
Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους, η πιθανότητα να πατήσουν κάποτε το πόδι τους στον Άρη, να είναι σχεδόν μηδενική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν να απολαύσουν μία ξενάγηση στον κόκκινο πλανήτη, αν αυτή είναι δυνατή.
Μία ομάδα ερευνητών της NASA, σε συνεργασία με τη Microsoft, δουλεύουν εδώ και καιρό, με στόχο ακριβώς αυτό: να προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα να δει με τα μάτια του τον Άρη και να “περπατήσει” στην επιφάνειά του. Και τώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας, είναι σε θέση να παρουσιάσουν το “Destination: Mars”.
Το “Destination: Mars” θα είναι μία διαδραστική έκθεση η οποία θα ανοίξει για το κοινό, αυτό το καλοκαίρι, στο Συγκρότημα Επισκεπτών του Διαστημικού Κέντρου Kennedy της NASA, στη Φλόριντα. Στα πλαίσιά της, το κοινό, χάρη στο headset “μικτής πραγματικότητας” HoloLens της Microsoft, θα μπορεί να περπατήσει σε μία περιοχή του Άρη.
Μάλιστα, στο ταξίδι τους, οι επισκέπτες του κόκκινου πλανήτη θα έχουν οδηγούς τον δεύτερο άνθρωπο στην ιστορία που πάτησε στο φεγγάρια, αστροναύτη Buzz Aldrin και την Erisa Hines, οδηγό του rover Curiosity, το οποίο βρίσκεται στον Άρη εξερευνώντας εδώ και χρόνια το περιβάλλον και τη γεωλογία του.

Ο Buzz Aldrin στο Destination: Mars - Credits: NASA/JPL-Caltech/Microsoft
Ο Buzz Aldrin στο Destination: Mars - Credits: NASA/JPL-Caltech/Microsoft
Η Erisa Hines στο Destination: Mars - Credits: NASA/JPL-Caltech/Microsoft
Η Erisa Hines στο Destination: Mars - Credits: NASA/JPL-Caltech/Microsoft
Οι επισκέπτες θα φοράνε το HoloLens και θα “μεταφέρονται” στον Άρη. Εκεί, οι δύο ειδικοί θα εμφανίζονται σαν ολογράμματα, καθοδηγώντας το κοινό, το οποίο θα είναι ελεύθερο να κινηθεί στον χώρο, στα σημεία όπου έχουν γίνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις.
Έτσι, χάρη στις δυνατότητες της τεχνολογίας, το κοινό θα βιώσει έναν από τους τρόπους με τους οποίους εξερευνάται ο Άρης. Στην ουσία, το “Destination: Mars” βασίζεται στο OnSight, ένα πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιείται ήδη από τους επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στα πρότζεκτ του Curiosity, για να “βρεθούν” στον ίδιο χώρο με το rover, στο αρειανό περιβάλλον.

Η mixed reality φέρνει τον Άρη στη Γη


“Το OnSight μετατρέπει την όλη διαδικασία ανάλυσης δεδομένων πιο φυσική για εμένα”, δήλωσε σχετικά η Abigail Fraeman, μία επιστήμονας της ομάδας του Curiosity.“Πραγματικά, δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκομαι εκεί, όταν το φοράω. Όταν στέκομαι και περπατώ τριγύρω, όπως θα το έκανα αν ήμουν όντως εκεί, οι σκέψεις μου για τη γεωλογία του Άρη είναι πιο ενστικτώδεις”.
“Αυτή η εμπειρία θα επιτρέψει στο κοινό να εξερευνήσει τον Άρη με έναν εντελώς νέο τρόπο”, πρόσθεσε ο Doug Ellison, ειδικός της NASA. “Περπατώντας ακριβώς στο ίδιο τοπίο όπου κινείται το Curiosity [σ.σ. το Destination: Mars θα βασίζεται σε εικόνες που έστειλε το rover], βλέπεις τα κατορθώματα και τις ανακαλύψεις του σε ένα όμορφο γενικό πλαίσιο”.
“Καθώς ετοιμαζόμαστε να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη, τη δεκαετία του 2030, το κοινό θα μπορεί τώρα να βιώσει από πριν την εμπειρία που θα έχουν οι αστροναύτες, καθώς θα περπατάνε και θα μελετούν την αρειανή επιφάνεια”, κατέληξε ο Dave Lavery, εκτελεστικό στέλεχος του προγράμματος Εξερεύνησης του Ηλιακού Συστήματος της NASA.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα