Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

10 θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη

Back-Pain

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα άτομο που δεν θα υποφέρει από πόνο στην πλάτη στη διάρκεια της ζωής του.

Είναι περιττό, βέβαια, να αναφερθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς οποιαδήποτε εργασία από τη στιγμή που πονάει στην πλάτη.
Δεν μπορείτε ούτε να καθίσετε, ούτε να περπατήσετε κανονικά. Μερικές φορές ο πόνος είναι τέτοιος που οι γιατροί συμβουλεύουν πλήρη ξεκούραση στο κρεβάτι.
Διαβάστε παρακάτω 10 θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε.

1. Aσκηση
Πρέπει να κάνετε απλές ασκήσεις όπως το περπάτημα κάθε μέρα. Αν παραμείνετε δραστήριοι, ο πόνος στην πλάτη θα μειωθεί σταδιακά. Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνετε επίπονες ασκήσεις, επειδή η πάρα πολλή κίνηση μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο.
2. Μασάζ με λάδι
Ανακατέψτε λίγο έλαιο σκόρδου και έλαιο ευκαλύπτου σε ένα μπολ και κάντε μασάζ την πλάτη σας με αυτό το λάδι σε τακτική βάση. Αυτό το μικτό έλαιο θα μειώσει τη φλεγμονή, καθώς και τον πόνο.
3. Διατηρήστε σωστή στάση σώματος
Το να κρατάτε τη σωστή στάση του σώματος είναι εξαιρετικά αναγκαίο, προκειμένου να μειωθεί ο πόνος στην πλάτη. Αν κρατήσετε την πλάτη σας στη σωστή καμπυλότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας ή κατά το πλύσιμο του προσώπου σας στο νιπτήρα, η πίεση στα νεύρα θα μειωθεί και αυτό με τη σειρά του θα μειώσει το πόνο στην πλάτη.
4. Κρύες κομπρέσες
Αν έχετε υποστεί τραυματισμό στην πλάτη σας, θα έπρεπε να τοποθετήσετε ένα κομμάτι πάγου στην πληγείσα περιοχή. Εφαρμόζοντας μια κρύα κομπρέσα, θα μειώσετε τον πόνο και θα μουδιάσει ο πόνος. Εφαρμόστε το για 15 λεπτά στην πληγείσα περιοχή και στη συνέχεια αφαιρέστε το για μισή ώρα. Μετά από αυτό, εφαρμόστε το ξανά για 15 λεπτά. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα πακέτο κατεψυγμένα λαχανικά, τυλιγμένα σε μια πετσέτα.
5. Καθαρτικό αλάτι
Γεμίστε τη μπανιέρα με νερό και αναμίξτε 2 φλιτζάνια καθαρτικό αλάτι σε αυτό. Στη συνέχεια, βάλτε την πλάτη σας στο νερό για μισή ώρα. Το καθαρτικό αλάτι έχει τη δυνατότητα της μείωσης της φλεγμονής και του πόνου.
6. Τοποθετήστε μια ζεστή κάλτσα γεμάτη ρύζι
Πάρτε μια καθαρή και παχιά κάλτσα και γεμίστε τη με άψητο ρύζι. Τώρα ζεστάνετε την κάλτσα με το ρύζι στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Στη συνέχεια βγάλτε τη έξω και ελέγξτε αν είναι πολύ ζεστή και βάλτε τη στην πλάτη σας. Αυτό θα μειώσει τον πόνο σας, αν το κάνετε τακτικά.
7. Κοιμηθείτε με τον σωστό τρόπο
Ο ύπνος στην κατάλληλη θέση, καθώς και σε ένα σωστό στρώμα είναι στοιχεία απαραίτητα για να θεραπεύσετε τον πόνο στην πλάτη. Αν κοιμάστε πάνω στο στομάχι σας, θα αυξήσετε την πίεση στο νεύρο που με τη σειρά του θα ενισχύσει τον πόνο.
8. Διατηρήστε το σωστό βάρος
Μερικές φορές, λόγω του επιπλέον βάρους, ειδικά αν είστε βαρύς στο μεσαίο τμήμα του κορμιού σας, η πλάτη σας θα αισθανθεί την πίεση και αυτό θα προκαλέσει πόνο. Ετσι, θα πρέπει να προσέχετε το βάρος σας και να τρώτε υγιεινά, ώστε το βάρος σας να μην αυξάνεται.
9. Ζεστές κομπρέσες
Αν έχετε υποστεί οποιουδήποτε είδους πίεση, θα πρέπει να κάνετε ζεστές κομπρέσες κάθε 2 ημέρες. Αυτό θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, θα χαλαρώσει τους μύες και θα μειώσει τον πόνο στην πλάτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι θέρμανσης, ή μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό ντους.
10. Πιείτε χαμομήλι
Θεωρείται ως μία από τις 10 θεραπείες για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, καθώς το χαμομήλι έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει τα νεύρα. Πίνοντας ένα έως τρία φλιτζάνια χαμομήλι τακτικά, μπορείτε να χαλαρώσετε τους μύες της πλάτης και αυτό θα μειώσει τον πόνο.

medinova

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα