Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η TΕΛΕΙΑ MΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Τσέκαρε το πιο ολοκληρωμένο διαιτολόγιο από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Αλλη μία μέρα ξεκινάει. Θα είναι καλή, κακή ή μέτρια; Αυτό εξαρτάται από σένα και από τις διατροφικές επιλογές σου. Η κατάλληλη τροφή σου εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση σωματικά και νοητικά. Δες το κι αλλιώς: μια διατροφική υπερβολή μπορεί να σε καθηλώσει στον καναπέ ή να σε κάνει να νιώσεις κουρασμένος, νευρικός, ακόμα και αποτυχημένος. Τρως για να αποτύχεις ή για να επιτύχεις; Βρες το μυστικό παρακάτω. Το διαιτολόγιο αυτό περιλαμβάνει τροφές, που θα σε χορτάσουν, θα σε δυναμώσουν και θα σου φτιάξουν τη μέρα.
6.43: Μόλις ξύπνησες.Πρέπει να έχεις φύγει από το σπίτι σε μισή ώρα και σε περιμένει πολλή δουλειά.
ΦΑΕ ΑΥΤΟ Αυγά και βρώμη με γάλαΟφελος 1ο: Κορεσμός
Η πρωτεΐνη σε αυτό το πρωινό-δυναμίτη θα σε χορτάσει για αρκετές ώρες. Ερευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις έδειξε ότι άτομα που καταναλώνουν περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά τους έχουν μεγαλύτερη ευκολία στο να συνεχίσουν ένα πρόγραμμα δίαιτας. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η πρωτεΐνη χορταίνει και ίσως και να αυξάνει το ρυθμό, με τον οποίο καις τις θερμίδες.
Οφελος 2ο: Ενέργεια
Η βρώμη που είναι 100% ολικής αλέσεως δημητριακό χωρίς ζάχαρη όχι μόνο χορταίνει λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, αλλά προσφέρει και μακροχρόνια ενέργεια. Απορροφάται με αργό ρυθμό από τον οργανισμό κι έτσι δεν ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου απότομα, αλλά σταθερά και αργά.
ΟΧΙ ΑΥΤΟ Ψωμί με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδαΑυτή η επιλογή πρωινού είναι γεμάτη υδατάνθρακες. Θα εκτοξεύσεις τα επίπεδα σακχάρου και θα νιώθεις έτοιμος για τα πάντα. Μην παραμυθιάζεσαι: όσο γρήγορα ανέβηκε το σάκχαρο τόσο γρήγορα θα πέσει και μετά θα πεινάς ακόμα περισσότερο. Αντιστάσου σε αυτό το συνηθισμένο πρωινό και φάε λίγη πρωτεΐνη.
7.37: Είσαι κολλημένος στη κίνηση.

Κάθε φορά που βιάζεσαι σταματάει μπροστά φορτηγό τροφοδοσίας και μπλοκάρει ο δρόμος.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΥΤΟ Μάσα τσίχλαΟφελος: Κρατάει μακριά το άγχος
Βρετανική έρευνα έδειξε ότι άτομα που μασούσαν τσίχλα την ώρα που συμπλήρωναν τεστ μνήμης, μαθηματικών και συγκέντρωσης είχαν λιγότερο στρες κατά 13% σε σχέση με αυτούς που δεν μασούσαν τσίχλα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το μάσημα τσίχλας οδηγεί υποσυνείδητα σε θετικό περιβάλλον (όπως αυτό της ώρας του φαγητού) κι αυτό περιορίζει το άγχος.
ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΚαφέΤο φραπεδάκι μπορεί να ενεργοποιήσει την αύξηση παραγωγής της ορμόνης του στρες, την κορτιζόλη, κι αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που δεν έχεις τον έλεγχο.

9.42: Εχεις τόσο πολλά να κάνεις, που τελικά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε τίποτα.
ΠΙΕΣ ΑΥΤΟ Ρόφημα μένταςΟφελος: Συγκέντρωση
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι διαπίστωσαν ότι, όταν μυρίζουμε μέντα κατά διαστήματα, αυξάνονται τα επίπεδα συγκέντρωσης και απόδοσης σε καθήκοντα που απαιτούν προσοχή. To ρόφημα μέντας θα το βρεις στο τμήμα του σούπερ μάρκετ, που πωλείται χαμομήλι, τσάι κι άλλα ροφήματα. Φτιάξε τη μέντα σου κι εντυπωσίασε τους συναδέλφους σου.
ΟΧΙ ΑΥΤΟ Ροφήματα με ζάχαρη και καφεΐνηΕρευνητές ανακάλυψαν ότι νυσταγμένα άτομα που κατανάλωναν ρόφημα με ζάχαρη και καφεΐνη αντιδρούσαν με πιο αργούς ρυθμούς και είχαν λιγότερη συγκέντρωση μετά από 80 λεπτά σε σχέση με άτομα που δεν είχαν πιει τέτοια ροφήματα.
13.30: Μεσημεριανό. Τι να φας;Σε μία ώρα από τώρα έχεις μία σημαντική συνάντηση κι έχεις άγχος. Πρέπει να κάνεις παρουσίαση και να μείνεις ξύπνιος και για τις άλλες παρουσιάσεις των συναδέλφων σου. Ποιο είναι τελικά πιο δύσκολο;
ΦΑΕ ΑΥΤΟ Ψητό σολομόΟφελος: Ετοιμότητα
Ο σολομός περιέχει τυροσίνη, αμινοξύ που χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο για την παραγωγή νορεπινεφρίνης και ντοπαμίνης, νευροδιαβιβαστές που δίνουν ενέργεια κι ετοιμότητα. Αν δεν βρίσκεις σολομό, επίλεξε μία άλλη πηγή ζωικής πρωτεΐνης, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι.
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΑΥΤΟ Σαλάτα σπανάκι ή ρόκαςΟφελος: Καλύτερη μνήμη και διάθεση
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο για την παράγωγη των νευροδιαβιβαστών ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη που ελέγχουν τη διάθεση. Πρόσθεσε και λίγο ελαιόλαδο στη σαλάτα.
ΟΧΙ ΑΥΤΟ 2-3 κράκερΤο μυστικό είναι να ξέρεις την ιδανική ποσότητα φαγητού που πρέπει να τρως το μεσημέρι. Αν φας περισσότερο από αυτό που πρέπει, θα έχεις αίσθημα φουσκώματος και νύστας, ενώ η διαδικασία της πέψης θα σε επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Από την άλλη, το λίγο φαγητό θα σε αφήσει χωρίς ίχνος ενέργειας.
14.42: Το μίτινγκ τελείωσε, επιτέλους, αλλά έχεις εξαντληθεί κι έχεις τρομερό πονοκέφαλο.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΥΤΟ Πιες νερόΟ πονοκέφαλος συχνά είναι αποτέλεσμα ήπιας αφυδάτωσης. Πιες δύο ποτήρια νερό και ηρέμησε για μερικά λεπτά. Επίσης, μία έρευνα στο Alternative and Complementary Therapies έδειξε ότι η καψαϊκίνη, μία ουσία που βρίσκεται στο τσίλι και μερικά άλλα πικάντικα φαγητά, εξαντλεί τους νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι με τη σειρά τους προκαλούν πονοκεφάλους. Αν πάσχεις από συχνούς πονοκεφάλους, καλύτερα να αποφεύγεις τις επισκέψεις στα μεξικάνικα εστιατόρια.
OXI AYTO Μαύρη σοκολάταΝαι, περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, ωστόσο η ουσία φαινυλαιθυλαμίνη, που βρίσκεται στη σοκολάτα, μπορεί να προκαλέσει συστολή των αγγείων στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να χειροτερέψει έναν πονοκέφαλο.
16.00: Ο πονοκέφαλος δεν λέει να φύγει και δεν αισθάνεσαι και τόσο καλά.Μήπως αρχίζεις να αρρωσταίνεις;
ΦΑΕ ΑΥΤΟ 2 πορτοκάλιαΟφελος: Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
Εχεις όλα τα προειδοποιητικά σημάδια του κρυώματος, δύσκολα θα τη γλιτώσεις. Η βιταμίνη C που περιέχουν τα πορτοκάλια δεν κάνει θαύματα, αλλά είναι αυτή που έχει περισσότερες πιθανότητες να μειώσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι η βιταμίνη C είναι και αντιοξειδωτική ουσία, που προστατεύει από χρόνιες παθήσεις.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜέλιΑν έχει αρχίσει να πονάει ο λαιμός σου, ανακάτεψε μία κουταλιά μέλι σε ένα φλιτζανάκι με ζεστό νερό. Οχι μόνο προσφέρει ανακούφιση, αλλά έρευνα από το πανεπιστήμιο Penn State έδειξε ότι το μέλι είναι πιο δραστικό από τα φαρμακευτικά σιρόπια.
19.00: Ετοιμάζεσαι για το ρομαντικό γεύμα σου, αλλά πριν βγεις λες να πεταχτείς μέχρι το γυμναστήριο.Πεινάς όμως.
ΦΑΕ ΑΥΤΟ Ενα μήλο κι έναν εσπρέσοΟφελος 1ο: Ενέργεια πριν από την προπόνηση
Το σνακ αυτό έχει λίγες θερμίδες, αλλά οι υδατάνθρακες από το μήλο είναι στην κατάλληλη ποσότητα για να σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι στο γυμναστήριο.
Οφελος 2ο: Τροφή για τους μυς
Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ποδηλάτες που συνδύασαν καφεΐνη με υδατάνθρακες μετά την προπόνηση αναπλήρωσαν τις αποθήκες γλυκογόνου τους με 66% πιο γοργό ρυθμό σε σύγκριση με όσους κατανάλωσαν μόνο υδατάνθρακες.
ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤίποταΑν δεν φας τίποτα, μη νομίσεις ότι θα κάψεις λίπος. Βασικά, δεν θα έχεις αρκετή ενέργεια για να γυμναστείς όσο θα ήθελες. Φάε κάτι, ακόμα κι αν είναι κάτι λίγο ή πρόχειρο. Είναι καλύτερο από το να μη φας τίποτα.
20.30: Είσαστε στο εστιατόριο και μόλις καθίσατε.Ωρα να παραγγείλεις κάτι να πιεις.
ΠΙΕΣ ΑΥΤΟ ΚρασίΟφελος: Ηρεμία
Γίνεσαι έξαλλος με το που πιάνεις το τιμόνι και το παρατσούκλι σου είναι Χαλκ. Το κρασί είναι καλή λύση, αφού μπορεί να ηρεμήσει τα νεύρα σου. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο ανακάλυψαν ότι μόνο ένα ποτήρι κόκκινο κρασί αρκεί για να χαλαρώσουν τα αγγεία. Επίσης, η ρεσβερατρόλη, αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στο κρασί, σχετίζεται με προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο.
ΟΧΙ ΑΥΤΟ Αλκοόλ με ανθρακικόΟχι μόνο έχει περισσότερες θερμίδες από ένα ποτήρι κρασί, αλλά μπορεί να σε ζαλίσει πιο γρήγορα. Βρετανική έρευνα έδειξε ότι, όταν το αλκοόλ συνοδεύεται από αεριούχο ρόφημα, απορροφάται πιο γρήγορα από τον οργανισμό.
ΦΑΕ ΑΥΤΟ ΜπριζόλαΟφελος: Λίμπιντο
Η μπριζόλα περιέχει ψευδάργυρο, που παίζει ρόλο στη συντήρηση των επιπέδων τεστοστερόνης στον οργανισμό.
Ή ΑΥΤΟ ΣτρείδιαΕνα αμινοξύ στα στρείδια σχετίζεται με την παραγωγή τεστοστερόνης σε πειραματόζωα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο σε ανθρώπους.
ΟΧΙ ΑΥΤΟ Γεύμα με πολλά τυριά και λιπαράΤο κορεσμένο λίπος μπορεί να φράξει τις αρτηρίες κι αυτό με τη σειρά του να εμποδίσει τη ροή αίματος προς την περιοχή των γεννητικών οργάνων.
23.20: Γύρισες σπίτι. Είσαι μόνος.Η μέρα ήταν αρκετά κουραστική και τώρα δεν μπορείς να κοιμηθείς από την υπερδιέγερση.
ΦΑΕ ΑΥΤΟ Ενα γιαουρτάκιΟφελος: Τρυπτοφάνη για ύπνο
Το γιαούρτι όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά περιέχει τρυπτοφάνη, αμινοξύ που παίζει ρόλο στην παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβαστή που σε βοηθά να κοιμηθείς. Διάλεξε ένα με χαμηλά λιπαρά.
ΟΧΙ ΑΥΤΟ Ενα ποτόΜπορεί αρχικά να σου φέρει υπνηλία, το οινόπνευμα όμως εμποδίζει τα πιο βαθιά στάδια ύπνου κι αυτό μπορεί να σε κάνει να ξυπνάς συχνά όλη νύχτα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα