Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μειώστε τη χοληστερίνη με οκτώ βότανα και μπαχαρικά!

Μειώστε τη χοληστερίνη με οκτώ βότανα και μπαχαρικά!Ο Δυόσμος, η Κανέλα, ο κρόκος Κοζάνης, το Μελισσόχορτο, η Πικραλίδα-Ταραξάκο, η Πιπερόριζα-Ginger, το Πράσινο Τσάι και το Σκόρδο έχουν ευεργετική δράση κατά των αυξημένων λιπαρών οξέων.
Η χοληστερόλη ή χοληστερίνη, όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι μια κίτρινη ουσία που βρίσκεται στο αίμα μας και είναι σημαντική για την καλή λειτουργία κάθε κυττάρου. Το είδος των τροφών που καταναλώνουμε είναι δυνατόν να εξουδετερώσουν την λεγόμενη καταστροφική χοληστερόλη (LDL) ώστε να μην δημιουργηθεί αθηρωματική πλάκα (θρόμβωση) στα τοιχώματα των αρτηριών!
Δυόσμος
Το πράσινο βότανο Δυόσμος, συγγενής της μέντας, ήταν ένα σπουδαίο αρωματικό φυτό για τους αρχαίους Αιγύπτιους, Έλληνες και Ρωμαίους! Είτε σαν έγχυμα, σαν αφέψημα, σαν αιθέριο λάδι βοηθά όσους υποφέρουν από την χολή τους, έχουν έντονο άγχος και ταχυκαρδίες!
Κανέλα
Η κανέλα με καταγωγή από την Κεϋλάνη, τις Ανατολικές Ινδίες και την Μαδαγασκάρη θεωρείται δώρο των θεών στους ανθρώπους!Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου, τηνLDLχοληστερίνη, είναι πηγή μαγνησίου και σιδήρου και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ο κρόκος Κοζάνης
Μειώστε τη χοληστερίνη με οκτώ βότανα και μπαχαρικά!Το κίτρινο χρώμα τουέχει χρησιμοποιηθεί σε βυζαντινές αγιογραφίες και το μπαχαρικό αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το καρδιακό σύστημα. Το αφέψημα του χρησιμοποιείται για τη θεραπεία βρογχικών και πνευματικών παθήσεων!
Μελισσόχορτο
Το Μελισσόχορτο, αγαπημένο βότανο που προσελκύει τις μέλισσες έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση! Το αρωματικό του αιθέριο έλαιο σκοτώνει γρήγορα τον έρπητα και τους μύκητες. Είναι τονωτικό για την καρδιά και το κυκλοφοριακό σύστημα, τον εγκέφαλο, τη μελαγχολία και τις νευρασθένειες.
Πικραλίδα-Ταραξάκο
Η πικραλίδα βοηθά στον μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση της χοληστερίνης. Θεωρείται πως καθαρίζει το αίμα και σημαίνει αυτό που θεραπεύει τις ταραχές. Για το αφέψημα, μουλιάστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξερά φύλλα πικραλίδας σε βραστό νερό. Πίνετε τρεις φορές την ημέρα ή κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.
Πιπερόριζα-Ginger
Μειώστε τη χοληστερίνη με οκτώ βότανα και μπαχαρικά!Το Ginger ή πιπερόριζα φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες!Mειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση! Δρα άμεσα σε περίπτωση ναυτίας, δυσπεψίας, ιγμορίτιδας ή  πυρετού.
Bάλτε σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, 1 κουταλάκι Ginger σε σκόνη, 2-3 σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Αφήστε το 3-4 λεπτά, σουρώστε το και πιείτε το.
Πράσινο τσάι
Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, οι κατεχίνες,συμβάλλουν στην καλή κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του οισοφάγου και έχουν διουρητικές ιδιότητες.
Σκόρδο
Είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι το σκόρδο και το κρεμμύδι αποτελούν ισχυρά φάρμακα ενάντια στους θρόμβους του αίματος, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και προστατεύουν από λοιμώξεις.
Σημαντικές Συμβουλές:
-Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας  για τη σωστή χρήση βοτάνων, ανάλογα με τις παθήσεις ή  τις αλλεργίες που μπορεί να έχετε.
-Να κάνετε  ετήσιες αιματολογικές εξετάσεις και checkup, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα επίπεδα της χοληστερίνης βρίσκονται μέσα στα όρια του φυσιολογικού.
-Να περιορίσετε, τιςπλούσιες σε λίπη σάλτσες, τη μαγιονέζα, τα τηγανητά με πολύ βούτυρο,τα γλυκά, τα λουκάνικα, το μπέικον, το κρέας σε κονσέρβα και άλλα είδη επεξεργασμένων κρεάτων που αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας.
-Προτιμήστε μαύρη σοκολάτα, καρύδια, αμύγδαλα,ελαιόλαδο, όσπρια, φρούτα και λαχανικά!
-Προσπαθήστε να χάσετε τα περιττά κιλά και  να περιορίσετε το έντονο στρες γιατί έτσι αυξάνετε η αρτηριακή πίεση.
-Να αθλείστε όσο μπορείτε! Βόλτες με ποδήλατο, ανέβασμα σκάλας, κολύμπι, γνωστοί τρόποι άσκησης που βοηθάνε! Ακόμα και ένας περίπατος, είναι προτιμότερο από την συνηθισμένη καθιστική ζωή.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα