Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Εμπιστευθείτε τη διαδικασία της γιατρειάς.


Αν υπερασπιζόμαστε τις συνήθειές μας, δεν έχουμε καμία πρόθεση να τις αλλάξουμε.
Η αληθινή αλλαγή στο βάθος και η ταπεινότητα συμβαίνουν αφού έχουμε πιάσει τον πάτο μας. Από τη στιγμή που συνειδητοποιήσουμε το λάθος των συνηθειών μας και πόσο ο επιβλαβής τρόπος ζωής μας δεν επηρεάζει μόνον εμάς, αλλά εξαπλώνεται και τους ανθρώπους που αγαπάμε περισσότερο, δεν έχουμε πλέον την ανάγκη να υπερασπιζόμαστε αυτό που κάναμε.
Δεν πετάμε πια το φταίξιμο στους άλλους, δεν υπάρχει «Καλά έκανα επειδή χ και ψ». Αποδεχόμαστε αυτό που κάναμε λάθος, και ταπεινωνόμαστε καθώς οι άνθρωποι γύρω μας επεξεργάζονται την αλλαγή της ζωής μας. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, καθώς οι αγαπημένοι μας χρειάζονται χρόνο για να αισθανθούν άνετα να δεχτούν την αλλαγή.
Αν κάποιος σας έχει βλάψει και σας έλεγε ψέματα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δύσκολο να τον εμπιστευθείτε και πάλι. Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Παίρνει μόνο λίγο χρόνο. Αλλά αν πέσουμε στον πειρασμό να υπερασπιζόμαστε αυτό που κάναμε, επιστρέφουμε πάλι πίσω στις παλιές μας συνήθειες.

Αν κάποιος σας θυμίζει το παρελθόν σας, υπενθυμίστε του το κίνητρό σας να αλλάξετε. Υπενθυμίστε του ότι ζητάτε συγγνώμη, και ότι η καρδιά σας έχει αλλάξει, και ότι θα το δει σύντομα. Μέρος της αλλαγής είναι να μάθουμε να αγαπάμε τους άλλους καθώς αυτοί αρχίζουν να μας εμπιστεύονται και πάλι. Με το να υπερασπίζεστε τις παλιές σας συνήθειες είναι απλά σαν να βάζετε εμπόδια στο ταξίδι της πλήρους εμπιστοσύνης. Αποφύγετε το. Εμπιστευθείτε τη διαδικασία της γιατρειάς.

(Μια φίλη)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα