Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Όποτε μπορείτε, προσπαθήστε να πλησιάσετε το μαγείρεμα με χαρά, γέλιο, και αγάπη. Αν το δείτε σαν αγγαρεία που απλά πρέπει να αντέξετε, το φαγητό δεν θα είναι τόσο λαμπρό ή δεν θα είναι τόσο νόστιμο όσο θα ήταν αν το διασκεδάζατε κατά την διαδικασία του μαγειρέματος.
Προφανώς, το μαγείρεμα δεν είναι μια δουλειά που αγαπούν όλοι, και ακόμη και για εκείνους που το αγαπούν, υπάρχουν βραδιές που μπορεί να το νιώθουν σαν αγγαρεία. Πάντως, ακόμα και αν αισθάνεστε κουρασμένοι, πεινασμένοι, ξεθεωμένοι, ή απλά δεν γουστάρετε να το κάνετε, κάντε ότι καλύτερο μπορείτε να αλλάξετε την στάση σας. Όσο πιο ανεβασμένοι αισθάνεστε, τόσο πιο ανεβασμένο θα είναι το φαγητό.
Εφόσον όλες οι τροφές είναι γεμάτες με μυριάδες από ενεργειακά πεδία και έχουν κάποιο είδος συνειδητότητας – ακόμη και αν είναι διαφορετικό από τον τρόπο που βλέπουμε την συνειδητότητα στους ανθρώπους – ίσως θα θέλατε να βάλετε την μουσική που σας αρέσει. Επιτρέψτε στον ήχο να σας διαπεράσει (καθώς και τα υλικά που είναι στιβαγμένα πάνω στον πάγκο) για λίγα λεπτά πριν αρχίσετε να εργάζεστε στην κουζίνα. Η μουσική όχι μόνο επηρεάζει το ενεργειακό πεδίο σας με ευχάριστους τρόπους, ευθυγραμμίζει επίσης τον ρυθμό σας με τον έμφυτο ρυθμό του φαγητού σε ένα ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει συμφωνία στις δονήσεις. Αν πρόκειται για μουσική που ηρεμεί, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και επιτρέψτε στην ηρεμία της να σας κατακλύσει. Αν, όμως, είναι ένα έντονο κομμάτι, ίσως θέλετε να αρπάξετε μια σκούπα και να παίξετε λίγο κιθάρα στον αέρα. Φανταστείτε την κουζίνα σας ότι βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος και ότι το περιεχόμενο του ψυγείου σας σας χειροκροτούν. Ή γελάστε με την καρδιά σας. Όταν νιώσετε την χαρά να κατακλύζει το σώμα σας, αρχίστε να μαγειρεύετε ένα εμπλουτισμένο με χαρά γεύμα.

Όπως λένε, το γέλιο είναι καλό φάρμακο. Αυτό ισχύει και για το φαγητό. Όσο περισσότερο γελάτε και όσο περισσότερο χαρούμενοι νιώθετε όταν μαγειρεύετε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πνευματική συνειδητότητα σας όταν καταναλώσετε το φαγητό που είναι γεμάτο με τόσο Πνεύμα. Το καταπληκτικό με το γέλιο είναι ότι ακόμη και αν δεν νιώθετε ευτυχισμένοι, απλά παριστάνετε ότι γελάτε, έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικό αποτέλεσμα στο ανοσοποιητικό σας σύστημα και σε ολόκληρο το σώμα. Όσο και αν ακούγεται τρελό, αν είστε λίγο θλιμμένοι, το να παριστάνετε ότι είστε ευτυχισμένοι μπορεί να ανεβάσει εσάς και την ενέργεια της κουζίνας.
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα