Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

" Δύο κόσμοι "

Οι Αντιλήψεις των Ανθρώπων
ADAMUS:  Λοιπόν – έχουμε συγκεντρωθεί σήμερα σ’ αυτή την αίθουσα, και online επίσης – και υπάρχει θλίψη. Υπάρχει θλίψη στους Shaumbra. Και μια απορία «Τι συμβαίνει; Τι θα συμβεί μετά;» Και είναι πολύ εύκολο, σε καιρούς όπως αυτούς, να αποσπαστούμε από τα τελευταία προϊόντα, προγράμματα ή πρόσωπα, από γκουρού, από κρυστάλλους, από κάποια καινούρια αλοιφή που θα καθαρίσει τα πάντα, και δεν θα το κάνει. Δεν θα το κάνει.
Και, το ξέρετε, το λέω συνεχώς, όλα όσα χρειάζεστε τα έχετε ήδη. Τα πάντα. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Είναι καλό να μιλάτε με τους άλλους κάθε τόσο, ναι, όμως δεν υπάρχει κάποια πανάκεια. Δεν αφορά το να παίρνετε κανενός είδους θεραπεία, ναρκωτικά – νόμιμα ή παράνομα – ή κάτι άλλο. Τα έχετε ήδη μέσα σας. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη πίεση. Είναι πολύ εύκολο να αποσπασθείτε.
Το έχετε δει σε άλλους που κάθισαν σ’ αυτές τις καρέκλες πριν – και όχι ότι χρειάζονταν να καθίσουν εδώ – όμως ξαφνικά βρέθηκε ο νέος γκουρού της πόλης. Ξαφνικά εμφανίστηκε το νέο προϊόν. Ξαφνικά εμφανίστηκε κάτι καινούριο – ποιο είναι το ναρκωτικό που παίρνετε για να φύγετε σε ένα ψυχεδελικό πνευματικό ταξίδι; Είναι παρόμοια εδώ. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να αποσπασθείτε και να δοκιμάσετε το νεότερο μεγαλεπήβολο πράγμα, ιδιαίτερα όταν είστε λυπημένοι, ιδιαίτερα όταν αναρωτιέστε «Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο; Είναι παλαβό. Υπάρχει μεγάλη τρέλα εκεί έξω.»
Όμως η άποψη μου είναι, βλέποντας το ενεργειακά, ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευχαριστημένοι με την αντίληψη τους για τον εαυτό τους από ότι για τον κόσμο γύρω τους. Οι άνθρωποι είναι πολύ κριτικοί απέναντι στον εαυτό τους, όμως τουλάχιστον γνωρίζουν πού βρίσκονται οι αδυναμίες τους. Γενικά γνωρίζουν πού βρίσκονται τα δυνατά τους σημεία. Υπάρχει επίσης μεγάλη σύγχυση σχετικά με αυτά, όμως γενικά νιώθουν καλύτερα στο τοπικό γραμμικό περιβάλλον τους.
Δεν λέω ότι νιώθουν υπέροχα με τον εαυτό τους. Δεν λέω ότι οι άνθρωποι πραγματικά νιώθουν ευτυχισμένοι μέσα τους, επειδή το επίπεδο ευτυχίας είναι αστείο να μετρηθεί. Όμως υπάρχει ίσως λιγότερη ευτυχία στον κόσμο αυτή τη στιγμή – οι άνθρωποι με τον εαυτό τους – λιγότερη ευτυχία από ότι πριν από 30 χρόνια, πριν από 50 χρόνια. Με έναν ενδιαφέροντα τρόπο, πολλοί άνθρωποι είναι χαμένοι αυτή τη στιγμή. Τόσο πολλοί άνθρωποι, εσείς ιδιαίτερα, έχετε μια πολύ καλή ζωή. Έχετε αυτοκίνητα, κομπιούτερ, σπίτια, τέτοιου είδους πράγματα, που πολλοί άλλοι δεν έχουν. Εσείς ιδιαίτερα έχετε μια πολύ καλή ζωή και λέτε «Τι πρέπει να κάνω; Πού πρέπει να πάω; Τι θα συμβεί μετά;» Και για τους Shaumbra, εντείνεται. Όμως οι άνθρωποι γενικά, φτάνουν σε ένα σημείο που οι υλικές ανάγκες στη ζωή τους έχουν τακτοποιηθεί και βαριούνται, ταράζονται, ακόμα και μελαγχολούν.
Όμως γενικά οι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα για το τοπικό γραμμικό τους περιβάλλον – για τον εαυτό τους, για τον άμεσο περίγυρο τους – επειδή ξέρουν τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Είναι αυτό που λέω συχνά, η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι πολύ, πολύ εύκολη. Το αύριο θα είναι πολύ παρόμοιο με το χτες για τους περισσότερους ανθρώπους. Και είναι ευτυχισμένοι μ’ αυτό. Είναι πραγματικά ευτυχισμένοι μ’ αυτό, μέχρι να αρχίσουν να αφυπνίζονται. Μετά υπάρχει η κόλαση.
Δεν νιώθουν τόσο άνετα, δεν έχουν αυτή την καλή σφαιρική αντίληψη για τον κόσμο. Αν ρωτήσετε ένα άτομο πώς θα είναι η ζωή του τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια – όχι μόνο Shaumbra, αλλά οποιονδήποτε – θα το βαθμολογήσω γύρω στο 5,5 ή ίσως έξι. Αν τους πω «Πού θα βρίσκεσαι σε δέκα χρόνια;» «Θα έχω μάθει κάτι περισσότερο. Θα κάνω λίγα περισσότερα χρήματα από τη δουλειά μου. Ίσως θα αποκτήσω λίγο περισσότερους φίλους. Θα πάρω καινούριο αυτοκίνητο, που το ήθελα εδώ και καιρό». Αυτό που προβάλλουν δεν είναι μεγάλο. Λίγα περισσότερα χρήματα. Ξέρετε, όταν ρωτάς κάποιον πόσα περισσότερα νομίζεις ότι θα έχεις κάνει τα επόμενα δέκα χρόνια. Η μέση απάντηση όταν το κάνω, ή το νιώθω αυτό, είναι γύρω στο 20 με 22 τοις εκατό περισσότερα. Είναι κάπως λυπηρό. Είναι πραγματικά λυπηρό. Γι αυτό είναι που ζουν.
Όμως τουλάχιστον έχουν μια ανοδική κατεύθυνση. Όταν η ερώτηση στους ανθρώπους αφορά την αντίληψη τους για τον κόσμο – «Πού πηγαίνει ο κόσμος σε δέκα, είκοσι χρόνια;» - είναι τρομακτικό αυτό που σκέφτονται οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά τρομακτικό. Οι απαντήσεις κυμαίνονται μεταξύ του  «δεν μπορώ καν να φανταστώ σε δέκα χρόνια, το λιγότερο σε πέντε χρόνια. Δεν ξέρω. Ο κόσμος βρίσκεται σε ένα παράξενο κρίσιμο σημείο.»
Όταν τους ρωτάς για πώς θα είναι ο κόσμος σε δέκα χρόνια, η πλειοψηφία – όχι όλοι, αλλά η πλειοψηφία – των ανθρώπων λένε ότι θα ζουν σε ένα πολύ προστατευμένο περιβάλλον, δημιουργημένο σε συναισθηματικό ή σε φυσικό επίπεδο. Με άλλα λόγια, θα αποτραβηχτούν στους μικροσκοπικούς μικρόκοσμους τους, επειδή ο κόσμος εκεί έξω γίνεται τρομακτικός. Ο κόσμος εκεί έξω είναι γεμάτος φόβο αυτή τη στιγμή και οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν τους ρωτάς για την ανθρωπότητα σε δέκα χρόνια, σχεδόν αηδιάζουν, επειδή βλέπουν αυτό που συμβαίνει τώρα.
Το ακριβές ζήτημα έχει ενδιαφέρον. Και θα μιλήσουμε γι αυτό στο ProGnost – ο κόσμος βαδίζει προς υπέροχα μέρη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν αυτή τη στιγμή.




Ο Κόσμος Σήμερα
Μίλησα γι αυτό την προηγούμενη βδομάδα στο Keahak, η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Από μόνο του είναι υπέροχο, όμως οι επιπτώσεις, οι λόγοι γι αυτό και οι επιπτώσεις είναι υπέροχες. Η τεχνολογία εξελίσσεται με πρωτοφανείς ρυθμούς. Κάποιοι από σας τους πολύ έξυπνους και μορφωμένους ίσως γνωρίζετε τους νόμους του Moore, όπου ουσιαστικά η ταχύτητα απόδοσης της τεχνολογίας των υπολογιστών σας διπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια, στην πραγματικότητα κάθε 18 ε 19 μήνες, και η τιμή μειώνεται στη μέση κάθε δύο χρόνια. Γίνονται φθηνότεροι, γρηγορότεροι, καλύτεροι για έναν λόγο, για ένα μοναδικό λόγο σ’ αυτόν τον πλανήτη: την συνειδητότητα. Όχι την ευφυΐα, όχι επειδή είχαμε κάποιους μεγάλους εφευρέτες από τον Tesla ως τον Edison, από τον Steve Jobs σε κάποιους από τους υπόλοιπους. Όχι εξαιτίας τους. Αυτοί είναι που έγιναν οι εκπρόσωποι ή οι εισηγητές της τεχνολογίας, όμως στην πραγματικότητα δεν την εφεύραν. Απλά την άρπαξαν από τον αέρα. Ήταν αρκετά ταλαντούχοι για καταφέρουν να αρπάξουν αυτό που άλλαζε η συνειδητότητα.
Η τεχνολογία εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς, και θα αλλάξει τον κόσμο. Όμως καταλάβετε, είναι πολύ ξεκάθαρο, ο μόνος λόγος που η τεχνολογία εξελίσσεται στο σημείο που σε δυο χρόνια μικρά ρομπότ θα καθαρίζουν τα σπίτια σας και θα κόβουν τα νύχια των ποδιών σας και θα οδηγούν τα αυτοκίνητα σας και θα κάνουν όλα τα υπόλοιπα είναι εξαιτίας της συνειδητότητας. Αν η συνειδητότητα δεν ήταν διαυγής, τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε. Η τεχνολογία λοιπόν, το αποτέλεσμα της τεχνολογίας, ωθεί σε αλματώδη ανάπτυξη και τεράστια αλλαγή αυτόν τον πλανήτη αυτή τη στιγμή.
Δεν πιστεύω σε προβλέψεις, όμως βλέπω τις τάσεις. Με άλλα λόγια, κοιτάζω τις ενέργειες των ανθρώπων, του πλανήτη και του κόσμου. Τα πράγματα θα αλλάξουν πάρα πολύ σε δέκα χρόνια. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι καλό και κάποιος ότι θα είναι κακό, εξαρτάται από την προοπτική του.
Η τεχνολογία θα το φέρει ώστε να κουβαλάτε ένα από τα iYammer μου, και αυτό το iYammer θα σκανάρει το σώμα σας σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα, και αυτό το σκανάρισμα θα σας λέει όλα τα βασικά – αρτηριακή πίεση, καρδιακό ρυθμό και πράγματα όπως αυτά – όμως επίσης θα σας λέει αν υπάρχει κάποια προδιάθεση για κάποια ασθένεια.
Θα σας λέει τον δείκτη μάζας σώματος. Θα σας λέει αν θα κρυολογήσετε σε δυο βδομάδες ή θα αρπάξετε γρίπη. Θα σας λέει πολύ περισσότερα το μικρό σας iYammer από όσα θα μπορούσατε να μάθετε αυτή τη στιγμή πηγαίνοντας στο ιατρείο ενός γιατρού για ένα τσεκάπ καινα  πρέπει να πληρώσετε τόσα χρήματα και να χρειάζεται τόσος χρόνος για να μάθετε και ούτε που καταλαβαίνετε τι λένε τα αποτελέσματα που παίρνετε, επειδή κανείς δεν καταλαβαίνει τους γιατρούς όταν μιλάνε. Θα ρίχνετε μια ματιά στο iYammer σας και θα σας λέει. Θα σας λέει «Elizabeth, σήμερα η υγεία σου είναι πάρα πολύ καλή, όμως σου συστήνουμε να φας λίγο περισσότερο αλκαλική τροφή. Έχεις μια προδιάθεση να αρπάξεις ένα κρύωμα σε περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες, οπότε σου συστήνουμε να πάρεις βιταμίνη C», ή κάτι άλλο.
Θα σας λέει τα πάντα και αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία, φίλοι μου. Στην πραγματικότητα βρίσκεται εδώ σήμερα. Βρίσκεται ήδη στην αγορά. Και το κόστος είναι τόσο χαμηλό, και θα συνεχίσει να χαμηλώνει. Μια μικρή συσκευή που σας λέει την θερμοκρασία του σώματος σας, την πυκνότητα των οστών σας, την υγεία της καρδιάς σας και πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσε να σας πει ένας γιατρός αυτή τη στιγμή μετά από μια εβδομάδα τακτικών επισκέψεων. Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Στην πραγματικότητα είναι εδώ. Εννοώ, στην πραγματικότητα βρίσκεται στο εργαστήριο.
Πριν από μερικά χρόνια, κατά τη συνάντηση του κβαντικού άλματος το 2007, αν θυμάστε το μήνυμα μου, έλεγα «αυτή τη στιγμή, καθώς βρισκόμαστε εδώ» - πού ήταν; - στο Taos στο New Mexico, φυσικά «Καθώς εμείς βρισκόμαστε εδώ και οι επιστήμονες δουλεύουν στα εργαστήρια αυτή τη στιγμή για θεραπείες ασθενειών όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος». Θα βάλω στην άκρη τον καρκίνο. Ο καρκίνος είναι ένα μεγάλο πολιτικό παιχνίδι. Συγνώμη αν δεν σας αρέσει αυτό, όμως είναι. Πρόκειται για ένα οικονομικό και πολιτικό παιχνίδι. Όμως αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες δουλεύουν πάνω σε θεραπείες πραγμάτων που πριν θεωρούνταν ανίατες. Αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες δουλεύουν πάνω σε τεχνολογίες που τότε το 2007 θα έμοιαζαν απίστευτες. Όμως βρίσκονται εδώ.
Θέλω να πάρετε ένα λεπτό – θα μιλήσω πολύ περισσότερο για το ProGnost, όμως θέλω να πάρετε ένα λεπτό – τώρα, αυτή τη στιγμή και απλά να αισθανθείτε. Βρίσκεται εδώ εξαιτίας της συνειδητότητας, εξαιτίας της επίγνωσης, και σ’ αυτή την περίπτωση, επίγνωση ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα στη ζωή. Πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο στη ζωή. Πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο στη ζωή και στην πνευματικότητα. Ξεπεράσατε τα όρια της ζωής και της πνευματικότητας, της θρησκείας. Είπατε, «Πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο, και είμαι έτοιμος γι αυτό», και γι αυτό, βρίσκεται εδώ.
Όμως αυτό το «εδώ» προκαλεί επίσης μια μεγάλη αντίθεση στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Αυτή η ίδια η συνειδητότητα προκαλεί επίσης ένα κίνημα αντί-συνειδητότητας. Αντί-συνειδητότητας «Ας κλειστούμε. Ας γυρίσουμε πίσω στους παλιούς τρόπους. Ας μην είμαστε ελεύθεροι. Η ελευθερία είναι πολύ δύσκολη. Η ελευθερία είναι… πολύ ελεύθερη. Απαιτεί πάρα πολύ δουλειά. Ας γυρίσουμε πίσω στην στοιχειώδη ρουτίνα, στα πρότυπα, στα συστήματα πεποιθήσεων, στις ιεραρχίες, στους οργανισμούς. Ας γυρίσουμε πίσω στη διανόηση».
Υπάρχει ένα τεράστιο δυνητικό πρόβλημα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, όμως μου αρέσει και θα σας αρέσεις και σας όταν σας μιλήσω. Μου αρέσει επειδή ήρθε η ώρα, και το πρόβλημα είναι – Α! Μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει και είναι το κλειδί όλης της δουλειάς μας, αυτό είναι το κλειδί όλων όσων κάνετε.
Το πρόβλημα είναι ότι τα πράγματα κινούνται πολύ γρήγορα. Ω! στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση. Συνειδητοποιείστε ότι ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα θα εξαφανιστεί τα επόμενα δέκα χρόνια επειδή η τοπική γραμμικότητα δεν λειτουργεί. Να στέλνετε τα παιδιά σε μια σχολική αίθουσα χωρίς πραγματική κατανόηση της υγείας τους, του μυαλού τους, των επιθυμιών τους ή της δημιουργικότητας τους, εκεί που η δημιουργικότητα ακυρώνεται.
Το να τα στέλνετε σε μια σχολική αίθουσα δεν πρόκειται να λειτουργήσει άλλο πια. Αντίθετα, το παιδί θα κάθεται στο σπίτι με τον υπολογιστή του και θα συνδέεται με ανθρώπους από όλον τον κόσμο, όχι μόνο με την μικρή τους κοινότητα, και θα έχει καθοδήγηση από κάποιον πραγματικό δάσκαλο, αλλά και από κάποια ρομπότ, όμως θα μαθαίνει σε ατομικό ρυθμό, σε ατομικό επίπεδο.
Αυτά τα σχολεία από τούβλα και σοβά που υπάρχουν τώρα, θα γίνουν αποθήκες. Θα χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια μαριχουάνας στο Colorado (πολλά γέλια). Μόνο στο Colorado, φυσικά. Όλα αλλάζουν. Ω, και η ομορφιά βρίσκεται στο ότι εσείς βοηθήσατε να προκληθεί. Ναι, εσείς. «Ο παλιός καλός εγώ». Ναι, εσείς που σκέφτεστε «Ω, Το μόνο που έκανα ήταν να δουλεύω τα προβλήματα μου στη ζωή». Όχι, εσείς δουλέψατε πάνω στη συνειδητότητα. Όλα αυτά τα θέματα για τα οποία παλέψατε και το «Πώς να το χειριστώ αυτό; Πώς να συμπεριφερθώ στον εαυτό μου;» Αυτό είναι το πραγματικό Πανεπιστήμιο της Συνειδητότητας.
Όλα αυτά τα μικρά προβληματάκια που νομίζατε ότι είχατε, στην πραγματικότητα ήταν τα προβλήματα συνειδητότητας του κόσμου. Όλες οι μικρές προκλήσεις, στην πραγματικότητα – σας το έχω πει εκατοντάδες φορές – δεν είναι δικές σας, όμως τις αναλάβατε σαν ηθοποιός. «Ω, αυτό είναι το πρόβλημα μου και έχω αυτά τα θέματα». Όχι. Συνειδητοποιήστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αυτή την σχεδόν εμμονική ανησυχία που έχετε εσείς, ξέρετε «Τι είναι η ζωή;» και «Ποιος είμαι;», τέτοιου είδους θέματα. Όμως το κάνετε, και αυτό είναι που αλλάζει. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μου.
Το θέμα μου είναι ότι υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον δίλημμα στο πλανήτη. Μου αρέσει το δίλημμα, στους άλλους ανθρώπους όχι, όμως αυτό είναι το δίλημμα. Το μυαλό (δείχνει το κεφάλι του). Όχι το καπέλο μου. Το καπέλο μου δεν είναι δίλημμα! Κάποιοι από σας σκεφτήκατε «Αλήθεια; Το καπέλο του;» Όχι, το μυαλό, ο νους, όπως είπα και στο Keahak.
Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο 20% του μυαλού τους, του νου τους. Σας πληροφορώ ότι χρησιμοποιούν το 100 τοις εκατό καθημερινά και παλεύουν. Πραγματικά το κάνουν. Δεν υπάρχει αχρησιμοποίητο τμήμα του εγκεφάλου!   Καθημερινά κάθε κομμάτι του εξελιγμένου νου χρησιμοποιείται. Τώρα, κατά διαστήματα βαριέται και κάνει πράγματα όπως να λύνει σταυρόλεξα ή κάτι τέτοιο, όμως με κάποιο τρόπο χρησιμοποιείται. Υπάρχει τεράστια ποσότητα εισερχομένων / εξερχομένων συνεχώς.
Ο εγκέφαλος βρίσκεται στο μάξιμουμ. Η τεχνολογία εξελίσσεται έτσι, η συνειδητότητα επεκτείνεται έτσι – το μυαλό πηδιέται ! Θα έλεγα γαμιέται, όμως… (γέλια και χειροκροτήματα). Μα είναι Χριστούγεννα και … Χρησιμοποιώ τη δική σας ορολογία. Ξέρετε, όταν κάτι είναι πραγματικά σαν να μην έχει ελπίδα «Αυτή η ομάδα είναι….» ή «Αυτό το άτομο», ή οτιδήποτε. Το μυαλό πηδιέται, απόλυτα. Τερματίζει. Δεν μπορεί να χειριστεί αυτό που έρχεται, και αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα υπέροχη δήλωση.
Θα οδηγήσει σε ενδιαφέροντα πράγματα. Είναι στο όριο. Δεν μπορεί να χειριστεί περισσότερες πληροφορίες ή εισερχόμενα. Το ξέρετε. Γεγονότα και αριθμούς και σκέψεις. Δεν μπορεί, όμως οι άνθρωποι προσπαθούν. Και υπάρχουν όλα αυτά τα πράγματα. Παίρνετε αυτό το τζίνσενγκ για να κάνετε τον εγκέφαλο σας να μεγαλώσει. Όχι, όχι, όχι. Επί τη ευκαιρία, ο εγκέφαλος βρίσκεται στο μάξιμουμ στον ανεπτυγμένο κόσμο, αλλά σύντομα και στα υπόλοιπα μέρη. Δεν μπορεί να χειριστεί κάτι παραπάνω.
Το ξέρετε. Το βλέπετε καθημερινά. Το βλέπετε στον εαυτό σας, αλλά το βλέπετε και στους άλλους. Απλά δεν μπορούν να εισπράξουν, επειδή ο εγκέφαλος είναι επίσης και το κεντρικό σημείο των συναισθημάτων. Αυτό συχνά παραγνωρίζεται από τους κοινωνικούς επιστήμονες, όμως ο εγκέφαλος είναι επίσης η έδρα των συναισθημάτων. Αυτό λοιπόν που συμβαίνει είναι ότι ο εγκέφαλος, μη όντας ικανός να εισπράξει κάτι παραπάνω, ο εγκέφαλος και τα συναισθήματα απλά κλείνουν. Μουδιάζουν. Και μετά αυτό που συμβαίνει, αυτό που βλέπετε είναι τους ανθρώπους να υποχωρούν, να ξαναμικραίνουν – και ο Cauldre έχει έναν όρο που άκουσα νωρίτερα – ζουν σε σιλό. Περιορίζουν τον εαυτό τους. Ένα σιλό συναισθηματικά είναι κάτι καλό να έχεις γύρω σου. Ξέρετε, το σιλό των αγροκτημάτων που είναι φτιαγμένο από μπετόν.
Ζουν λοιπόν μέσα στα σιλό τους. Ζουν μια ζωή τοπικά γραμμική. Αρχίζουν να λένε ότι απλοποιούν τη ζωή τους. Δεν την απλοποιούν, μόνο την κλείνουν, την κατεβάζουν. Όμως υπάρχει ένα ενδιαφέρον δίλημμα σ’ αυτό. Στον νου δεν αρέσει να του λένε να κλείσει, ακόμα και όταν βρίσκεται στο όριο του. Όμως τότε ο νους αρχίζει να επαναστατεί και πολύ σύντομα γίνεται έξω φρενών.
Ο νους βρίσκεται στο μάξιμουμ, όμως συνεχίζει να προσπαθεί και να προσπαθεί. Έχει προγραμματιστεί να συνεχίζει ανεξάρτητα από το οτιδήποτε. Έχει προγραμματιστεί να έχει πάντα ροή σκέψεων, πληροφοριών, ακόμα και ονείρων να τον διαπερνούν. Δεν προγραμματίστηκε ούτε του επιτράπηκε ποτέ απλά να κλείσει για λίγο. Ούτε καν τη νύχτα, ούτε όταν ονειρεύεστε. Ο νους δεν σταματά. Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.
Έχουμε λοιπόν αυτό το δίλημμα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωπο έχουν φτάσει στο όριο τον εγκέφαλο τους. Δεν μπορεί να χειριστεί κάτι περισσότερο, όμως έρχονται περισσότερα. Έρχονται περισσότερα εξαιτίας της τεχνολογίας, των αποτελεσμάτων της συνειδητότητας. Τι θα κάνουμε;
Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα προσπαθούν να γίνουν εξυπνότεροι, αλλά θα τρελαθούν. Πραγματικά θα τρελαθούν, και μετά θα βασιστούν στα ναρκωτικά, στις βιταμίνες, στα φάρμακα, στα συμπληρώματα και όλα τα υπόλοιπα για να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν λιγάκι το νου.
Υπάρχουν κάποιοι πολύ έξυπνοι άνθρωποι, πάρα πολύ έξυπνοι, όμως ακόμα και αν βρίσκονται στο όριο, αυτό το θεωρούν τέλειο. Και αυτό είναι τέλειο και εκεί που βρίσκεστε είναι τέλεια, επειδή εκεί που πηγαίνουμε από εδώ, όπως είπα και στην τελευταία μας συνάντηση, είναι πέρα από το νου.
Πρέπει να είναι. Απλά πρέπει να είναι. Είτε το ονομάζετε φαντασία, είτε γνώση, είτε αλλιώς, πρέπει να κάνετε το άλμα τώρα.
Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα για την ύπαρξη δύο κόσμων. Έχουμε μιλήσει σχετικά. Το έχετε δει να έρχεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Τώρα είναι αυτή η ώρα των δύο κόσμων, και θα το ζήσετε αυτό για λίγο, για πολύ λίγο, και είναι εντάξει.
Στοχαστές και Γνώστες
ADAMUS: Ο κόσμος θα χωριστεί στους Στοχαστές και στους Γνώστες. Οι Στοχαστές αριστερά, οι Γνώστες στα δεξιά. Αυτή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες διαφορές, και δεν θα υπάρχουν πολλοί Γνώστες. Γνώστης είναι αυτός που χρησιμοποιεί το gnost.. Γνώστης είναι αυτός… πρέπει να σταματήσω για λίγο και να δείξω.
Λοιπόν, ο αγαπητός Cauldre και η Linda παραπονέθηκαν για την ξαφνική μου αλλαγή όταν νόμιζαν ότι θα κάναμε το φιλμ για το Dream Walker Birth και ξαφνικά κάναμε κάτι άλλο. Όμως ένας Γνώστης απλά ακολουθεί. Δεν παραπονιέται. Δεν…
LINDA: Μπορούμε να παραπονεθούμε λίγο.
ADAMUS: Όχι. Και ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα, επειδή ακολουθούν ένα τοπικό γραμμικό μονοπάτι. Τοπικό λέγοντας, συνειδητοποιείτε πόσο πολλοί άνθρωποι σ’ αυτόν τον πλανήτη ποτέ δεν ζουν σε περισσότερα από 25 μίλια, 35 ή 40 χιλιόμετρα, μακριά από τον τόπο που μεγάλωσαν! Αυτό σημαίνει τοπικό. Μερικοί άνθρωποι ταξιδεύουν για λίγο, όμως οι περισσότερη στη ζωή τους θα περάσουν το 99,9% του χρόνου τους στο τοπικό τους περιβάλλον. Αυτό δεν είναι πολύ κακό. Εννοώ, επιλέγεις ένα μέρος που σου αρέσει και ζεις εκεί και είσαι οικείος μ’ αυτό, όμως αυτό που επίσης συμβαίνει είναι ότι γίνονται τοπικοί και στις σκέψεις τους. Τοπικοί, περιορισμένοι. Γίνονται τοπικοί σε όλα όσα κάνουν. Και γίνονται τοπικοί στην σκέψη τους επίσης, και η σκέψη δεν είναι δημιουργική. Δεν οδηγεί πουθενά.
Θα έχετε λοιπόν έναν κόσμο τώρα χωρισμένο σε Στοχαστές και Γνώστες, και κάτω από τους Γνώστες γράψε σε παρένθεση, δημιουργικοί. Και πάλι, όταν χρησιμοποιώ τον όρο δημιουργικοί, απλά μιλώ για εκθετική πορεία της δημιουργικότητας του κόσμου.
LINDA: Δημιουργικοί; Κάτω…
ADAMUS: Δημιουργικοί. Δ-η-μ…
LINDA: Κάτω από τους Γνώστες.
ADAMUS: Μάλιστα κυρία μου. Θα δείτε λοιπόν τον κόσμο χωρισμένο στα δύο, και το αστείο είναι ότι οι Γνώστες είναι αυτοί που τώρα επιτρέπουν απόλυτα, εμπιστεύονται απόλυτα τον εαυτό τους, επιτρέπουν σ’ αυτή τη δημιουργικότητα να ρέει, να εμφανίζεται, καθησυχάζοντας την πίεση του νου, γιατί αφού επιτρέψουν στον εαυτό τους να γίνει Γνώστης, ένα δημιουργικό πλάσμα, δημιουργείται τεράστια πίεση στο νου. Και ο νους σταματά τα συναισθηματικά του παιχνίδια και τα προβλήματα και τις ανησυχίες και μαθαίνει πώς να ελίσσεται στο περιβάλλον του. Αυτό είναι που κάνει καλύτερα ο νους που δεν είναι πολύ καλός στο να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο.
Θα έχουμε λοιπόν έναν κόσμο από Στοχαστές και Γνώστες. Εσείς είστε οι Γνώστες, η γνώση, το gnost. Πηγαίνετε λοιπόν πέρα από τη σκέψη. Ο νους φτάνει στα όρια του, και ξαφνικά απλά κάνετε ένα άλμα μέσα στη γνώση.
Πρόκειται για μεγάλο άλμα. Στην πραγματικότητα είναι μικρό, αλλά είναι μικρό αφού το κάνετε, είναι μεγάλο όταν το σκέφτεστε εκ των προτέρων.
Για να συνεχίσουμε με τον πίνακα Linda, στην κατηγορία των Στοχαστών έχουμε το τοπικό και το γραμμικό.
LINDA: Τοπικό και γραμμικό.
ADAMUS: Τοπικό και γραμμικό. Όταν αρχίζετε να συλλογίζεστε τον κόσμο, το σύμπαν, δεν είστε πια ένας τοπικός γραμμικός Στοχαστής. Όταν αρχίζετε να συλλογίζεστε το σύμπαν ολόκληρο, ξαφνικό πρέπει να βγείτε έξω από τη σκέψη, επειδή ο νους δεν ξέρει πώς να το κάνει. Ξαφνικά, πρέπει να μπείτε μέσα στη γνώση, στο gnost.
Σ’ αυτή τη στήλη λοιπόν έχουμε επίσης τη δύναμη.
LINDA: Δύναμη;
ADAMUSΔύναμηΟ κόσμος είναι ένα μεγάλο παιχνίδι δύναμης, και η δύναμη είναι μια ψευδαίσθηση του νου. Δεν υπάρχει δύναμη. Είναι ψευδαίσθηση. Πουθενά δεν υπάρχει δύναμη, μέχρι κάποιος να την πιστέψει και να αρχίσει να την ζει. Όμως έχετε όλη αυτή την εξίσωση της δύναμης σ’ αυτόν τον πλανήτη. Αυτά που βλέπετε στις ειδήσεις αυτή τη στιγμή, αφορούν τη δύναμη. Θα επανέλθω σ’ αυτό αργότερα.
Όμως, ως Γνώστες θα συνειδητοποιήσετε ότι, επόμενο – μείνε εδώ πάνω ξωτικό – ότι αντί για τη δύναμη, όλα είναι αυτό-ενέργεια. Αυτό-ενέργεια.
LINDA: Αυτό-ενέργεια.
ADAMUS: Δύο λέξεις. Εαυτός – ενέργεια. Αυτό-ενέργεια σημαίνει ότι ως συνειδητότητα έλκετε την ενέργεια σε σας, είτε βρίσκετε ήδη στη φυσική σας ύπαρξη, είτε ήδη βρίσκεται απλά στο πεδίο σας. την έλκετε και είναι εκεί. Δεν χρειάζεστε τη δύναμη, επειδή η συνειδητότητα σας εμφανίζει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε. Μετά αρχίζετε να φαίνεστε νεότεροι, τα χρησιμοποιείτε όλα αυτά.
Έχουμε λοιπόν από δω το νου, ναι, και από εκεί φυσικά το gnost.
LINDA: (χτυπάει το χέρι της) Ούτς!
ADAMUS: Ούτς! Στην αριστερή πλευρά έχουμε, θα την ονομάσω βαρύτητα. Γράψε σε δύο σειρές, βαρύτητα στην μια γραμμή. Χωροχρόνος στην άλλη. Οι άνθρωποι βρίσκονται σ’ αυτό. Είναι κολλημένοι σ’ αυτό.
LINDA: Χωροχρόνος από κάτω;
ADAMUS: Ναι σε παρακαλώ. Είναι κολλημένοι σ’ αυτό. Θα συνειδητοποιήσετε – έχετε αρχίσει να το συνειδητοποιείτε – ότι στην πραγματικότητα ο Χωροχρόνος κινείται μέσα από σας. Δεν κινείστε εσείς μέσα σ’ αυτόν. Είναι κάτι τεράστιο όταν αρχίσετε να το συνειδητοποιείτε. Είναι κάπως παράξενο αρχικά, όμως όταν αρχίσετε να το συνειδητοποιείτε, είναι κάτι τεράστιοΔεν το χρειάζεστε λοιπόν αυτό. Δεν χρειάζεστε καν κάποια λέξη εδώ, επειδή, ναι χρειαζόμαστε μια λέξη.
Εδώ η βαρύτητα είναι μια αντίθετη δύναμη. Αν ρίξετε κάτι… (η Linda ξεφυσά καθώς ο Adamus πετά ένα μπουκάλι νερό), είναι μια αντίθετη δύναμη. Πέφτει στο έδαφος. Από εκεί απλά βάλε βαρύτητα με ένα θετικό πρόσημο. Η βαρύτητα θα σας υπηρετήσει.
Στην πραγματικότητα, υπάρχει αυτό το ερώτημα για την ενέργεια στον πλανήτη και Χριστέ μου, τοποθετούν ηλιακά πάνελ σαν παρωχημένοι, και θα γίνουν παρωχημένοι, αυτό είναι το αστείο. Αν ξοδέψετε πολλά χρήματα την επόμενη χρονιά σε ηλιακά πάνελ, λυπάμαι πολύ, επειδή η πραγματική ενέργεια αυτού του πλανήτη, η πραγματικά εύκολα διαθέσιμη ενέργεια είναι η βαρύτητα. Συνειδητοποιείτε ότι η δύναμη που βρίσκεται στη βαρύτητα του πλανήτη που προκαλεί αυτή την πτώση (το μπουκάλι με το νερό) επίσης προκαλεί – υπάρχει η ίδια  δυνατότητα να πάει προς τα πάνω. Το κάνει. Οι επιστήμονες νομίζουν ότι είμαι τρελός, αλλά θα γελάσω τελευταίος τα επόμενα δύο χρόνια.
Η βαρύτητα έχει μια εγγενώς ενσωματωμένη ενέργεια συνεχώς. Είναι ουδέτερη, όμως στην πραγματικότητα στην οποία βρίσκεστε, όλα πέφτουν στο έδαφος. Όμως θα γίνει συνειδητό ότι υπάρχει όλη η ενέργεια που χρειάζεστε στη βαρύτητα του πλανήτη, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό.
Σ’ αυτή την πλευρά γράψε φυσικό.
LINDA: Φυσικό.
ADAMUS: Φυσικό. Ζείτε σε φυσικά σώματα και οι Γνώστες θα συνειδητοποιήσουν ότι το φυσικό σώμα είναι απλά ένα από τα αισθητηριακά εργαλεία που έχουν. Απλά ένα. Λοιπόν δεν είμαι πολύ σίγουρος τι να γράψω από την άλλη πλευρά, εκτός από… απλά γράψε αισθησιακή επίγνωση.
LINDA: Αισθησιακή;
ADAMUS: Αισθησιακή επίγνωση. Το φυσικό σώμα είναι το μέσο αντίληψης της πραγματικότητας. Αυτές είναι οι αισθήσεις και ο νους σας. όμως υπάρχει μια αίσθηση, βασικά πολλές αισθήσεις, πιο πέρα που δεν σχετίζονται με το σώμα. Θα αρχίσετε λοιπόν να ζείτε ακριβώς σ’ αυτήν την «και» πραγματικότητα.
Δύο Κόσμοι
Θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε μ’ αυτό, όμως έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε σήμερα. Θέλω να αρχίσετε να βλέπετε ότι ο κόσμος – αυτή τη στιγμή, κινείται προς δύο κόσμους όπως δεν έχει ξαναγίνει. Θα ανακηρύξω αυτή την μέρα – 5 Δεκεμβρίου 2015 – ως την ημέρα που ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι πρόκειται για δύο κόσμους, επίσημα.
LINDA: Ουάου, Ουάου.
ADAMUS: Θα οδηγείται προς τα κει για λίγο. Υπάρχει μια ολόκληρη δεσμευτική διαδικασία και μετά – μπουμ! – είμαστε εκεί. Επίσημα σε δύο κόσμους.
Καλά και κακά νέα. Θα υπάρχουν αρκετοί  kymbaya που δεν θα τους αρέσει. «Είμαστε όλοι ένας κόσμος». Όχι δεν είστε.
Θέλω λοιπόν να τα γνωρίζετε αυτά τα πράγματα, επειδή συνεχίζετε να ζείτε  μέσα στην πλευρά των Στοχαστών. Προέρχεστε από εκεί. Είναι ριζωμένη στο σύστημα σας. Και θα προσπαθήσει να σας τραβήξει προς τα πίσω όταν θα προσπαθήσετε να πάτε στην πλευρά αυτών που είναι Γνώστες.
Θα σας ρουφήξει προς τα πίσω και θα πει «Είστε μια ύπαρξη σε φυσικό επίπεδο, μπορείτε να νιώσετε τον πόνο. Είστε μια συναισθηματική – διανοητική ύπαρξη. Είστε γραμμικοί. Είστε περιορισμένοι. Eίστε τρελοί  αν νομίζετε ότι μπορείτε να αψηφήσετε τη βαρύτητα και το χώρο και το χρόνο. Είστε τρελοί».
Όλο αυτό θα προσπαθήσει να σας τραβήξει προς τα πίσω. Όλο αυτό θα προσπαθήσει  να σας κρατήσει, και το έχετε ήδη βιώσει. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι κινείστε φυσικά προς τους Γνώστες. Γι αυτό και ρώτησα στην αρχή πώς θα καταφέρετε φέτος να βρίσκεστε στον φυσικό σας εαυτό.
Δεν είναι ο νους σας που σας κινεί προς τα εκεί. Δεν είναι επειδή μελετάτε πνευματικά μαθήματα που σας κινεί προς τα εκεί. Δεν είναι επειδή τρώτε συγκεκριμένα είδη τροφών που σας κινεί προς τα εκεί. Κινείστε προς τους Γνώστες απλά επειδή πρόκειται για φυσική κίνηση, φυσική επέκταση, και επίσης επειδή το επιθυμείτε.
Θα πρέπει επίσης να προσθέσω ένα δυο πράγματα στη λίστα. Θα προσθέσω το πάθος ακριβώς εδώ, και όταν λέω πάθος, πρόκειται για το παλιό ανθρώπινο πάθος, ξέρετε, πους σας εξιτάρει, που σας κινητοποιεί. Επί τη ευκαιρία υπάρχει μια τεράστια πτώση του παγκόσμιου πάθους, τεράστια πτώση μεταξύ των ατόμων, όμως και σε παγκόσμιο επίπεδο, το πάθος έχει καθοδική πορεία. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν πια.
Έρχεστε σ’ αυτήν την πλευρά και συνειδητοποιείτε ότι το πάθος είναι παλιομοδίτικο. Μου αρέσει αυτό.
LINDA: Χα, χα, χα.
ADAMUS: Το πάθος είναι παλιομοδίτικο. Δεν σας χρειάζεται αυτός ο εξωτερικός ερεθισμός. Δεν την χρειάζεστε αυτή τη μικρή σκανδάλη μέσα σας. Δεν χρειαζόσαστε πια το «πάθος» του κόσμου. Το ξέρω ότι είναι απαίσιο να φεύγετε από τα παλιά σας πάθη – «Για ποιο λόγο βρίσκομαι εδώ; Γιατί βρίσκομαι εδώ;» Σκάστε….
Το πάθος είναι μια λέξη που θα εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο σας, επειδή δεν θα χρειάζεται να το ψάξετε. Δεν θα έχετε έναν παθιασμένο εαυτό κάθε λίγες μέρες. Είναι πάντα εκεί. Ξέρετε, είναι σαν το Είμαι. «Ζω». Ποιος χρειάζεται όλα αυτά τα πάθη, όποια κι αν είναι αυτά, συλλογές νομισμάτων ή ποδηλατικοί αγώνες ή οτιδήποτε κάνετε για το πάθος σας. Το πάθος είναι κάθε στιγμή, όμως θα φύγει από το λεξιλόγιο σας. Δεν υπάρχει λοιπόν αντιστοιχία με κάποια λέξη. Ποιος την χρειάζεται όταν είστε ζωντανοί και συνειδητοί στο τώρα ?
Επίσημα λοιπόν σημειώνω αυτή τη μέρα ως την αρχή των δύο κόσμων. Θα είναι μια μακριά διαδικασία, αλλά είναι εδώ. Τώρα. Η μεγαλύτερη διαφορά θα είναι ανάμεσα στους Στοχαστές και στους Γνώστες, αυτούς που βρίσκονται ακόμα στο νου τους, που ακόμα προσπαθούν να κατανοήσουν τα πράγματα με το νου τους. Όχι ότι ο νους είναι κακός, όμως έχει φτάσει στα όρια του. Έχει φτάσει απολύτως στα όρια του.
Τον τελευταίο μήνα όταν βρεθήκαμε μίλησα για την φαντασία και μίλησα για πολλά άλλα πράγματα όμως είπα ότι η φαντασία είναι ο δρόμος προς την έξοδο. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στο επέκεινα. Η φαντασία, επιτρέπει στον εαυτό σας να πάει πέρα από το νου σε πράγματα τα οποία ο νους θα έκρινε σαν αδύνατα, απίστευτα, κατασκευασμένα.Να πηγαίνετε στη φαντασία, που είναι τόσο αληθινή όσο όλα, είναι απλά αληθινή με έναν διαφορετικό τρόπο. Ίσως όχι πραγματική με τον φυσικό, τοπικό, γραμμικό τρόπο, όμως είναι αληθινή.
Αυτό το άλμα στο πέρα, πέρα από του νου – είναι ένα μεγάλο άλμα επειδή ο νους το φοβάται πολύ. Ο νους λέει «Τι θα συμβεί;» Σσσς! Νου, όλα είναι φυσικά. Όλα είναι φυσικά.
Αγαπητέ νου, όπως το σώμα, το κάθε κύτταρο του σώματος περίμενε, φύλαγε έναν χώρο για να έρθει το φως, αγαπητέ νου, έτσι περίμενες κι εσύ αυτό το άλμα στο gnost, στο επέκεινα.
Είναι ένας διαφορετικός τρόπος αίσθησης, σκέψης. Μας βγάζει έξω από το τοπικά γραμμικό στο παγκόσμιο αλματώδες, στο κοσμικό αλματώδες. Θα είναι η ίδια πλατφόρμα, η ίδια βάση της πραγματικότητας. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να το κάνουμε αυτό, και θα συνεχίσουμε να είμαστε ικανοί να αισθανόμαστε με τις ανθρώπινες αισθήσεις μας, όμως κινούμαστε μέσα σε κάτι άλλο. Και το ωραίο είναι, αγαπητέ νου, ότι αυτή την επίσημη μέρα σήμερα – είναι επίσημη επειδή το λέω και είναι γραμμένο στον πίνακα, από τη στιγμή που είναι γραμμένο είναι επίσημο – επίσημη μέρα της αναγνώρισης των δύο κόσμων πάνω στον πλανήτη, τον κόσμο των Στοχαστών και τον κόσμο αυτών που είναι Γνώστες, αγαπητέ νου, αυτή τη μέρα χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια, θα επιτρέψω τον εαυτό μου, με ένα πολύ φυσικό τρόπο, απλά να βρεθεί εδώ.
Νου, δεν θα είσαι ικανός να το καταλάβεις αμέσως. Μπορεί να μην έχει νόημα για σένα, όμως εκεί είναι που πηγαίνουμε. Και πηγαίνουμε εκεί φυσικά, χωρίς δύναμη, χωρίς προσπάθεια, χωρίς σκέψη.

http://www.newenergy.com.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=598:shoud-4-4&catid=30:2014-06-08-17-22-42&Itemid=5

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα