Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Badlands και το μυστηριώδες κεφάλι του Ινδιάνου







Ένα από τα λιγότερο γνωστά ανεξήγητα φαινόμενα,  είναι ο σχηματισμός του "κεφαλιού του Ινδιάνου" όπως ονομάζεται, στην  περιοχή Badlands στην Αλμπέρτα του Καναδά.  Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του  2006 η Lynn Hickox, καθώς εξέταζε εικόνες στο Google Earth στην περιοχή της Αλμπέρτα του Καναδά(50° 00' 38.20" N, 110° 06' 48.32" W),  διαπίστωσε με κατάπληξη,  πως σε μία σειρά οροσειρών σχηματίζεται ένα ανθρώπινο κεφάλι. Το  κεφάλι φέρει τα χαρακτηριστικά  Ινδιάνου,  και αμέσως  μόλις γνωστοποιήθηκε κίνησε το ενδιαφέρον ερευνητών και επιστημόνων.

Το ονόμασαν κεφάλι Ινδιάνου, και βρίσκεται σε μία ιερή περιοχή για τους Ινδιάνους Μπλάκφουτ οι οποίοι κατοικούν εκεί. Οι ίδιοι ονομάζουν την περιοχή "καπέλο του μάγου θεραπευτή", Νάπι.  Οι Μπλάκφουτ ήταν τρεις νομαδικές  φυλές ιθαγενών οι οποίοι  αποκαλούνταν  με το όνομα Niitsitapii, οι "Αληθινοί Άνθρωποι."

Για τους Μπλάφουτ ο Νάπι  είναι ο θεός δημιουργός. Σύμφωνα με τις παραδόσεις τους όταν ο Νάπι έφυγε,ε τους υποσχέθηκε πως θα επέστρεφε ξανά. Η υπόσχεση επιστροφής είναι μία κοινή παράδοση που υπάρχει και σε  άλλους  αρχαιότερους προκολομβιανούς γηγενής πολιτισμούς, όπως των Αζτέκων και των Τολτέκων. Σε αυτούς  επίσης είχε δοθεί η υπόσχεση,  πως ο Θεός Κουαζλκοάτλ ο οποίος είχε λευκή επιδερμίδα και ξανθά γένια,  θα επέστρεφε στο μέλλον από τον Ωκεανό. Εικάζεται πως αυτός είναι ένας από τους λόγους, που οι ιθαγενείς πληθυσμοί δεν αντιστάθηκαν στους Ευρωπαίους εισβολείς, καθώς θεώρησαν πως λόγω της λευκής τους επιδερμίδας ήταν απεσταλμένοι του Θεού..

Γενικά πολλές παραδόσεις λαών της Κεντρικής Αμερικής, κάνουν λόγο για τον καταποντισμό ενός μεγάλου νησιού του Ατλαντικού. Της Ατλαντίδος ίσως;  Σύμφωνα με τους μύθους των Αζτέκων  για παράδειγμα,  η ι­στο­ρί­α τους ξε­κί­νη­σε στις αρ­χές του 12ου αι. σε έ­να νη­σί το οποίο λε­γό­ταν Άζ­τλαν (νή­σος των ε­ρω­διών), που δεν έ­χει ε­ντο­πι­σθεί α­κό­μη.

Ας επανέλθουμε όμως πάλι στο "κεφάλι τους ινδιάνου". Σύμφωνα με τους επιστήμονες,  η εξήγηση του φαινομένου προκύπτει από φυσικούς γεωλογικούς σχηματισμούς οι οποίοι δημιούργησαν τυχαία το σχήμα αυτό, αλλά και την ασυνείδητη προσπάθεια του ανθρώπινου εγκεφάλου να  ερμηνεύει  τον κόσμο με  βάση γνωστές εικόνες και σύμβολά.  

Για κάποιους άλλους όμως,  ακόμα και εάν οι τυχαίοι αυτοί  γεωλογικοί σχηματισμοί σχημάτισαν ένα ανθρώπινο κεφάλι, γιατί αυτό να έχει  την μορφή γηγενούς Αμερικανού,  και όχι Ευρωπαίου ή  άλλου,  όπως φαίνεται και στην φωτογραφία;


Η ομοιότητα είναι εμφανής όχι μόνο με τους σύγχρονους Ινδιάνους, αλλά και με παλαιότερους προκολομβιανούς πολιτισμούς, όπως οι Μάγιας για παράδειγμα όπως φαίνεται και στην επόμενη φωτογραφία.

Το κεφάλι του Ινδιάνου μπορεί να εντοπιστεί μόνο από αέρος, γεγονός που μας παραπέμπει και στα σχήματα Νάζκα στο Περού. 

Γενικότερα στην Προκολομβιανή Αμερική υπάρχουν πολλά ανεξήγητα μυστήρια. Να αναφέρω  τις μυστηριώδεις πέτρες Ικα,  τα τεράστια πέτρινα αγάλματα κεφαλιών, ενός από τους αρχαιότερους Πολιτισμούς της Αμερικής, των Ολμέκων (1400- 1500 π.χ). Έως σήμερα έχουν καταγραφεί 17 κολοσσιαία κρανοφόρα κεφάλια  τα οποία κυμαίνονται σε μέγεθος  από 3,4 μ υψηλά, σε 1,47 μ.

Τα μεγαλύτερα κεφάλια ζυγίζουν έως και σε 20 τόνους. Το περίεργο  όμως δεν είναι το μέγεθος και η μεταφορά τους από ένα πολιτισμό που δεν γνώρισε τον τροχό,  αλλά τα Νέγρικα χαρακτηριστικά στην απεικόνιση των προσώπων τους τα οποία δημιουργούν πολλά ερωτηματικά…. 




Οι περισσότεροι φυσικά υποστηρίζουν πως  κατασκευαστές όλων των παραπάνω κατασκευών, δεν είναι άλλοι από επισκέπτες από άλλους  πλανήτες οι οποίοι κάποτε επισκέφθηκαν τον πλανήτη Γη..

Εγώ θα προτιμήσω να κλείσω με ένα μκρό απόσπασμα από τον Πλατωνα, ο οποίος περιγράφει  την Γη από ψηλά με τα εξής λόγια στο περί ψυχής (Φαίδων):
«Λέγεται λοιπόν, σύντροφε μου, είπε (ο Σωκράτης), πρώτα απ’ όλα ότι η γη, αν έβλεπε  κανείς από ψηλά το θέαμα, είναι παρδαλή, σαν τα τόπια που είναι φτιαγμένα από δώδεκα κομμάτια δέρμα, και τα κομμάτια της ξεχωρίζουν με χρώματα,  των οποίων τα εδώ χρώματα, που χρησιμοποιούν οι ζωγράφοι, είναι, σα να λέμε, δείγματα.  Εκεί λοιπόν  όλη η γη είναι φτιαγμένη από τέτοια χρώματα, που είναι μάλιστα πολύ πιο λαμπερά  και καθαρά από τα εδώ.  Κάποιο  μέρος της είναι πορφυρό, εκπληκτικά ωραίο, άλλο είναι χρυσωπό, άλλο ολόλευκο, λευκότερο απ’ τον γύψο ή το χιόνι, και τα υπόλοιπα χρώματα  που την αποτελούν το ίδιο,  και μάλιστα  είναι ακόμη περισσότερα και ωραιότερα  απ’ όσα έχουμε δει εμείς.Γιατί ακόμα και τα βαθιά της κοιλώματα, που είναι γεμάτα νερό και αέρα, παίρνουν ένα είδος χρωματισμού λαμπυρίζοντας μέσα στην ποικιλία των άλλων χρωμάτων, έτσι που η γη παρουσιάζει μια εικόνα παντού πλουμιστή».

Πως γνωρίζει ο Σωκράτης πως  μοιάζει η γη από ψηλά; Από την άλλη όμως, η "ψυχή" ίσως  έχει την δυνατότητα να "γνωρίζει με άλλο  τρόπο τα πράγματα" όταν δεν περιορίζεται από τις αισθήσεις και την "φυλακή" του σώματος  όπως υποστήριζε ο Ορφέας  ο Πυθαγόρας, ο Πλάτωνας, ο Πλωτίνος και τόσοι άλλοι....


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα