Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

EINAI ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ




ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧNΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ


Η προστασία που χρειάζεται το οποιοδήποτε επανδρωμένο σκάφος χρειάζεται γιατί πλέον δεν θα έχει την προστασία που του προσφέρει η ατμόσφαιρα της Γης.
Εδώ στην Γη χρειάζεται μόνον το οξυγόνο, αλλά εκεί έξω χρειάζεται να μεταφερθεί και η ατμόσφαιρα της Γης μαζί με το μαγνητικό της πεδίο που θα μας προσφέρει την προστασία μας από το δολοφονικό για την ανθρώπινη σάρκα σύμπαν.
Δεν είναι δυνατόν να μας μιλούν για επανδρωμένες αποστολές με..πυραύλους πόσο δε ότι πήγαν στην σελήνη πριν πενήντα χρόνια με εκείνα τα κονσερβοκούτια!

Επανδρωμένη αποστολή έξω από την Γη δεν δύναται επ ουδενί λόγο να γίνει, διότι είναι αδύνατον να επιτευχτεί με την επικρατούσα τωρινή τεχνολογία και τεχνογνωσία.
Πόσο δε να χτίσουν βάσεις πάνω σε εχθρικά περιβάλλοντα που καμία σχέση δεν έχουν με την ατμόσφαιρα της Γης.







Έχετε ιδέα τι εστί κοσμική ακτινοβολία;


Εδώ στην Γη που πετούν οι άνθρωποι με αεροπλάνα και παίρνουν εκατονταπλάσια δόση ακτινοβολίας απ'ότι στο επίπεδο της θάλασσας.
Και θα επιζήσουν δίχως την κατάλληλη γεωμαγνητική προστασία έξω στο διάστημα;
Αν εδώ μέσα στην προστασία της ατμόσφαιρας της Γης δεχόμαστε εκατονταπλάσια δόση εκεί έξω ακαριαία πεθαίνει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος!
Και τολμούν να μας μιλούν για..επανδρωμένη πτήση στον πλανήτη Άρη; μας δουλεύουν όλους!!
http://www.care.gr/post/2235/posi-aktinovolia-dexomaste-se-ena-aeroporiko-taksidi

Αφού βρισκόμαστε στην Ελλάδα, ας αναφερθούμε στην πτήση Αθήνα - Νέα Υόρκη, της οποίας η διάρκεια είναι περίπου 10 ώρες και το μέγιστο ύψος της πτήσης είναι περίπου στα 40.000 πόδια. Η μέση τιμή ακτινοβολίας, την οποία δέχεται κάποιος, που πετάει σε αυτή την πτήση είναι γύρω στα 100 μSievert

Πρέπει δε να τονιστεί ότι αυτή είναι μία μέση τιμή γιατί σε κάθε συγκεκριμένο ταξίδι υπάρχει και ένα ακόμη παράγοντας, ο οποίος μπορεί να επηρεάζει το βαθμό έκθεσης στην ακτινοβολία. 
Ο παράγοντας αυτός είναι η ενεργότητα των ηλιακών κηλίδων, δηλαδή ο λεγόμενος 11ετής κύκλος των ηλιακών κηλίδων, ο οποίος μπορεί να αυξήσει μέχρι και στο διπλάσιο τη δόση ακτινοβολίας, την οποία δεχόμαστε. 

Πρακτικά δηλαδή, εάν κάνει κανείς το ταξίδι Αθήνα-Νέα Υόρκη σήμερα και το κάνει και μετά από πέντε χρόνια η ακτινοβολία που θα δεχθεί τότε μπορεί να είναι η διπλάσια ή η μισή από αυτή που θα δεχθεί σήμερα. Επομένως μπορούμε να μιλούμε μόνο για μέση τιμή έκθεσης στην ακτινοβολία, την οποία ορίσαμε περίπου στα 100 μSievert. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας άνθρωπος, που βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας, σε κάποιο σημείο στην Ελλάδα, δέχεται, μέσα σε ένα χρόνο, μόνο από φυσικές πηγές ακτινολοβίας, δόση που ισοδυναμεί περίπου με 2 mSievert, αυτό συνεπάγεται ότι η δόση των 100 μSievert, που λαμβάνει κανείς κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης πτήσης είναι 20 φορές μικρότερη. Εάν κάποιος δηλαδή κάνει 10 ταξίδια Αθήνα-Νέα Υόρκη, με επιστροφή, θα δεχθεί τόση ακτινοβολία όση δέχεται μέσα σε ένα χρόνο καθαρά από φυσικές πηγές ακτινοβολίας. Δηλαδή ουσιαστικά διπλασιάζει την πιθανότητα να πάθει κάτι από την ακτινοβολία, η οποία, ως γνωστό συνδέεται με διάφορα βλαβερά φαινόμενα. Σημειωτέον ότι πάντα μιλούσε σε επίπεδο πιθανότητας.Θανατηφόρα κοσμική ακτινοβολία

Σημειώνεται ότι μπορεί η ΝΑΣΑ και άλλες διαστημικές υπηρεσίες ανά το παγκόσμιο αλλά και ιδιωτικές εταιρείες να προετοιμάζονται για επανδρωμένες αποστολές στον πλανήτη Άρη και σε αστεροειδείς, την ίδια ώρα όμως, οι έρευνες που διεξάγονται για τις επιπτώσεις στην υγεία μάλλον είναι αποτρεπτικές για την ώρα.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που διεξήχθησαν σε ποντίκια, η παρατεταμένη κοσμική ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει σειρά βλαβών στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως έλλειψη μνήμης, απώλεια συνείδησης, άνοια, κτλ.

“Αυτά δεν είναι καλά νέα για τους αστροναύτες. Κυρίως για αποστολές στον Άρη όπου ένα ταξίδι με επιστροφή μπορεί να διαρκέσει δύο με τρία χρόνια” είπε ο εκ των συγγραφέων της έρευνας, Charles Limoli, Καθηγητής ογκολογίας στο University of California – Irvine (UCI).

Αν και τα διαστημόπλοια που θα μεταφέρουν τους αστροναύτες σε μακρινές αποστάσεις θα παρέχουν οπωσδήποτε μια ασπίδα προστασίας, εντούτοις ο Limoli ανέφερε ότι τα σωματίδια που θα μπορούσαν να κτυπήσουν τον εγκέφαλο θα μπορέσουν να εισέλθουν στο σκάφος.

"Δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει από αυτά" είπε χαρακτηριστικά.

Η απώλεια συνείδησης, η έλλειψη μνήμης και συγκέντρωσης, η σύγχυση, που μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια μακρινών διαστημικών πτήσεων μπορεί να επηρεάσει κρίσιμες δραστηριότητες στο σκάφος, ενώ η έκθεση των αστροναυτών στα βλαβερά σωματίδια της κοσμικής ακτινοβολίας μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στη γνωστική λειτουργία.

Πολλοί επιστήμονες επικρίνουν την ΝΑΣΑ και άλλες υπηρεσίες ότι προετοιμάζονται για αποστολές στον Άρη ή σε αστεροειδείς στις αρχές του 2030 χωρίς όμως να έχουν την απαραίτητη τεχνολογία για να προστατεύσουν τους αστροναύτες.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΑΣΑ Stephanie Schierholz δήλωσε ότι η Διαστημική Υπηρεσία αναγνωρίζει τη σημασία της κατανόησης των επιπτώσεων της κοσμικής ακτινοβολίας πάνω στον άνθρωπο σε μακρινές αποστολές πέραν της τροχιάς της Γης.

Πρόσθεσε ότι “αυτές οι έρευνες αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν θα συμβάλουν στην περαιτέρω κατανόηση του θέματος αυτού καθώς προετοιμαζόμαστε για το επανδρωμένο ταξίδι μας στον Άρη”.

Η κοσμική ακτινοβολία υπάρχει παντού στο σύμπαν, ωστόσο η Γη προστατεύεται λόγω του φυσικού μαγνητικού της πεδίου και και της ατμόσφαιρας.


http://www.typos.com.cy/cat/13/article/19369


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα