Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Συνήθειες που τηρούν όσοι θέλουν καλύτερο ύπνο

Όσοι είναι υγιείς γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ύπνος είναι το «κλειδί» για την ευεξία τους και ο χρόνος που περνούν στο κρεβάτι τους αποτελεί προτεραιότητα

Για να κάνετε τον ύπνο σας ακόμα πιο ποιοτικό, μερικές καθημερινές συνήθειες βοηθούν σε αυτό. 
1. Μπάνιο
Η θερμοκρασία του σώματος είναι σημαντική για τη ρύθμιση του ύπνου και ένα ντους μπορεί να σας βοηθήσει. Το ζεστό νερό βοηθά τον οργανισμό να χαλαρώσει και να μπει ευχάριστα κάτω από τα σκεπάσματα.
2. Διαλογισμός
Αδειάστε το μυαλό σας με λίγο διαλογισμό πριν πέσετε για ύπνο.
3. Ημερολόγιο
Δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε; Γράψτε το σε ένα χαρτί. Έρευνες έχουν δείξει ότι το να γράφετε κάτι που σας αγχώνει βοηθά να το βγάλετε από το μυαλό σας.

4. Νερό
Το αλκοόλ δεν βοηθά τον ύπνο. Μπορεί αφού έχετε πιει να σας παίρνει αμέσως ο ύπνος, αλλά έρευνα έχει δείξει ότι το αλκοόλ διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου, οπότε αντί για ένα ποτήρι κρασί προτιμήστε ένα ποτήρι νερό. Και θα ξυπνήσετε ενυδατωμένοι και θα έχετε κάνει έναν πιο ποιοτικό ύπνο.
5. Δόντια
Οι οδοντίατροι συνιστούν ότι πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, οπότε ας είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που κάνετε κάθε μέρα.
6. Ηλεκτρονικές συσκευές
Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να μένουν μακριά από το υπνοδωμάτιό σας, αφού οι έρευνες έχουν δείξει ότι το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών επηρεάζει τον φυσιολογικό κύκλο του ύπνου. Προτιμήστε παλιό κλασσικό ξυπνητήρι αντί ψηφιακού ή του κινητού. Ποτέ με την τηλεόραση ανοικτή!
7. Ώρα ύπνου
Οι ειδικοί συστήνουν ότι πρέπει να κοιμόμαστε 7 με 9 ώρες κάθε βράδυ για να επιτρέπουμε στον οργανισμό μας να ξεκουραστεί ουσιαστικά.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα