Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πάνω σε τι στηρίζονται η ταυτότητά και η αυτοεκτίμηση μας;


Πρόσφατα, είχα κάποια αύξηση του σωματικού βάρους, λόγω αλλαγών στη ζωής και στην φαρμακευτική αγωγή μου. Αυτό είναι εξαιρετικά απογοητευτικό, δεδομένου ότι έχω παραμείνει λίγο πολύ στο ίδιο βάρος όσο μπορώ να θυμηθώ.
Πάντα πίστευα ότι ήμουν αρκετά προσγειωμένη για το ποιά ήμουν, αλλά τώρα βλέπω ότι δεν είναι έτσι. Τα συναισθήματά μου για το πόσο αξίζω προέρχονταν από την εμφάνισή μου, όχι από αυτό που είμαι ως άνθρωπος. Το πρόβλημα με το να καθορίζεις την αξία σου από την εμφάνισή σου είναι ότι αυτή συνεχώς μεταβάλλεται. Η ζωή είναι σκληρή με το σώμα μας ... περνάμε μέσα από τη θλίψη και το άγχος και μεγάλες αλλαγές στη ζωή και το σώμα μας αγωνίζεται μαζί μας.

Αυτός είναι ο λόγος που η ταυτότητά μας δεν πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εμφάνιση μας, αλλά στο ποιος μας έφτιαξε ο Θεός να είμαστε. Ποτέ δεν συνειδητοποίησα έδινα τόσο μεγάλη έμφαση στο φυσικό μου σώμα , μέχρι που πήρα βάρος και αισθάνομαι σαν ο κόσμος μου να έχει συγκλονιστεί με αρνητική εσωτερική συζήτηση και απομόνωση.
Έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο; Έχετε τοποθετήσει την ταυτότητά σας σε άλλους ανθρώπους, την εργασία σας, ή την εμφάνισή σας, όλα όσα δεν είναι μόνιμα, και μπορεί να αλλάξουν σε μια στιγμή; Και ποια είναι τα πιο άφθαρτα, παντοτινά, και αμετάβλητα πράγματα στα οποία πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας;
(Μια φίλη)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα