Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ποια λαχανικά είναι οι μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών

veges

Πολλοί άνθρωποι που επιδιώκουν να ενισχύσουν την πρόσληψη των αντιοξειδωτικών τους, αναζητούν να βρουν τις σούπερ τροφές, παραγνωρίζοντας ότι μια σειρά από γνωστά λαχανικά είναι μεγάλες πηγές αντιοξειδωτικών.

Ενώ τα αντιοξειδωτικά φρούτα καταναλώνονται συνήθως ως σνακ, επιδόρπια ή τοποθετούνται στην κορυφή γιαουρτιού και δημητριακών, τα λαχανικά μπορούν με τη σειρά τους να ενσωματωθούν ως βασικά συστατικά σε πολλά πιάτα, δημιουργώντας γεύματα που είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά.
Εκτός του ότι έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, αντιοξειδωτικά λαχανικά είναι επίσης συχνά καλές πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, β-καροτένιου και σελήνιου. Σε πολλές περιπτώσεις, τα πιο σκούρα λαχανικά έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Ετσι μερικά από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά λαχανικά είναι αυτά που έχουν έντονο πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.
Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει σπανάκι, κάρδαμο, ρόκα, λάχανο, και λάχανο bok choy. Άλλα σκούρα πράσινα αντιοξειδωτικά λαχανικά είναι τα σπαράγγια, το μπρόκολο, οι πράσινες πιπεριές και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Οι κίτρινες και κόκκινες πιπεριές είναι επίσης υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά.

Η ντομάτα τεχνικά δεν είναι λαχανικό, αλλά φρούτο. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι άνθρωποι την έχουν στο μυαλό τους ως λαχανικό, τη μαγειρεύουν με άλλα λαχανικά και την καταναλώνουν μαζί με λαχανικά. Η ντομάτα είναι μια σπουδαία πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ το ίδιο ισχύει και για το χυμό της.
Τα καρότα, οι κολοκύθες και οι γλυκοπατάτες είναι από τα καλύτερα λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα. Τα τεύτλα και τα ραπανάκια προσθέτουν μια καλή κόκκινη πινελιά στον κατάλογο. Οι μελιτζάνες προσφέρουν μια πινελιά μωβ. Πολλοί διατροφολόγοι συμφωνούν πως καλή διατροφή είναι αυτή που έχει μεγάλη ποικιλία σε χρώμα. Το ίδιο ισχύει και για μια διατροφή που θέλει να είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών είναι επίσης το ελαιόλαδο, καθώς και οι πράσινες και μαύρες ελιές. Το μαγείρεμα με ελαιόλαδο μπορεί να προσθέσει μια υγιή δόση αντιοξειδωτικών στη διατροφή σας, ενώ παράλληλα προσφέρει και κάποια υγιεινά λιπαρά.
Ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά γεύματα είναι μια σαλάτα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Συμπληρώστε την με φέτες καρότα, ντομάτες, σπαράγγια και ελιές και θα γίνει ακόμα πιο αντιοξειδωτική και γεμάτη οφέλη για την υγεία σας.

medinova

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα