Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Θέλω να είμαι αγαπητός

Ο κόσμος στον όποιο βρισκόμαστε διοικείται από νομούς, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, τίποτα δεν γίνετε χωρίς αίτια. Αν κάποιος υποφέρει Ή δεν είναι αγαπητός, αυτό οφείλεται είστε σε συμπτώσεις-τύχη ή σε αγνοία των νομών της ζωής ευρύτερα. Τύχη δεν υπάρχει έτσι όπως την πιστεύουμε. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν τύχη όταν κάτι γίνονταν που δεν μπορούσαν να το καταλάβουν,αλλά θεωρούσαν ότι είναι το αποτέλεσμα τόσων συνιστωσών και παραγόντων που δεν θα μπορούσαν να δώσουν εξήγηση η να καταλάβουν. Εξού και η λέξη τεύχος. Το αν κάποιος είναι αγαπητός η όχι αυτό οφείλετε καθαρά σε διάφορους λόγους και ο πιο σημαντικός είναι η στάση πνεύματος και ο χαρακτήρας μας.



 Για να έχεις φίλους, πρέπει να αγαπάς τους άλλους. Αν έχεις ζήλιες, μίση, κακίες ή κτητικές και αρπακτικές διαθέσεις, ανάλογα αισθήματα θα αντιμετωπίζεις και από τους άλλους το όποιο τελικά θα σε κάνει δυστυχισμένο και μόνο κάποια στιγμή. Αν παρατηρήσεις ένα άτομο μισητό, αντιπαθητικό και αποκρουστικό, πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό είναι αποτέλεσμα, εγωισμού, αρπακτικότητας και επιθετικών διαθέσεων.


Ο άνθρωπος που διαρκώς παραπονιέται, που διαρκώς όλοι του φταίνε για τις ατυχίες του, δεν είναι άνθρωπος λογικός, δεν είναι φυσιολογικός, η φύση του δεν συμβαδίζει με την λογική. Ο σωστός άνθρωπος πρέπει να ελέγχει τον εαυτό του και να αναγνωρίζει τα σφάλματα του.Να βρίσκει τι έπρεπε να κάνει τι ήταν αυτό που δεν έκανε και οι πράξεις του θα κερδίσουν την εκτίμηση και αποδοχή των περισσότερων.





Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του προβλήματα όταν κάποιος μεμψιμοιρεί συνεχώς για τις δυσκολίες της ζωής του και για το κάθε τι, δεν θα είναι αγαπητός ο κάθε άνθρωπος έχει τα προβλήματα του, σίγουρα δεν θα αντέχει συνεχώς και τα βάρη του καθενός. 


   Οι σκέψεις απαισιοδοξίας αποθαρρύνουν τον άνθρωπο, τον κάνουν μελαγχολικό, πόσο αγαπητός να είναι κάποιος που είναι συνεχώς μελαγχολικός. Αντίθετα οι σκέψεις αισιοδοξίας είναι το αντίδοτο όχι μονό πολλών πνευματικών ασθενειών αλλά και σωματικών ασθενειών. Εκπέμπουμε αυτό που κυρίως μας διακατέχει ή μας χαρακτηρίζει. Όταν συνεχώς διατηρείς σκέψεις αισιοδοξίας, σκέψεις ζωτικότητας, σκέψεις αλήθειας, σκέψεις ομορφιάς, θα νιώσεις, τελικά τεράστιες δυνάμεις να γεμίζουν την ζωή σου και να χαλυβδώνουν τον χαρακτήρα σου,ενώ ο κόσμος γύρω σου θα σε περιβάλλει με αγάπη. Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται πιο θετικοί από τους ομήγυρους τους αυτό οφείλετε σε θέμα γενετικής είτε επειδή μεγάλωσε σε χαρούμενο περιβάλλον είτε επειδή έμαθε να σκέφτεται και να δρά θετικά να κοιτάζει και να κρατά μόνο την θετική πλευρά και να συγχωρούσε εύκολα.


     Φρόντισε να νικήσεις κάθε τι κακό που έχεις μέσα σου που σε εμποδίζει να ευτυχήσεις. Συνδύασε τις θετικές(καλές)σκέψεις την προσευχή και την καλή συμπεριφορά προς τους άλλους. Από την προσευχή δεν βλαπτικέ κανείς, πέρα από την προσευχή δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι και παθητικοί. Καταπολέμησε τον ανόητο εγωισμό και θα γίνεις αμέσως αγαπητός στο περιβάλλον σου.Να σέβεσαι και να αγαπάς εκείνους που βρίσκονται σε κατώτερη μοίρα από εσένα. Να είσαι τίμιος και ειλικρινής κατανικώντας τα πρωτόγονα ένστικτα της αρπακτικότητας και του εγωκεντρισμού.


   Κάτω από τις άκαρπες προσπάθειες υπάρχει η γκρίνια, η αταξία, η έλλειψη πιστής και οι κακές σκέψεις. Αν και εσύ δεν είσαι ευχαριστημένος από την κατάσταση σου, αν νομίζεις ότι η ζωή είναι σκληρή και η τύχη σου άσπλαχνη προσπάθησε να βρεις την αίτια μέσα στον ίδιο σου τον εαυτό. Αν θες οι άλλοι να σου έχουνε εμπιστοσύνη, πρέπει και εσύ να ακτινοβολείς προς τον εαυτό σου εμπιστοσύνη.



ΕΥΤΥΧΙΑ

  Ο σκοπός της ζωής δεν πρέπει να είναι η συσσώρευση χρημάτων, αλλά η καλή ζωή.


  Η ζωή έχει μεγάλη άξια και δεν πρέπει να επιτρέπεις στον εαυτό σου να τρέφει σκέψεις ζήλιας και εκδίκησης, οι οποίες καταστρέφουν την ηρεμία του νου σου. Η ζήλια έχει κάνει τεράστιες καταστροφές, έχει καταστρέψει καλούς χαρακτήρες και έχει βασανίσει για χρόνια ολόκληρα παρά πολλούς ανθρώπους. Η ζήλια τρέφετε με ζήλια και άσχημες σκέψεις και ΤΟΤΕ κυριαρχούν σκοτεινές σκέψεις που σε εμποδίζουν να βλέπεις το δρόμο που οδηγεί στην ευτυχία, ΜΟΝΟ ένας καθαρός νους από μίση, πάθη και κάθε μορφή κακίας μπορεί να σε οδηγήσει σε ευτυχία. Χρειάζεσαι έναν καθαρό νου και για αυτό πρέπει να αποτινάξεις με δουλεία κάθε τι αρνητικό που σε διέπει. Το χρωστάς στον εαυτό σου! να τον κάνεις ευτυχισμένο. Κάθε τι αρνητικό το παίρνεις μαζί σου και στην άλλη ζωή... είναι οι αποσκευές σου οι καρποί σου.


   Ο άνθρωπος που γνωρίζει τα μυστικά της ζωής είναι ευδιάθετος και ευχάριστος και αγαπητός,αυτά τα μυστικά της ζωής είναι η αγάπη η συμπόνια και η αρμονία, όμως αυτά δεν γίνονται κατανοητά χωρίς βιώματα γιατί έτσι δεν γνωρίζεις.Πρέπει να γνωρίσεις για να μάθεις, για αυτό και γεννιόμαστε εδώ. Πληροφορία είναι κάτι που σου λένε δεν έχει βίωμα, ΓΝΩΣΗ είναι η πληροφορία που έχει βιωθεί, γνωρίζεις... για αυτό λέγεται γνώση.
ΑΓΑΠΗ
 Αν θέλεις να ζεις ευτυχισμένα, τότε να αγαπάς τους ανθρώπους και να ενδιαφέρεσαι για την ευτυχία τους. Με αυτόν τον τρόπο και οι άλλοι θα σε αγαπούν και η αγάπη τους θα σχηματίζει γύρω σου ένα προστατευτικό τείχος, πάνω στο όποιο θα θρυμματίζονται τα βέλη εκείνων που μπορεί να σε φθονούν, να θέλουν την καταστροφή σου για να πάρουν την θέση σου.Μην κατηγορείς, μην προσπαθείς να υποβιβάσεις την άξια ή την ηθική του αλλού.


ΣΥΜΠΟΝΙΑ


   Εάν κάποιος δικός σας άνθρωπος έχει κατάθλιψη μια αγκαλιά ένα χάδι ένα φιλί και ένα χαμόγελο μπορούν κάνουν περισσότερα πράγματα από 1000 κουβέντες παρηγοριάς.


ΑΡΜΟΝΙΑ


Οι άνθρωποι είναι ευτυχείς όταν αγαπούν, όταν είναι δίκαιοι, όταν είναι ειλικρινείς, όταν είναι καλοί. Αυτός είναι ο νομός της αρμονίας και κατά συνέπεια της ευτυχίας.   Η αρμονία στην ζωή μεγαλώνει τη δραστηριότητα του άτομου και το βγάζει από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Στις πιο δύσκολες στιγμές να θυμάσαι ότι κάθε τι παρέρχεται[φεύγει και άρχετε]Πες στον εαυτό σου χωρίς να μένεις άπραγος, κρίση είναι και θα περάσει. Όπως  ένας ασύρματος δέχεται και στέλνει μηνύματα έτσι είναι και ο εγκεφαλος, στελνει μηνυματα δύναμης, γαλήνης, αγάπης η μισούς, αρμονίας η διχόνοιας ανάλογα με το είδος των σκέψεων του και το ιδανικό που τον εμπνέει. Τα μηνύματα αυτά διαχέονται προς όλες τις κατευθύνσεις και δημιουργούν σε εκείνους που τα παίρνουν ανάλογα συναισθήματα. Ο άνθρωπος που ζει σε δυσαρμονία και δεν αλλάζει σκέψεις θα μείνει ένας άθλιος κακόμοιρης που μάταια προσπαθεί να φαίνεται ευτυχής.



   Έχει μεγάλη σημασία να αντιμετωπίζεις τη ζωή με τρόπο υγιή, ζωηρό και αισιόδοξο και να είναι η καρδιά σου γεμάτη από ελπίδες και πιστή. Μαθέ να ακτινοβόλας τη χαρά και όχι με τσιγκουνιά αλλά με αφθονία και γενναιοφροσύνη αλλά χωρίς υποκρισίες επηρεάζεις θετικά τους άλλους είτε είσαι σε
λεωφορείο, τάξη, σπίτι κτλ.


   Εκείνοι που έχουν κακές διαθέσεις, οι φθονεροί, οι κακοί, οι αρπαγές, οι εκδικητικοί, ζουν μέσα σε ένα καζάνι με καυτό λαδί. Παραπονιούνται ότι δεν τους καταλαβαίνουν, ότι είναι αδικημένοι ότι είναι άτυχοι ότι όλοι τους αντιστρατεύονται. Δεν καταλαβαίνουν ότι οι αρνητικές τους σκέψεις είναι η αίτια της στενοχώριας τους. Κανένας άλλος δεν τους φταίει. Όλα τα πράγματα στον κόσμο είναι κανονισμένα πολύ καλά ώστε να μην συμφέρει κανέναν να απομακρύνεται από το δίκαιο, την τιμιότητα και την αλήθεια. Μην κλαίγεσαι για τις στενοχώριες σου. Μην επιζητείς τον οίκτο των άλλων. Άλλαξε τις σκέψεις σου, οπλίσου με αισιοδοξία άντλησε δύναμη και κουράγιο κάνοντας αυτό που αγαπάς που ξεδίνεις που ξεχνιέσαι που ξεφεύγεις και αντιμετώπισε μόνος σου την στενοχώρια. 


       Όσο πιο μεγάλος άνθρωπος τόσο πιο δύσκολα αλλάζει γιατί έχει μαζέψει περισσότερη ύλη μέσα του και χρειάζεται περισσότερη δουλεία. Και όταν γεράσει μόνο η σοφία που έχει αποκομίσει και ο δημιουργός μπορεί να τον αλλάξει. Σε ένα γέρικο δέντρο δεν μπορείς να του αλλάξεις την φορά των κλαδιών του θα του τα σπάσεις, ενώ σε ένα νεαρό δέντρο μπορείς να του αλλάξεις την φορά του, ο άνεμος δεν τον σπάει. Οπότε μην ζορίζετε τους πιο μεγάλους, εάν αντιλογείτε μεταξύ τους και δεν αλλάζουν μην υπομένεται,δεν θα τα καταφέρετε και αν τα καταφέρετε είναι ένα ψέμα γιατί υπέκυψε από την πίεση η τον εκφοβισμό και όχι από την αποδοχή και κατανόηση των επιχειρημάτων. Δεν θα είστε αγαπητός και θα είναι κάτι πολύ λογικό! 


Η σκέψη είναι μία δόνηση, δεν μπορεί να υπάρχει μια δόνηση εαν δεν υπάρξει και ένα υλικό μέσο, σε κενό αέρος όσο και φωνάζεις δεν θα ακουστεί τίποτα,οι σκέψεις είναι μια μορφή ενέργειας που αλληλεπιδρά με τα νήματα της ζωής και εκφράζονται τα αποτελέσματα με συγκυρίες και γεγονότα.Δεν μπορεί ένας άνθρωπος από την μια μέρα στην άλλη να γίνει πραγματικά θετικός ή αγαπητός αλλά εαν το προσπαθήσει συστηματικά η προσπάθεια του θα τον ανταμείψει στο πολλαπλάσιο γιατί οι θετικές σκέψεις είναι πολύ πιο ισχυρές από τις αρνητικές αλλιώς θα ήμασταν νεκροί με τόσες αρνητικές.  http://www.awakengr.com/2015/02/a_26.html ΚΑΙ http://www.the-open-mind.com/scientific-proof-thoughts-intentions-create-physical-reality/


                                                         ΕΠΙΛΟΓΟΣ


 Η ζωή σου πρέπει να είναι ένας ωραίος αγώνας και μια διαρκής ευχαρίστηση. Και η ευχαρίστηση θα γίνεται ακόμη πιο μεγάλη, όταν ένα μέρος των προσπαθειών σου, μικρό η μεγάλο διατίθεται για το  γενικό καλό του κόσμου η του κοινωνικού σου κύκλου.


Αν θες να νιώσεις καλύτερα άρχισε να δίνεις. Η προσφορά καταπολεμά τη συμφόρηση η προσφορά ανοίγει πόρτες ώστε να μπορείς να λαμβάνεις,επειδή για να λάβεις πρέπει πρώτα να δώσεις.Όταν δεν δίνεις ή δεν σπέρνεις,δεν υπάρχει τίποτα να θερίσεις. 

Προσπάθησε να καταπολεμάς
τον ανόητο εγωισμό και θα γίνεις αμέσως αγαπητός στο περιβάλλον σου.


Να σέβεσαι και να αγαπάς εκείνους που βρίσκονται σε κατώτερη μοίρα από εσένα. 

Να είσαι τίμιος και ειλικρινής κατανικώντας τα πρωτόγονα ένστικτα της αρπακτικότητας και του εγωκεντρισμού. 

Να κρατάς μόνο την θετική πλευρά και να συγχωρείς εύκολα. Θες δεν θες θα γίνεις αγαπητός και κυρίως ευτυχής.

Σκοπός δεν είναι να αλλάζουμε τον χαρακτήρα μας για τους άλλους και για να τους είμαστε αγαπητοί αλλά για εμάς!και κατά σειρά γινόμαστε και αγαπητοί.


Το πιο σημαντικό είναι να είσαι αγαπητός εσύ στον εαυτό σου, αλλά είναι σημαντικό να είμαστε αγαπητοί και στους κοινωνικούς μας κύκλους είμαστε κοινωνικά όντα.

Κοινωνία-κοινωνικός=οργανωμένη συμβίωση ανθρώπων, κοινός οίκος,Γιατί όλοι οι άνθρωποι μας χρειάζονται για να δημιουργήσουμε την ευτυχία μας. 

Με αυτούς που δεν μπορούμε να ταιριάξουμε δεν χρειάζεται να καταπιεζόμαστε και να υποκρινόμαστε για να είμαστε αρεστοί,μέσα στην ζωή όλοι έχουμε τις εμπάθειες και τις αντιπάθειες. Αλλά ας έχουμε ένα καλό χαρακτήρα, είναι ένα μεγάλο εφόδιο για την ζωή μας.

 Γίνε εξωτερικός παρατηρητής του εαυτού, να τον παρατηρείς και να τον διορθώνεις, και προσπάθα να τον καλλιεργήσεις, σε βάθος χρόνου θα έχεις τον πλούτο για να αποκτάς πολλά.


                                                                   ΤΕΛΟΣ


psaras9

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα