Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Διωξε Τωρα το Κρυωμα!

 Ξέρεις πώς να κολλήσεις ένα κρυολόγημα, μάθε τώρα πώς θα το ξεφορτωθείς.
 

Στρατηγική 1: Φάε πρωινό εναντίον των ιών
Ξύπνησες κουρασμένος και άρρωστος; Βάλε στόχο να τρως 1.200 θερμίδες κάθε πρωί μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Όχι, φυσικά, αυγά με μπέικον. Δοκίμασε ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με σταφίδες και γάλα 1,5%, ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, δύο φέτες ψωμί με μέλι και φυτικό spread, όπως το Βecel, κι ένα γιαούρτι 2% λιπαρά με φρούτα.

Στρατηγική 2: Ρούφα τον εχθρό
Αντάλλαξε τον απογευματινό σου καφέ με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Μην ανησυχείς, έχει καφεΐνη για να σε κρατήσει ξύπνιο, αλλά έχει κι άλλη δράση. Ξεκίνα στην πρώτη ένδειξη κρυολογήματος και θα μπορέσεις να σταματήσεις τον ιό. Το τσάι έχει την ίδια δράση που θα είχε αν έμενες σπίτι για 2-3 μέρες αντί να πας στη δουλειά. Αν το θες γλυκό, πρόσθεσε λίγο μέλι.



Στρατηγική 3: Επαναφόρτισε την άμυνά σου
Εντάξει, οι καλύτερες ταινίες παίζουν αργά το βράδυ, αλλά καλύτερα να πας για ύπνο. Σύμφωνα με τον Μάικλ Εργουιν, M.D., ψυχίατρο κι ερευνητή ύπνου στο UCLA, αν η διάρκεια του ύπνου πέφτει κατά 40% ή περισσότερο τότε η αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος πέφτει κατά 50%. Για να λειτουργήσει το ανοσοποιητικό σύστημα 100% χρειάζεται να κοιμηθείς 8 ώρες. Μην το ρίξεις στο αλκοόλ πριν πέσεις στο κρεβάτι. Μία δόση αλκοόλ μπορεί να επιβαρύνει τον ύπνο.

Στρατηγική 4: Προπονήσου
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η γυμναστική μπορεί να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν γυμνάζεσαι, θα έχεις δύο οφέλη: πρώτον, μειωμένες πιθανότητες να κρυώσεις και, δεύτερον, αν είσαι άτυχος και κρυολογήσεις, θα είναι για μικρότερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μπορείς όμως να αρρωστήσεις από την πολλή άσκηση. Οπότε κάνε 60-90 λεπτά μέτριας άσκησης.


 menshealth

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα