Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Δεν μπορώ να σε ξεχάσω – 5 Λόγοι

δεν μπορώ να σε ξεχάσω

Σας έχει συμβεί να αισθανθείτε αυτό που λέμε ” όταν χάνεις κάτι καταλαβαίνεις την αξία του” ή η συνήθεια είναι κάτι που δεν μπορείτε να προσπεράσετε; Όταν μία γυναίκα λέει δεν μπορώ να σε ξεχάσω μπορεί να κρύβει πίσω πολλούς και διάφορους λόγους που συμβαίνει. Αυτό που τριγυρνάει στο μυαλό μας έχει να κάνει με το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε μία τέτοια κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο που σημαίνει πως μπορεί καλύτερο τρόπο να θεωρούμε ακόμα και την επανασύνδεση. Πολλές φορές δεν μπορούμε να ξεχάσουμε κάποιον έπειτα από μία μακροχρόνια σχέση αλλά και όταν τον ζήσουμε πάρα πολύ λίγο. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η συνήθεια της παρουσίας του συγκεκριμένου ανθρώπου και στην δεύτερη περίπτωση δεν έχουμε προλάβει να ζήσουμε αυτά που επιθυμούμε. Επίσης στην δεύτερη περίπτωση τυχαίνει να έχουμε και την άνεση να ονειρευτούμε όπως θέλουμε την πορεία που δεν προλάβαμε μαζί του.
Δεν μπορώ να σε ξεχάσω! Άραγε ποιοι είναι οι λόγοι που δε μπορούμε να διαγράψουμε τον άνθρωπο που δεν είμαστε πια μαζί του; Μπορεί να φταίξαμε εμείς στον χωρισμό, μπορεί να μην δεχόμαστε απλά την απουσία του, μπορεί να τον έχουμε συνηθίσει ότι και αν συνέβαινε ή μπορεί ακόμα και να τραγικοποιούσαμε κάποιες καταστάσεις όσο τον είχαμε δεδομένο στην ζωή μας. Κάποιες φορές υπάρχουν λεπτές ισορροπίες στις σχέσεις που αν διαταραχτούν νιώθουμε έξω από τα νερά μας με συνέπεια να χάνουμε τον έλεγχο. Επίσης μπορεί το απότομο αίσθημα της μοναξιάς να μας φοβίζει και να μας οδηγεί σε πισωγυρίσματα. Πώς μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε την φράση “δεν μπορώ να σε ξεχάσω”; Φυσικά βρίσκοντας τον λόγο για τον οποίον συμβαίνει! Ποιος από τους παρακάτω πιστεύετε πως ταιριάζει καλύτερα στην δική σας περίπτωση;
Δεν μπορώ να σε ξεχάσω
1) Θεωρούμε πως φταίμε

Σε κάποιες περιπτώσεις μία γυναίκα μπορεί να συνειδητοποιήσει, ακόμα και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, πως δεν μπορεί να ξεχάσει κάποιον και πόσο μάλλον αν καταλάβει πως ουσιαστικά έφταιγε που τον έχασε. Οι γυναίκες έχουμε την συνήθεια να αναλύουμε την σχέση μας ακόμα και αν έχει καιρό που φύγαμε από αυτήν. Ίσως ψάχνουμε λάθη, ίσως προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ή ποιος έφταιξε πραγματικά και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος μας. Τότε αρχίζουμε και βλέπουμε ακόμη περισσότερα θετικά στον άνθρωπο που ήμασταν μαζί με συνέπεια να τριγυρνάει στο μυαλό μας ακόμη περισσότερο. Επίσης συμβαίνει συχνά να αισθανόμαστε τύψεις ή ακόμα και να ψάχνουμε μία ευκαιρία να επανορθώσουμε.
2) Κακή επόμενη σχέση
Για κάποιον λόγο κάθε φορά που μία σχέση μας τελειώνει πιστεύουμε πως η επόμενη θα είναι πολύ καλύτερη αφού πιστεύουμε πια στην ωριμότητά μας και είμαστε σίγουρες πως θα επιλέξουμε με προσοχή και με την λογική που απαιτείται ώστε να γλιτώσουμε τις κακοτοπιές. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο συμβαίνει καμιά φορά η επόμενη σχέση μας να διαπιστώσουμε πως είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη. Έτσι αναπολούμε την προηγούμενη σχέση και διώχνουμε από το μυαλό μας τους λόγους για τους οποίους χωρίσαμε. Από μακριά μας φαίνονται τα πράγματα πολύ πιο ρόδινα και φτάνουμε στο σημείο να λέμε απλά “δεν μπορώ να σε ξεχάσω”! Μήπως για ακόμη μια φορά το συναίσθημα υπερτερεί της λογικής μας;
3) Η δύναμη της συνήθειας
Η αλήθεια είναι πως η συνήθεια ακόμη και στα πιο απλά πράγματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και φαίνεται πως έχει αρκετά ισχυρή δύναμη! Πολλές φορές συνηθίζουμε τον σύντροφό μας με τα προτερήματα αλλά και με τα ελαττώματα του και η απουσία του μας δυσκολεύει. Ουσιαστικά δεν μπορούμε εύκολα να μπούμε σε έναν καινούριο τρόπο ζωής στον οποίο δεν θα είναι παρών. Για παράδειγμα, μπορεί κατά την διάρκεια της σχέσης μας ο σύντροφός μας να ήταν ζηλιάρης και αυτό να μας έπνιγε ή και να μας οδηγεί σε καβγάδες. Όταν όμως χωρίσουμε μπορεί να συνεχίσουμε να προσέχουμε ιδιαίτερα τις κινήσεις μας ενώ δεν χρειάζεται πια σαν να πρέπει ακόμα να τον αντιμετωπίσουμε. Επίσης μπορεί να κοιτάμε το κινητό μας περιμένοντας την κλήση του ή ακόμα να φροντίζουμε το πρόγραμμά μας έτσι όπως όταν περιμέναμε να επιστρέψει από την εργασία του. Όλα αυτά μας κάνουν να νοσταλγούμε κάποιες στιγμές και η απόλυτη ησυχία μας τις φέρνει ακόμα πιο έντονα στο μυαλό. Θυμόμαστε τις καλές στιγμές πια και οι κακές δεν έχουν χώρο σε αυτό θεωρώντας πως είναι αδύνατο να τον ξεχάσουμε!
4) Τον θεωρούμε πια δεδομένο
Οι γυναίκες πολλές φορές όταν περάσει ο καιρός και πλέον μπορούμε να πούμε πως βρισκόμαστε σε μία “σοβαρή” σχέση, αρχίζουν να μας πειράζουν πολλά πράγματα στον σύντροφό μας και ίσως όχι και τόσο σημαντικά. Μερικές φορές δίνουμε περισσότερη σημασία από όσο πρέπει σε κάποιες καταστάσεις της καθημερινότητας δημιουργώντας γκρίνια και διαφωνίες. Όταν χωρίσουμε όμως, συμβαίνει κάποιες φορές να μας λείπουν  ακόμα και κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του για τα οποία μέσα στην σχέση φαινόταν να μας ενοχλούν. Ίσως τον θεωρούσαμε λίγο παραπάνω δεδομένο από όσο έπρεπε και το διαπιστώνουμε τελικά αρκετά αργότερα. Τώρα πια λέμε “δεν μπορώ να σε ξεχάσω και μακάρι σε κάποια θέματα να έβαζα λίγο νερό στο κρασί μου”!
5) Αίσθημα μοναξιάς
Υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν το αίσθημα της μοναξιάς υπερβολικά έντονα μη μπορώντας να μείνουν έστω για λίγο μόνες κι έτσι την επόμενη μέρα από έναν χωρισμό δεν μπορούν να την διαχειριστούν. Ο φόβος που αισθάνονται με την λέξη μοναξιά είναι τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα τους που όσο παραμένουν αναγκαστικά μόνες έπειτα από τον χωρισμό δεν μπορούν να ξεχάσουν τον πρώην σύντροφό τους. Μερικές φορές μια τέτοια κατάσταση μπορεί να οδηγήσει και σε ένα αρρωστημένο πισωγύρισμα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την μοναξιά, που θεωρούν πως βιώνουν ωραιοποιώντας καταστάσεις ώστε να έχουν ένα καλό άλλοθι!
Φυσικά όμως μία επανασύνδεση θέλει αρκετή σκέψη και καθαρό μυαλό χωρίς να επηρεαζόμαστε από κάτι. Δεν αρκεί το δεν μπορώ να τον ξεχάσω αλλά θέλει σωστό ζύγισμα γιατί πρέπει να θυμόμαστε πως για κάποιον λόγο είχαμε χωρίσει, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αποφασίστε ποιος είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να τον ξεχάσετε και πράξτε αναλόγως!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα