Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πολύ ξηρά μαλλιά – Φυσικές θεραπείες

πολύ ξηρά μαλλιά

Τα πολύ ξηρά μαλλιά είναι εκείνα τα μαλλιά που φριζάρουν έντονα, είναι άγρια και ατίθασα. Εάν τα μαλλιά σου έχουν αυτή την εικόνα σίγουρα σε κάθε αλλαγή καιρού υποφέρεις στην κυριολεξία να τα τιθασέψεις. Τόσο με την υγρασία όσο και με τον ήλιο ακόμα και με την βροχή και γενικά σε κάθε εποχή τα μαλλιά σου δείχνουν να είναι ταλαιπωρημένα και εσύ παγιδευμένη καθημερινά μέσα σε άπειρες συμβουλές για το πώς να τιθασέψεις τα ατίθασα πολύ ξηρά μαλλιά σου για να τα κάνεις επιτέλους να δείχνουν λαμπερά, όμορφα και υγιή. Βέβαια εκτός από τον καιρό τα ξηρά μαλλιά τα επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες όπως οι βαφές μαλλιών οι οποίες δεν είναι κατάλληλες ή είναι χημικές, τα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης, τα ακατάλληλα σαμπουάν ακόμα και το ίσιωμα των μαλλιών σου μπορεί να είναι μια από τις αιτίες που έχουν ως αποτέλεσμα να έχεις πολύ ξηρά μαλλιά. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα ασχοληθούμε με τα πολύ ξηρά μαλλιά προσπαθώντας να σε κάνουμε να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις ώστε να αποκτήσεις επιτέλους τα μαλλιά των ονείρων σου. Τέλος θα σου δώσουμε φυσικές θεραπείες για να μπορέσεις μόνη σου οικονομικά και απλά να διώξεις την ξηρότητα από τα μαλλιά σου.
Αλλαγή συνηθειών για να μην έχεις πολύ ξηρά μαλλιά

Εάν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά θα πρέπει αρχικά να βάλεις ως στόχο να μειώσεις σταδιακά την ξηρότητα ώστε να βελτιώσεις με υπομονή και επιμονή την εικόνα των μαλλιών σου. Για τον λόγο αυτό μην περιμένεις από τα πολύ ξηρά μαλλιά να πας κατευθείαν στα λαμπερά, λεία και υγιή μαλλιά αλλά θα πρέπει να περάσεις κάποια στάδια για να δεις τα μαλλάκια σου να μεταμορφώνονται.
Αρχικά θα πρέπει να αναγνωρίσεις τα λάθη που κάνεις και έχεις πολύ ξηρά μαλλιά. Κανονικά θα έπρεπε τα μαλλιά σου να έχουν μια ελεγχόμενη ξηρότητα εάν ο τύπος των μαλλιών σου είναι «ξηρά μαλλιά». Με λίγα λόγια το ότι έχεις πολύ ξηρά μαλλιά σημαίνει ότι εσύ η ίδια ευθύνεσαι για αυτό επειδή δεν περιποιείσαι σωστά τα ξηρά μαλλιά σου και έτσι έχεις ως αποτέλεσμα τα ξηρά μαλλιά σου να έχουν γίνει πολύ ξηρά μαλλιά.
Εάν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά θα πρέπει να βάφεις τα μαλλιά σου όσο πιο αραιά γίνεται και με βαφές οι οποίες δεν θα είναι πολύ πιο ανοικτές ή πιο σκούρες από την φυσική απόχρωση του χρώματος των μαλλιών σου. Εάν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό μην βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου και εμπιστεύσου την κομμώτρια σου η οποία θα βάλει τα σωστά συστατικά ώστε να βγεις με αφάνα μαλλιά και φριζαρισμένα μετά την βαφή.
Χρησιμοποίησε μόνο προϊόντα για ξηρά μαλλιά και σε καμία περίπτωση μην λούζεσαι με όποιο σαμπουάν βρίσκεται μπροστά σου. Επένδυσε σε μια καλή σειρά για πολύ ξηρά μαλλιά και ταλαιπωρημένα και σύντομα θα δεις θεματικά αποτελέσματα. Επίσης ξεκίνα να χρησιμοποιείς λάδι μαλλιών όσο πιο πολύ και συχνά μπορείς εάν φυσικά ακόμα δεν το έχεις δοκιμάσει μιας και ο δικός σου τύπος μαλλιών είναι ο κατάλληλος για τέτοιου είδους προϊόντα.
Τέλος μην αμελείς ποτέ το μαλακτικό μαλλιών την κρέμα αλλά και την μάσκα μαλλιών σου. Σε κάθε λούσιμο να βάζεις μαλακτικό μαλλιών και κρέμα μαλλιών ενώ μια με δυο φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνεις μάσκες για πολύ ξηρά μαλλιά μιας και αυτό θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην μείωση της ξηρότητας και θα κάνει τα μαλλιά σου να γίνουν και πάλι λαμπερά, λεία και μεταξένια. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις πολλές μάσκες μαλλιών για πολύ ξηρά μαλλιά όμως εμείς εδώ στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα θα σου δώσουμε συνταγές για φυσικές θεραπείες κατά των πολύ ξηρών μαλλιών.
Φυσικές θεραπείες για πολύ ξηρά μαλλιά
Χρησιμοποιώντας υλικά που έχεις στα ντουλάπια του σπιτιού σου μπορείς να φτιάξεις υπέροχες και προπαντός αποτελεσματικές θεραπείες για πολύ ξηρά μαλλιά οι οποίες θα κάνουν θαύματα στα μαλλιά σου. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ξοδέψεις μια περιουσία για να αλλάξεις την εικόνα των μαλλιών σου αλλά και να επαναφέρεις την υγεία τους. Χρειάζεται απλά να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις μια με δύο φορές την εβδομάδα τις θεραπείες που ακολουθούν.
 Φυσική θεραπεία για πολύ ξηρά μαλλιά με έλαια
Τα έλαια κάνουν θαύματα στα πολύ ξηρά μαλλιά έτσι εάν θέλεις να δεις εκπληκτικά αποτελέσματα στα μαλλιά σου σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις το δικό σου μείγμα από έλαια και να το απλώνεις στα μαλλιά σου πριν πας για ύπνο. Το πρωί που θα ξυπνήσεις μπορείς να λουστείς κανονικά αλλά πρώτα μην ξεχάσεις να βάλεις σαμπουάν και να κάνεις αφρό χωρίς νερό στα μαλλιά σου και έπειτα να ρίξεις νερό μιας και με αυτό τον τρόπο θα φύγει κάθε ίχνος από τα λάδια στα μαλλιά σου.
Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις την θεραπεία με λάδι καρύδας, λάδι αμυγδάλου και ελαιόλαδο. Βάλε ίσες ποσότητες από τα τρία αυτά έλαια και άφησέ τα όλο το βράδυ στα μαλλιά σου.
Φυσική θεραπεία για πολύ ξηρά μαλλιά με αυγό
Το αυγό κάνει πολύ καλό στα πολύ ξηρά μαλλιά. Για να φτιάξεις την θεραπεία θα χρειαστείς:
  • 2 φρέσκα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Χτυπάς τα αυγά και βάζεις το ελαιόλαδο και το ξύδι, ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και απλώνεις το μείγμα δύο δάκτυλα πιο κάτω από τις ρίζες των μαλλιών σου έως τις άκρες. Αφήνεις την θεραπεία για 20 λεπτά και έπειτα ξεβγάζεις και λούζεσαι κανονικά.
Φυσική θεραπεία για πολύ ξηρά μαλλιά με αβοκάντο
Το αβοκάντο έχει πολλά έλαια και καλά λίπη τα οποία θα ενυδατώσουν, θα αναδομήσουν και θα μεταμορφώσουν τα πολύ ξηρά μαλλιά σου. Το αβοκάντο άλλωστε είναι πολύ δημοφιλές και χρησιμοποιείται σε πολλές μάσκες του εμπορίου οι οποίες υπόσχονται να μαλακώσουν και να θρέψουν τα πολύ ξηρά μαλλιά. Για να φτιάξεις την δική  θεραπεία με αβοκάντο θα χρειαστείς:
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαια
Πολτοποίησε το αβοκάντο στο μπλέντερ και βάλε το μέλι και το αμυγδαλέλαιο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν και τα τρία υλικά. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου από τις ρίζες έως τις άκρες, κάνε καλό μασάζ στις άκρες των μαλλιών σου αλλά και στην επιφάνεια που έχουν πολύ ξηρότητα. Άφησε την θεραπεία για 30 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε τα μαλλιά σου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα