Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Πονοκέφαλος; Μήπως φταίει το χτένισμά σας;

Πονοκέφαλος; Μήπως φταίει το χτένισμά σας;

Οι κεφαλαλγίες ταλαιπωρούν εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη και αποτελούν ένα ευρύτερο πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας κος Δήμος Δ. Μητσικώστας με αφορμή την  12η Σεπτεμβρίου που Πανευρωπαϊκά εορτάζεται ως η ημέρα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατά της ημικρανίας και των άλλων κεφαλαλγιών. 
Αν και σχεδόν όλοι μας θα έχουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας την εμπειρία κάποιας κεφαλαλγίας, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού φαίνεται πως ταλαιπωρείται από συχνούς πονοκεφάλους. Για αυτούς τους ανθρώπους, οι πονοκέφαλοι μπορεί να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα στην καθημερινότητα τους, να οδηγούν σε δυσκολίες στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή και να προκαλούν ανησυχία σχετικά με την αιτιολογία τους. 
Και παρότι ένας δυνατός πονοκέφαλος μπορεί πραγματικά να αποσυντονίσει την ημέρα και τη ζωή μας, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι πονοκέφαλοι δεν οφείλονται σε κάποια σοβαρή αιτία, αλλά πρόκειται για την ημικρανία, την κεφαλαλγία τάσεως ή την αθροιστική κεφαλαλγία.
Σε τι μπορεί να οφείλεται ο πονοκέφαλος


-Η έντονη σωματική δραστηριότητα, όπως π.χ. μια δυναμική προπόνηση ή το έντονο άγχος, οδηγούν σε αγγειοδιαστολή που ενδέχεται να προκαλέσει τελικά πονοκέφαλο.
-Αγαπημένα αξεσουάρ, όπως στέκες και κοκαλάκια στα μαλλιά, βαριά σκουλαρίκια ή σφιχτά γυαλιά είναι συχνοί ένοχοι για τους πονοκεφάλους.
-Τα καινούργια γυαλιά οράσεως ή οι πολλές ώρες εργασίας σε υπολογιστή καταπονούν τους μύες που ελέγχουν την κίνηση των ματιών και το αποτέλεσμα είναι συχνοί πονοκέφαλοι.πονοκέφαλος 2 13/9/15
-Η κακή σχέση των γνάθων ακόμη και τα στραβά δόντια μπορεί να προκαλούν πρόβλημα στην άρθρωση και εξαιτίας της να υποφέρετε από πονοκεφάλους. 

Πώς αντιμετωπίζονται οι κεφαλαλγίες
Η βιοανάδραση, ο βελονισμός, το μασάζ, οι διατάσεις των μυών του αυχένα, η αεροβική άσκηση, ο διαλογισμός, η yoga, οι ασκήσεις χαλάρωσης, δροσερά επιθέματα, αποτελούν όλα τους μη παρεμβατικές εναλλακτικές θεραπείες που εφαρμόζονται τόσο για τους πονοκεφάλους όσο και για τις ημικρανίες. 
Όπως ωστόσο επισημαίνουν οι ειδικοί, οι κεφαλαλγίες, αν και αντιμετωπίζονται κυρίως από ειδικούς νευρολόγους ή κέντρα κεφαλαλγίας, αποτελούν ένα ευρύτερο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας.
Η δημιουργία οργανώσεων ασθενών, που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη δημιουργία ευρύτερων δημόσιων εκστρατειών ενημέρωσης για τις κεφαλαλγίες και να δώσει στο κοινό πρόσβαση σε ποιοτικές πληροφορίες. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα