Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση ότι συλλαμβάνονται περισσότερα παιδιά το καλοκαίρι απ’ ότι τον χειμώνα;Έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως ότι οι περισσότερες συλλήψεις παιδιών γίνονται κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών σε σχέση με τους χειμερινούς. 
Δεν υπάρχει όμως κάποια σχέση με την ποιότητα του σπέρματος ή των ωαρίων κατά τους μήνες αυτών σχέση. Δεν είναι το σπέρμα πιο δυνατό τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Ο λόγος της αύξησης των συλλήψεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχει να κάνει με την όλη ψυχοσωματική κατάσταση του ζευγαριού κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών.
 
Κατά την περίοδο αυτή το ζευγάρι είναι πιο ήρεμο, έχουμε καλύτερη λειτουργία των συστημάτων, αυξάνεται η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών. 
 
Βέβαια από την άλλη, παρ΄ ότι δεν έχουν διαπιστώσει ακόμη τις ακριβείς αιτίες, ωστόσο, σε έρευνες έχει παρατηρήθει ότι, η θερμότητα παίζει το ρόλο της στην τεκνοποίηση.
 
Το ανδρικό σπέρμα εμφανίζει περισσότερη κινητικότητα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.  Η λεγόμενη "κινητικότητα του σπέρματος", η δυνατότητα του να "κολυμπήσει" μέσα από τον τράχηλο της μήτρας για να συναντήσει το ωάριο της γυναίκας, βελτιώνεται αισθητά το καλοκαίρι. 
 
Γι αυτούς λοιπόν τους λόγους παρατηρούμε να αυξάνονται οι συλλήψεις.
 
 
Δρ. Βασίλειος Αθανασίου 
Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, MD, Ph.D. Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα