Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Απλουστεύοντας τη ζωή μας…


simplification-lifeΌλοι έχουμε ανάγκη από μερικές νέες και δημιουργικές ιδέες για να μειώσουμε το χάος που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Ιδού, λοιπόν, μερικοί θαυμάσιοι τρόποι για να κάνετε την …καλή αρχή!
– επεκτείνετε τα όριά σας
Είναι καλό να λέμε όχι. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να αναλάβετε μια αποστολή ή κάτι δεν αισθάνεστε πως πάει καλά, τότε μην το κάνετε. Συχνά μπαίνουμε σε μπελάδες γιατί αγνοούμε τα ενδόμυχα συναισθήματά μας και τις περισσότερες φορές πέφτουμε σε λανθασμένα μονοπάτια.
– κάνετε ότι σας ενδιαφέρει
Ξεφορτωθείτε εκείνους τους στόχους που σας αποκαλύπτει ο εαυτός σας πως θα τους εκπληρώσετε μεν αλλά πάντοτε θα βρίσκετε κάτι πιο ενδιαφέρον και σημαντικό για σας να κάνετε. Εάν μέχρι τώρα δεν τους έχετε εκπληρώσει, δεν είναι σημαντικοί και σας απορροφούν ενέργεια.

– εξολοθρέψτε την ακαταστασία
Πόσο καιρό σπαταλάτε με το να φροντίζετε πράγματα; Μήπως έχετε αντικείμενα που πρέπει να τα ξεφορτωθείτε; Όση μεγαλύτερη ακαταστασία επικρατεί στο χώρο σας τόσο μεγαλύτερη αναστάτωση αισθάνεστε. Εάν απαλείψετε την ακαταστασία, πετάξετε πράγματα που για μεγάλο διάστημα δεν χρησιμοποιείτε η ζωή σας θα γαληνέψει περισσότερο. Επιπλέον, θα δημιουργήσετε χώρο για καινούργια πράγματα που θα βάλετε στη ζωή σας.
– αναπτύξτε αξίες
Καθορίστε ποιές είναι οι αξίες που θέλετε να πορευτείτε μαζί τους στη ζωή. Συχνά αισθανόμαστε σύγχυση επειδή ο τρόπος που ζούμε είναι εκτός συγχρονισμού με τις ηθικές μας αξίες. Για παράδειγμα, εάν μια αξία για σας είναι η οικογένειά σας ενώ η εργασία σας απαιτεί να δουλεύετε πολλές ώρες την εβδομάδα, αυτό δεν είναι κάτι που σας αναστατώνει και σας κάνει να αισθάνεστε δυστυχής; Εάν ξεκαθαρίσετε τί είναι σημαντικό για σας, θα είναι πιο εύκολο να ελευθερωθείτε από αυτά που δεν σας αντιπροσωπεύουν.
– εξετάστε τα ‘πιστεύω’ σας
Ποιός είναι ο πυρήνας των ‘πιστεύω’ σας; Μερικές από τις πεποιθήσεις σας μπορεί να περιορίζουν την ικανότητα να απομακρυνθείτε από κάποιες ενέργειες που δεν εκτιμάτε. Εάν πιστεύετε πως δημιουργείτε αξίες με το να είστε μονίμως απασχολημένοι είναι πιο δύσκολο να αφήσετε κάποιους στόχους. Εάν πιστεύετε πως ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε χρήματα είναι να εργάζεστε σκληρά τότε πάντοτε θα εργάζεστε σκληρά. Να θυμάστε πως αναζητούμε αυτές τις καταστάσεις στη ζωή μας που ενισχύουν ότι πιστεύουμε.
simplification– Λειτουργείτε με προτεραιότητες
Καθορίστε ένα – δύο πράγματα που θέλετε να πετύχετε μέσα στο χρόνο, καριέρα, οικογενειακή ζωή, σχέσεις, προσωπική ζωή. Εργαστείτε μόνον πάνω σε αυτές τις προτεραιότητες. Εάν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα νέο εισόδημα που θα απαιτήσει να ξοδέψετε σημαντικό χρόνο, επικεντρώστε μόνον εκεί την προσοχή σας. Είναι πολύ εύκολο να παρεκκλίνετε από τις προτεραιότητές σας, εξαιτίας των τόσων πολλών πληροφοριών που υπάρχουν έξω από τα ενδιαφέροντά σας.
– Δώστε προσοχή και επανεξετάστε αυτό που θέλετε, εάν διαπιστώσετε πως εργάζεστε για οτιδήποτε άλλο εκτός από τις προτεραιότητες που εσείς θέσατε.
– δώστε στον εαυτό σας την άδεια να ξεκουραστεί
Ζούμε σε έναν πολιτισμό που μας έχουν διδάξει πως η ξεκούραση, η χαλάρωση είναι ισοδύναμη με την τεμπελιά, έτσι έχουμε δημιουργικές ζωές που μας γεμίζουν μέχρι τα μπούνια και δεν μας δίνουν χρόνο να σκεφτούμε. Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος, να δικαιολογούμε στον εαυτό μας χρόνο για ανάπαυση και ηρεμία. Γλεντήστε και μην κάνετε τίποτε…, δώστε στον εαυτό σας χρόνο να σκεφθεί και μην κάνετε τίποτε… Θα εκπλαγείτε με τις καινούργιες και ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις που θα κάνετε!
netfamily.gr – familyeducation.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα