Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δεκτή έκανε τελικά την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα ο Σόιμπλε!

tsipras-soimple-new1
Με ένα σύντομο και άκρως φιλικό τηλεγράφημα δόθηκε η πολυπόθητη άδεια από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών για την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και την προκήρυξη νέων εκλογών. 
Μπορεί η οριστική απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για εκλογές να είχε ληφθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης, η αγωνία ωστόσο και το άγχος για την έγκριση του ελληνικού αιτήματος από τον καθ’ύλην αρμόδιο αξιωματούχο παρέμεναν σε μεγάλη επίπεδα μέχρι το επίμαχο τηλεγράφημα να φτάσει στο Μαξίμου.
Χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε τελικά την άδεια που απαιτούνταν προκειμένου να προχωρήσουν από αύριο όλες οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες.

Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις του Γερμανού με τον Τσίπρα την τελευταία περίοδο, με πολλούς μάλιστα να μιλάνε για μία σχέση που έχει όλες τις βάσεις ώστε να εξελιχθεί ακόμη και σε μακροχρόνια προσωπική φιλία!
Ακουλουθεί μεταφρασμένο το θερμό μήνυμα του Γερμανού Υπουργού στον Τσίπρα, όπως αυτό εστάλη στο Μαξίμου νωρίς το βράδυ της Πέμπτης:
«Σύντροφε Αλέξη, μετά από πολύωρη σκέψη και διαλογισμό αποφάσισα τελικώς να σου επιτρέψω να προβείς (και σήμερα ακόμη εάν το επιθυμείς) στην παραίτηση της κυβέρνησής σου.
Ο ζήλος που σε έχει κυριεύσει την τελευταία περίοδο για την υπογραφή και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου με κάνει να πιστεύω ότι σε περίπτωση που ξαναβγεις πρωθυπουργός θα γίνεις πιο μνημονιακός και από τον Θάνο Τζήμερο.
Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μετά τις εκλογές και θα με βγάλεις για ακόμη μία φορά ασπροπρόσωπο».
Ιδιαίτερα θετική εντύπωση στο Μαξίμου προκαλεί επίσης το γεγονός ότι την έγκριση του αιτήματος Τσίπρα συνυπογράφουν για πρώτη φορά και διεθνείς αξιωματούχοι η συμμετοχή των οποίων στη συγκεκριμένη διαδικασία αδειοδότησης δεν είναι υποχρεωτική.
Πρόκειται για την Άνγκελα Μέρκελ, τον Μάρτιν Σουλτς, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, την Κριστίν Λαγκάρντ, και την Ντέλια Βελκουλέσκου.
«Για πρώτη φορά  στα χρονικά της μεταπολίτευσης, εκλογική κυβερνητική άδεια αδειοδοτείται από περισσότερα εκ του ενός πρόσωπα.
Όπως όλοι σας γνωρίζεται, πέραν του Κυρίου Σόιμπλε όλοι οι υπόλοιποι συμμετείχαν στη διαδικασία από καθαρά προσωπική τους επιλογή.
Αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την αμέριστη εμπιστοσύνη και πίστη των ευρωπαϊκών θεσμών στην παρούσα κυβέρνηση».
σχολίασε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Νίκος Παππάς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα