Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗΔΕΣ


του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Την Πέμπτη, όπως όλα δείχνουν, ο Τσίπρας βάζει άνω τελεία στους διαξιφισμούς του με τον Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ, την Λαγκάρντ και τους άλλους σκληρούς από την πλευρά των δανειστών. Μία ανάσα θα είναι και τίποτε παραπάνω.
Τη μέρα εκείνη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και εκείνο που θα απομένει είναι η έγκριση των συμφωνηθέντων από τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν και πάλι εκνευριστικά εφευρετικός στην ανακάλυψη εμποδίων για την υλοποίηση της συμφωνίας, προειδοποιώντας ότι πρώτα η Ελλάδα θα ψηφίσει και θα εφαρμόσει τα νέα μέτρα και έπειτα η Γερμανία.
Κάπως έτσι ανοίγει το δεύτερο κεφάλαιο των συνομιλιών του Τσίπρα, αυτή τη φορά με τους Λαφαζανικούς και βέβαια τους Καμμενικούς. Πώς θα τους πείσει ότι μέχρι τέλους του έτους οι Έλληνες εκτός από τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να πληρώσουν σε φόρους άλλα 2,7 δις. ευρώ; Πως θα αναγκάσει να ψηφίσουν κόντρα στις προεκλογικές διακηρύξεις και κόκκινες γραμμές, αυτούς που μέχρι χθές τάσσονταν άλλος υπέρ της ρήξης και άλλος υπέρ της δραχμής;

Πως θα τους πείσει ότι καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά; Το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος Πάνος προειδοποιούσε με αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνησ, αν η συμφωνία προέβλεπε αλλαγές στον ΦΠΑ των νησιών.
Τις προσεχείς μέρες θα φανεί ποιος είναι πιο σκληρός διαπραγματευτής ο Σόιμπλε ή ο Λαπαβίτσας; Ό Ντάισελμπλουμ ή ο Λεουτσάκος. Η Λαγκάρντ ή η Κωνσταντοπούλου;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα