Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Καφές: Βλάπτει ή ωφελεί την υγεία;



Τόννοι μελανιού έχουν χυθεί για το αν τελικά ο καφές ωφελεί ή βλάπτει την υγεία. Οι απόψεις των επιστημόνων διίστανται όσο αφορά τη ποσότητα και τους τυχόν κινδύνους.
 
Πρόσφατες μελέτες έχουν βρει γενικά καμία σχέση μεταξύ του καφέ και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου ή των καρδιακών παθήσεων. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες μελέτες δείχνουν μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και μειωμένη συνολική θνησιμότητα και πιθανώς την καρδιαγγειακή θνησιμότητα, αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει σε νεότερους ανθρώπους που πίνουν μεγάλες ποσότητες καφέ.
 
 Προηγούμενες μελέτες δεν έπαιρναν πάντα υπόψη ότι οι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, όπως το κάπνισμα και η έλλειψη σωματικής άσκησης, έτειναν να είναι πιο συχνή μεταξύ των όσων  έπιναν καφέ.
 
Μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας κατά της νόσου του Πάρκινσον, ο διαβήτης τύπου 2 και ηπατική νόσο, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του ήπατος.
 
Φαίνεται επίσης να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία και να μειώσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης.
 
Ωστόσο, η έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει κάποιους κινδύνους. Υψηλή κατανάλωση αφιλτράριστο καφέ  έχει συσχετιστεί με ήπιες αυξήσεις των επιπέδων της χοληστερόλης. Και μερικές μελέτες διαπιστώθηκε ότι δύο ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου σε άτομα με μια συγκεκριμένη - και είναι αρκετά συχνή - γενετική μετάλλαξη που επιβραδύνει τη διάσπαση της καφεΐνης στον οργανισμό.
Έτσι, πόσο γρήγορα μεταβολίζουν καφές μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο για την υγεία σας.
 
Παρά το γεγονός ότι ο καφές μπορεί να έχει λιγότερους κινδύνους σε σχέση με τα οφέλη, να έχετε κατά νου ότι άλλα ποτά, όπως το γάλα και μερικά χυμούς φρούτων, περιέχουν θρεπτικές ουσίες που ο καφές δεν κάνει. Επίσης, προσθέτοντας κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη στον καφέ σας προσθέτει περισσότερο λίπος και θερμίδες. Μερικά ποτά καφές περιέχει πάνω από 500 θερμίδες
 
πηγή Mayo Clinic


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα