Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Συνθήκες ζωής και καρδιακά επεισόδια

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σε ένα πρόσφατο ιατρικό άρθρο, με τον τίτλο ¨Ας σταματήσουμε την άχρηστη θεραπεία των καρδιακών επεισοδίων" αναφέρεται, πως έρευνα των Σκανδιναβικών χωρών έδειξε πως 4/5 εμφράγματα μυοκαρδίου μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, με αλλαγές στον τρόπο ζωής !
Κολπική μαρμαρυγή και εμφράγματα, έχουν άμεση σχέση με τον τρόπο ζωής μας. 

Διακοπή καπνίσματος, σωστή διατροφή και απώλεια περιττού βάρους, μέτρια λήψη αλκοόλ και άσκηση είναι αυτά που κατά τους ερευνητές μειώνουν σημαντικά την εμφάνιση καρδιακών επεισοδίων.

Ωστόσο στην έρευνα δεν έλαβαν υπ’ όψιν τον ψυχικό παράγοντα οι ερευνητές, παρ’ ότι είναι και αυτός πολύ σημαντικός. Υπάρχουν βέβαια άλλες έρευνες, που μελέτησαν αποκλειστικά αυτόν τον παράγοντα και τον έχουν κατατάξει στους πολύ σημαντικούς. Δεν είναι όμως απορίας άξιο το γιατί δεν γίνονται ολοκληρωμένες έρευνες, στις οποίες να γίνεται συνολική σωστή αντιμετώπιση του στρες ;

Νομίζω πως μπορώ να δώσω μία απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Οι επιστήμονες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που είναι απόλυτα υλιστές και παραδέχονται μόνον τους παράγοντες που έχουν σχέση με το υλικό μας σώμα, (παχυσαρκία, διατροφή, άσκηση κ.λπ) και σε αυτούς που πιστεύουν στην πνευματική φύση του ανθρώπου και μελετούν τις επιδράσεις των συναισθημάτων στην υγεία. Έτσι, δυστυχώς, έρευνες ολοκληρωμένες δεν υπάρχουν πολλές και είναι κρίμα…

Γιατί είναι βέβαιο πια και αποδεδειγμένο επιστημονικά πως ο άνθρωπος είναι ένα ενεργειακό σύνολο του οποίου η λειτουργία εξαρτάται τόσο από τον υλικό του περίγυρο όσο και από τα συναισθήματα που η αντίληψή του δημιουργεί.
Τα συναισθήματα μεταφράζονται υλικά σε μικρές ορμόνες (νευροπεπτίδια) οι οποίες επηρεάζουν, εξ ίσου με τις άλλες ορμόνες και τις ουσίες που απορροφώνται με την διατροφή, την λειτουργία του οργανισμού.

Εάν λοιπόν τα 4/5 εμφράγματα μπορούν να αποσοβηθούν  (σύμφωνα με την Σουηδική έρευνα) με την αλλαγή στη διατροφή, την κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρου και την άσκηση, είναι μάλλον βέβαιο, και ας μην έχει γίνει κάποια τέτοια έρευνα ακόμη, πως εάν σε αυτές τις αλλαγές ζωής προσέθετε κανείς την χαλάρωση και την διαχείριση των συναισθημάτων θα μπορούσε να μηδενίσει (και ας φαίνεται υπερβολικό) τα καρδιακά επεισόδια.

Ελπίζω σύντομα να είμαι στην ευχάριστη θέση να μπορώ να σας ανακοινώσω κάποια τέτοια έρευνα. 

Με αγάπη    


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα