Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Είμαι ντροπαλή – Τι να κάνω;

είμαι ντροπαλή

Κάποιες γυναίκες είναι ντροπαλές και τους ακολουθεί από την παιδική τους ηλικία χωρίς να μπορέσουν να ξεφορτωθούν ένα συναίσθημα που βλέπουν πως μεγαλώνοντας τις δυσκολεύει. Συνήθως μία ντροπαλή γυναίκα μένει στην άκρη και απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να συμμετέχει. Επίσης αποστασιοποιείται από διάφορες καταστάσεις λόγω άγχους και φυσικά την φοβίζει ιδιαίτερα η κρίση των άλλων. Μπορεί ένα ντροπαλό κοριτσάκι να είναι γλυκό και όλοι να το προσέχουν αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και στην ενήλικη ζωή μας! Είμαι ντροπαλή, σκέφτεσαι και καταλαβαίνεις πως συχνά μένεις πίσω και βλέπεις πως χάνεις πράγματα που θέλεις πολύ. Για παράδειγμα μία συνέντευξη για δουλειά σίγουρα αν μπορείς να την αποφύγεις θα το κάνεις αλλά και αν πας τελικά η γλώσσα σου θα είναι δεμένη κόμπος. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσεις την σειρά σου όταν πρέπει ή ακόμα και να ζητήσεις πληροφορίες για κάτι που σε αφορά άμεσα.
Μπορεί να το καταλαβαίνεις και να συστήνεις τον εαυτό σου με τις λέξεις «είμαι ντροπαλή» αλλά πολλές φορές θαυμάζεις τον αέρα μιας άλλης γυναίκας με αυτοπεποίθηση που μπορεί να βγει μπροστά και να κατακτήσει αυτά που επιθυμεί! Η αλήθεια είναι πως κάποια χαρακτηριστικά μας δεν αλλάζουν και τόσο εύκολα και θέλουν μία προσπάθεια για να τα αφήσουμε πίσω. Φυσικά το να είσαι ντροπαλή δεν σημαίνει πως έχεις κάτι τόσο κακό που οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξεις απλά καλό είναι να το αποβάλλεις λίγο γιατί η ενήλικη ζωή μας έχει απαιτήσεις που μας ωθεί να τρέξουμε και να διεκδικήσουμε. Έχει παρατηρηθεί πως σε μερικές περιπτώσεις μία πολύ δραστήρια μητέρα ή πατέρας με αυταρχικό χαρακτήρα που δεν δίνει χώρο στο παιδί να κινηθεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης είναι εύκολο να φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Στην ενήλικη ζωή του δεν μπορεί και πάλι να κινηθεί γιατί έχει πλέον γίνει βίωμα. Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα, υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μπορεί να σε έχουν κάνει ντροπαλή. Μήπως έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις πως σε επηρεάζει και στην σχέση με το άλλο φύλο και σε πολύ προσωπικό επίπεδο;

Είμαι ντροπαλή – Τι να κάνω
1)Το θάρρος της γνώμης
Είμαι ντροπαλή οπότε την γνώμη μου συνήθως δεν την ακούει κανείς! Φυσικά και δεν την ακούει αφού την λέτε και δεν υποστηρίζετε ποτέ ή σχεδόν ποτέ. Το θάρρος της γνώμης σας θα είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για εσάς. Πόσες φορές δεν έχετε μία άποψη την οποία θέλετε να αναφέρετε αλλά στην ιδέα και μόνο πως μπορεί να είναι διαφορετική από των άλλων δεν μπαίνεις στον κόπο να την αναφέρεις. Δεν θέλεις να ασχοληθούν μαζί σου παραπάνω από όσο χρειάζεται και επίσης φοβάσαι να υποστηρίξεις αυτό που πιστεύεις αφού θεωρείς πως θα τραβήξεις τα βλέμματα. Το να στέκεσαι αμέτοχη και να συμφωνείς είναι πολύ πιο εύκολο για εσένα. Αυτό που επιβάλλεται να κάνεις είναι όταν έχεις άποψη και γνώμη να μην φοβάσαι να την πεις! Είτε είναι λάθος για τους άλλους είτε σωστό αυτό πιστεύεις. Έτσι όταν θεωρείς πως θέλεις να μιλήσεις απλά κάντο, πάρε μέρος σε συζητήσεις που σε αφορούν ακόμα και αν πρόκειται να σε ακούσουν αρκετοί άνθρωποι. Το θέμα δεν είναι αν συμφωνούν όλοι μαζί σου ή όχι αλλά αν μπορείς να συζητήσεις με κόσμο χωρίς ντροπές.
2)Εκτίμησε τα ταλέντα σου
Συνήθως οι ντροπαλοί άνθρωποι δεν εκτιμούν τα ταλέντα τους και πάντα φοβούνται μήπως αυτό που είναι να κάνουν δεν αγγίζει την τελειότητα και να γίνετε αποδεκτό από όλους. Η ανασφάλεια που έχει ένα ντροπαλό άτομο δεν το αφήνει να δει καθαρά τα ταλέντα και τα χαρίσματά του με αποτέλεσμα να μειώνει πρώτο τον εαυτό του και να τον θέτει πάντα σε δεύτερη μοίρα. Άσε λοιπόν τις ντροπές στην άκρη και δείξε και στους άλλους τα ταλέντα σου! Να έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου πως ότι και να κάνεις σε κάποιους σίγουρα δεν θα αρέσει αλλά αυτό δεν θα σε κάνει να ντρέπεσαι αλλά να εξελίσσεσαι!
3)Κοινωνικότητα
Είσαι τόσο ντροπαλή που φροντίζεις να συναναστρέφεσαι μόνο με μερικά άτομα και κυρίως πρέπει να τα γνωρίζεις χρόνια. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να νιώθεις μία σχετική ασφάλεια! Μάλλον όμως είναι καιρός να το αντιμετωπίσεις κατάματα ακόμα και αν χρειάζεται να πιεστείς λίγο, έτσι κι αλλιώς θα είναι για καλό σου. Ξέφυγε από το «είμαι ντροπαλή» και διεύρυνε τον κύκλο σου. Μην φοβάσαι να συναναστραφείς με κόσμο, να συζητήσεις και να διασκεδάσεις. Κάνε αισθητή την παρουσία σου στην παρέα και συζήτησε με κόσμο που έχετε κοινά ενδιαφέροντα.
4)Μην χάνετε ευκαιρίες
Υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας που μας δίνονται ευκαιρίες σε όλους τους τομείς κι εμείς απλά πρέπει να είμαστε όχι μόνο σε θέση να τις δούμε αλλά να τις αρπάξουμε. Μπορεί να νιώθεις πως η καρδιά σου χτυπάει στην πλάτη, μπορεί να νιώθεις απίστευτο άγχος στην καινούρια σου δουλειά ή ακόμα και σε μία συνέντευξη στην οποία θέλεις σαν τρελή να πας αλλά τίποτα δεν πρέπει να σε σταματήσει. Κοιτάξου στον καθρέφτη, ύψωσε το ανάστημά σου και ξεκίνα να διεκδικήσεις την εργασία που επιθυμείς. Στήσε σωστά το σώμα σου, μίλα ήρεμα και καθαρά ώστε να εμπνέεις σιγουριά και κοίτα τον άνθρωπο που μιλάς στα μάτια και να είσαι σίγουρη πως κανείς δεν θα καταλάβει το χτυποκάρδι σου. Αν καταφέρεις να το κάνεις έστω και μία φορά θα νιώσεις πολύ απελευθερωμένη και μεγάλη ανακούφιση. Άλλωστε δεν έχεις ποτέ αναγκαστεί να κάνεις κάτι επειδή πρέπει;
5)Η οικειότητα στην σχέση
Οι γυναίκες που πρώτα απ’ όλα χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους ως ντροπαλή συνήθως αντιμετωπίζουν θέματα ακόμα και στην σχέση τους και ιδιαίτερα στον ερωτικό τομέα. Δεν μπορούν εύκολα να αποκτήσουν την οικειότητα που επιθυμούν με τον σύντροφό τους έτσι ώστε στις προσωπικές στιγμές να μην είναι τόσο κουμπωμένες. Ο σύντροφός τους μπορεί να το ερμηνεύσει πολύ διαφορετικά και εύκολα οδηγούνται σε παρεξηγήσεις. Υπάρχουν γυναίκες που θέλουν απλά τον χρόνο τους αλλά μία ντροπαλή γυναίκα ζορίζεται ακόμη και αν έχει περάσει πολύς καιρός. Έτσι αν ανήκεις στις ντροπαλές γυναίκες που ούτε με τον σύντροφό τους δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να αφεθούν καλό είναι να συνειδητοποιήσεις πως κάτι τέτοιο μπορεί και να σου δημιουργήσει θέματα στην επαφή σας. Καλό είναι τα ζευγάρια να μιλούν ανοιχτά για θέματα που τους απασχολούν και να αισθάνονται μεταξύ τους την οικειότητα που πρέπει. Δοκίμασε να δημιουργήσεις μία χαλαρή ατμόσφαιρα με μουσική, φόρεσε κάτι που σε εκφράζει και απολαύστε το κρασί σας ή το ποτό σας. Τόνωσε την ερωτική διάθεση στην ατμόσφαιρα και αν χρειαστεί σκέψου πως παίζεις έναν ρόλο. Πού ξέρεις μπορεί και να σε ξεμπλοκάρει!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα