Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Δεν μπορώ να αδυνατίσω – Τι να κάνω;

δεν μπορώ να αδυνατίσω

Οι περισσότερες γυναίκες συνήθως θέλουν να χάσουν βάρος ακόμη και αν αυτό είναι μόνο 1 κιλό! Πολλές φορές όμως πρέπει να χάσουμε αρκετά κιλά αλλά είτε δεν ξέρουμε πώς είτε έχουμε προσπαθήσει και απογοητευόμαστε. Μερικές συμβουλές θα σας κάνουν να μπείτε σε μία σειρά, ουσιαστικά να βάλετε σε μία τάξη το μυαλό σας. Μην αγχώνεστε και σκέφτεστε «δεν μπορώ να αδυνατίσω», απλά σκεφτείτε πως κάτι δεν κάνετε σωστά. Χρειάζεστε ενημέρωση και βέβαια πρέπει να μάθετε αν συντρέχουν κάποιοι λόγοι υγείας που σας εμποδίζουν. Επίσης κάθε γυναίκα έχει τον δικό της μεταβολισμό κι έτσι για άλλες γυναίκες είναι πιο εύκολο να απαλλαγούν από κάποια περιττά κιλά και για άλλες πιο δύσκολο, αλλά για καμία δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο χρόνο και φυσικά έγκυρες και αξιόπιστες συμβουλές. Αν το συμπέρασμα «δεν μπορώ να αδυνατίσω» το έχετε βγάλει επειδή διαβάσατε 2-3 δίαιτες τις οποίες τελικά δεν μπορέσατε να ακολουθήσετε, ξεχάστε το!
Όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε αρχικά βρίσκουμε τους κατάλληλους ειδικούς για την περίπτωση και εμπιστευόμαστε την άποψή τους. Φυσικά δεν πάμε τυχαία όπου να ‘ναι αλλά όπως σε όλα τα θέματα έτσι και σε αυτό κάνουμε πρώτα την σχετική έρευνα. Αφού λοιπόν κάνουμε μια καλή αρχή συνεχίζουμε με την εγκράτεια, το πρόγραμμα και την υπομονή. Μην οδηγήστε μόνες σας σε στερήσεις και υπερβολές γιατί θα σταματήστε πολύ γρήγορα χωρίς αποτέλεσμα αλλά και το πιο σημαντικό είναι ότι εύκολα μπορεί να επιβαρύνετε την υγεία σας και να την θέσετε σε κίνδυνο προκαλώντας άσχημες συνέπειες. Αυτό που χρειάζεστε είναι η σωστή καθοδήγηση για να χάσετε τα περιττά σας κιλά σταδιακά και με τον σωστό τρόπο. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν και βέβαια να μην ξεχνάτε την καλή σας διάθεση. Πάρτε το σοβαρά με κέφι και ζωντάνια να απαλλαγείτε από ότι δεν σας αρέσει!

Δεν μπορώ να αδυνατίσω – 6 πολύτιμες συμβουλές
1)Διαιτολόγος
Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε αρχικά σε ειδικούς που μπορούν να μας ενημερώσουν σωστά και να μας βγάλουν το προσωπικό πρόγραμμα διατροφής ώστε να μην θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο στην προσπάθειά σας να χάσετε τα περιττά κιλά. Έτσι θα εμημερωθείτε σωστά για τις τροφές που πρέπει να καταναλώνετε, για τις ποσότητες αλλά και ποιοι συνδυασμοί θα σας οφελήσουν ιδιαίτερα. Κάτι επίσης σημαντικό είναι να χάσετε σταδιακά βάρος και όχι με εξπρές δίαιτες οι οποίες συνήθως δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιβαρύνουν την υγεία και πολλές φορές ακόμα και να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε γρήγορα επανερχόμαστε στην αρχική κατάσταση! Συζητήστε με κάποιον ειδικό ώστε να προσαρμόσει την διατροφή στις απαιτήσεις του δικού σας οργανισμού.
2)Νερό
Το νερό είναι το Α και το Ω στην διατήρηση της καλής υγείας! καταναλώστε την ποσότητα που πρέπει κατά την διάρκεια της ημέρας και θα δείτε σιγά σιγά την αλλαγή. Φυσικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο η ποσότητα αυξάνετε λόγω της παραπάνω εφίδρωσης. Κατά τους χειμερινούς μήνες νιώθουμε πως έχουμε ανάγκη λιγότερη ποσότητα νερού. Λέγεται πως δεν πρέπει να πίνουμε νερό μόνο όταν νιώσουμε πολύ δίψα γιατί ο οργανισμός έχει αφυδατωθεί ήδη. Φροντίστε να μην φτάνετε σε αυτό το σημείο.
3)Σαλάτες και φρούτα
Οι σαλάτες και τα φρούτα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διατροφή μας. Περιέχουν πολύτιμες βιταμίνες και βοηθούν να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος. Έχει μεγάλη διαφορά να φάμε ένα κομμάτι κρέας σκέτο και να φάμε το ίδιο κομμάτι κρέας σε συνδυασμό με μια σαλάτα. Τα φρούτα πάλι χρησιμοποιούνται και ως σνακς για να ξεγελάσουν την πείνα που μπορεί για παράδειγμα να νιώσουμε μεταξύ του πρωινού και του μεσημεριανού ή το απόγευμα. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα smoothies ή μία φρουτόκρεμα. Το ιδανικό είναι να καθαρίσετε απλά και να φάτε το φρούτο σας αλλά καμιά φορά χρειαζόμαστε και την αλλαγή ώστε να μην μας φανεί κουραστική στην πορεία η προσπάθειά μας!
4)Άσκηση
Μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο γυμναστήριο και εκεί να ενημερωθείτε για τις ασκήσεις που είναι κατάλληλες για εσάς. Θα έχετε το προσωπικό σας πρόγραμμα σύμφωνα με τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε. Δεν μπορώ να αδυνατίσω! Είναι η έκφραση κλειδί που μέσα σε ένα γυμναστήριο σίγουρα δεν θα νιώθετε οι μόνες. Αν πάλι το γυμναστήριο δεν είναι ο χώρος που σας εμπνέει ενημερωθείτε σωστά και ξεκινήστε το τρέξιμο ακούγοντας λίγη μουσική και χαλαρώνοντας. Μην κάνετε από την αρχή υπερβολές γιατί στο τέλος θα τα παρατήσετε. Επίσης ο χορός έχει διπλό όφελος αφού μπορείτε να ασκηθείτε και να διασκεδάσετε ταυτόχρονα! Είναι πολύ διαδεδομένοι οι χοροί που συνδυάζουν ασκήσεις και χορό κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα αλλά μην νομίζετε πως είναι κάτι απλό και ξεκούραστο. Σίγουρα όμως θα το ευχαριστηθείτε και θα ασκηθείτε χωρίς να καταλάβετε πώς πέρασε η ώρα!
5)Δουλειές του σπιτιού
Δεν μπορώ να αδυνατίσω και δεν έχω χρόνο! Τα νέα για εσάς είναι πολύ καλά! Μπορεί να μην έχετε χρόνο να αφιερώσετε στον εαυτό σας αλλά σίγουρα διαθέτετε χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού. Απορείτε τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Τεράστια! Μπορείτε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού και ταυτόχρονα να γυμνάζεστε. Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πιάτα, πλύσιμο μπαλκονιού, καθάρισμα τζαμιών και ξεσκόνισμα θα σας βοηθήσουν να ασκηθείτε όσο δεν φαντάζεστε. Βάλτε λοιπόν μία μουσική που σας εμπνέει με γρήγορους ρυθμούς και ξεκινήστε τις δουλειές αυτή την φορά 2 σε 1! Καθαρίστε τα τζάμια στο σπίτι σας κάνοντας ταυτόχρονα καθισματάκια και σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών σας για τα πιο ψηλά σημεία. Ξεσκονίστε σηκώνοντας μια το ένα πόδι και μια το άλλο προς τα πίσω λυγίζοντας τα γόνατα. Πλύντε τα πιάτα και σκεφτείτε πως κάνετε ταυτόχρονα επιτόπιο βάδισμα. Ένας τρόπος για να απορούν όλοι πως διατηρήστε σε φόρμα αφού κατά την γνώμη τους δεν ασχολείστε με τον εαυτό σας!
6)Περπάτημα
Το γρήγορο περπάτημα είναι μία πολύ καλή άσκηση για να γυμνάσετε όλο το σώμα σας αλλά και να χάσετε περιττά κιλά. Όταν θέλετε να κινηθείτε και βέβαια όποτε αυτό είναι εφικτό, προτιμήστε τα πόδια σας από το αυτοκίνητο, το μηχανάκι ή το λεωφορείο. Μπορείτε να κάνετε εξωτερικές δουλειές με τα πόδια και στο τέλος θα εκπλαγείτε από το πόσο έχετε περπατήσει μέσα σε λίγες ώρες. Αντικαταστήστε μερικές μετακινήσεις σας με μεταφορικό μέσο και χρησιμοποιήστε τα πόδια σας για άσκηση ώστε να χάσετε και βάρος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα