Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Είμαι χοντρή – Τι να κάνω;

είμαι χοντρή

 

Συνήθως η γυναίκα που κοιτάει τον εαυτό της στον καθρέφτη και το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι το «είμαι χοντρή» χρειάζεται να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται. Μπορεί όντως να έχει δίκιο αλλά μπορεί και όχι και τότε σίγουρα η δεύτερη περίπτωση είναι και η πιο δύσκολη. Στην πρώτη περίπτωση αν όντως έχετε κάποια περιττά κιλά μάλλον το να στέκεστε σε έναν καθρέφτη και να μονολογείτε «είμαι χοντρή» δεν σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα. Το θέμα είναι να λάβετε δραστικά μέτρα ξεκινώντας από το πιο βασικό, θετική σκέψη ή αν το θέλετε αλλιώς, καλή ψυχολογία! Δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνετε από το πρωί ως το βράδυ σε μία ζυγαριά και προσπαθείτε μονίμως να κρύβεστε πίσω από φαρδιά ρούχα. Πάρτε το στα σοβαρά και ακολουθήστε απλά τα σωστά βήματα που θα μπορέσουν να ανατρέψουν την κατάσταση.
Φυσικά και ο κόσμος δεν ανήκει στα μοντέλα! Δεχτείτε τον σωματότυπό σας και φροντίστε να έχετε τα κιλά που ταιριάζουν σε εσάς. Πόσες φορές δεν έχουμε δει γυναίκες να χάνουν πολλά κιλά και ταυτόχρονα να χάνουν και την θηλυκότητά τους. Απαλλαγείτε από τους δαίμονές σας και ξεχάστε την έκφραση είμαι χοντρή! Επικεντρωθείτε στην έκφραση «χρειάζεται να χάσω κάποια κιλά»! Δεν είναι πολύ καλύτερα; Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες συμβουλές που θα σας δώσουν να καταλάβετε πως η ψυχολογία σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προσπάθειά σας να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε. Έτσι αφήστε στην άκρη εκφράσεις που μπορεί να σας ρίχνουν το ηθικό και απλά βάλτε έναν στόχο με όρεξη και πολύ καλή διάθεση!

Είμαι χοντρή – Πώς να το αλλάξω
1)Καλή ψυχολογία
Μπορεί να σε ενοχλεί όπως και όλες τις γυναίκες πιστεύω που δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε μια μέρα χωρίς τα περιττά μας κιλά. Έτσι απλά σε ένα βράδυ! Μπορεί να εκνευρίζεσαι που τα ρούχα σου τα ήθελες λίγο μικρότερα ή τελοσπαντων θέλεις να μπαίνεις σε ότι σου ταιριάζει αλλά η κακή σου διάθεση και όλες αυτές οι δυσάρεστες σκέψεις απλά θα διαιωνίζουν το πρόβλημα χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή. Έτσι ξεφορτώσου τις αρνητικές σκέψεις και το μόνο που θα έχεις στο μυαλό σου είναι πως σε λίγο καιρό από τώρα τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Τι καν προσπάθησες ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά γιατί θα ακολουθήσεις τον σωστό δρόμο και θα κάνεις αυτά που πρέπει για να βρει ξανά ο οργανισμός σου την ισορροπία του! Θετικές σκέψεις, καλή διάθεση και το «είμαι χοντρή» δεν θα το αναγνωρίζεις πια ως έκφραση. Κοιτάς μπροστά και ενημερώνεσαι σωστά για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
2)Θέληση και υπομονή
Ένα ακόμη αρκετά σημαντικό είναι το να χάσεις το περιττό βάρος να είναι καθαρά δική σου επιθυμία. Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε μία φάση που θέλεις και μπορείς και όχι απλά να έχεις βαρεθεί τα σχόλια των γύρω σου τότε θα εφοδιαστείς με την υπομονή που χρειάζεται για να επιτύχεις τον στόχο σου. Οτιδήποτε επιλέγουμε να κάνουμε καλό είναι να μας αντιπροσωπεύει και να είναι για εμάς η κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να υποστηρίξουμε τις αποφάσεις μας. Τότε και μόνο η υπομονή δεν μας φαίνεται βαρύ φορτίο! Ασυναίσθητα προσπαθούμε, ακολουθούμε αυτά που πρέπει και κάνουμε όση υπομονή χρειάζεται μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που επιθυμούμε!
3)Πίστη στον εαυτό σου
Το ότι λες απλά «είμαι χοντρή» και στην ουσία πιστεύεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό εννοείται πως δεν θα αλλάξει την δεδομένη κατάσταση. Αυτό που χρειάζεσαι είναι πίστη στον εαυτό σου! Πρέπει να πιστέψεις πως μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλά και αυτό θα κάνεις. Όπως τόσες άλλες έτσι κι εσύ, πιστεύεις και μπορείς να τα ξεφορτωθείς ώστε να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου. Πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας για να μπαίνουμε και στην διαδικασία να προσπαθήσουμε. Έτσι δεν έχουμε στο μυαλό μας πως απλά θα προσπαθήσουμε να χάσουμε το περιττό βάρος αλλά ότι θα το πετύχουμε!
4)Πειθαρχία
Η πειθαρχία είτε μας αρέσει είτε όχι σε μερικές περιπτώσεις φέρνει καταπληκτικά αποτελέσματα. Μπορεί να έχουμε μάθει να ζούμε με απόλυτη χαλαρότητα και όσα πάνε κι όσα έρθουν αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Για να πετύχεις τον στόχο σου και να σταματήσεις να λες «είμαι χοντρή» χρειάζεσαι τάξη και πρόγραμμα. Μπορεί αρχικά να ακούγεται δύσκολο και καταπιεστικό αλλά δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Το πρόγραμμα στην διατροφή μας και η τάξη στην άσκηση και στον ύπνο μπορούν να μας φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε! Αλλάξεις λίγο τις συνήθειές σου αλλά πετυχαίνεις τον στόχο σου. Κι αν σκέφτεσαι από τώρα αν μπορείς να παραστρατήσεις καμιά φορά, σίγουρα όχι αν είναι να φας μία σοκολατίνα μόνη σου! Ωστόσο για κανένα γλυκάκι ο διαιτολόγος σου θα σου βρει την λύση!
5)Διαιτολόγος
Σίγουρα θα αρχίσεις με μία ενημέρωση από κάποιον ειδικό ώστε να γνωρίζεις πως θα χάσεις σωστά βάρος ώστε να μην δημιουργήσεις πρόβλημα στον οργανισμό σου. Συνηθίζεται να ακολουθούμε κάποια δίαιτα που έκανε κάποια φίλη ή που διαβάσαμε αλλά αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο αν δεν συμβουλευτούμε πρώτα κάποιον ειδικό. Έτσι θα γνωρίσεις καλύτερα το σώμα σου και τις ανάγκες σου και οποιαδήποτε αλλαγή θα σε ενημερώνει άμεσα ο διαιτολόγος σου. Είναι σημαντικό η διατροφή σου να είναι κομμένη και ραμμένη στα δικά σου μέτρα και αυτά που χρειάζεται ο δικός σου οργανισμός. Δεν λειτουργούμε όλες το ίδιο και φυσικά δεν ανταποκρινόμαστε το ίδιο σε οποιαδήποτε δίαιτα. Αυτό που επιθυμείς είναι να χάσεις τα περιττά κιλά και όχι να στερήσεις από τον οργανισμό σου στοιχεία που του είναι απολύτως απαραίτητα.
6)Άσκηση
Η άσκηση είναι απαραίτητη όχι μόνο αν βρίσκεσαι σε δίαιτα αλλά γενικότερα μας κρατάει υγιείς και μας αναζωογονεί. Πόσο μάλλον αν θέλεις να χάσεις και κάποια περιττά κιλά και μπορείς να τα συνδυάσεις. Η άσκηση θα σε βοηθήσει να σφίξει το δέρμα σου κατά την διάρκεια που τα κιλά θα απομακρύνονται πια και το δέρμα θα αρχίσει να χαλαρώνει. Μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο άσκησης που επιθυμείς αλλά καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον γυμναστή αρχικά γιατί δεν γνωρίζουμε όλοι με ποιόν τρόπο πρέπει να γυμναζόμαστε με συνέπεια να προκαλούμε τραυματισμούς. Επίσης κάποιος ειδικός μπορεί να σου πει ποιες ασκήσεις είναι οι σωστότερες για το δικό σου σώμα και για την υγεία σου.
Η σωστή ενημέρωση όταν πρόκειται να ασχοληθούμε με τα κιλά μας και με την υγεία μας είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται από ειδικούς ώστε να αποφύγουμε παγίδες ή τυχόν δυσάρεστες συνέπειες!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα