Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πέντε Συνήθειες που σας Κρατούν Πίσω από τον Αληθινό Σκοπό σας (Και Πώς να τις Αλλάξετε)


Η επιδίωξη του σκοπού σας είναι το κλειδί για μία αυθεντική, πλήρη ζωή. Αλλά από πού να ξεκινήσει κανείς; Με το να είστε συνεχώς κολλημένοι με κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, καθώς και με το να περνάτε τις ημέρες σας κυνηγώντας το όραμα κάποιου άλλου μπορεί να σας αποσπάσει από τις βαθύτερες επιθυμίες σας.
Η ήρεμη αντανάκλαση που είναι απαραίτητη για να αποκαλύψει τις εσωτερικές αλήθειες σας μπορεί να φαίνεται αφύσικη ή άβολη. Αλλά, για να βρείτε το δρόμο σας, θα πρέπει να περνάτε χρόνο μόνοι.
Με αυτό κατά νου, εδώ είναι ένας οδηγός βήμα-προς-βήμα για να νικήσετε τα εμπόδια ανάμεσα σε εσάς και τον αληθινό σκοπό σας.
1. Δεν έχετε κάνει τις δύσκολες ερωτήσεις.
Η αυτο-εξερεύνηση μπορεί να λάβει πολλές μορφές, αλλά για να ξεκινήσετε, καθίστε με τον εαυτό σας - και μόνο - και κάντε αυτές τις ερωτήσεις. Προσπαθήστε να βγάλετε το λογικό, ορθολογικό νου από αυτή την άσκηση και να εστιάσετε στις επιθυμίες της καρδιάς σας. Σιγουρευτείτε ότι θα γράψετε τους συλλογισμούς σας. Το να γράφετε τις σκέψεις σας τις ενισχύει στο υποσυνείδητό και το νου.
Αν είναι δυνατόν, ολοκληρώστε αυτή την άσκηση έξω στη φύση. Το οργανικό περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα σε μια προοπτική, καθώς και να σας εμπνεύσει και να σας χαλαρώσει.

. Τι σας ανάβει; Μερικά παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι: η μουσική, πράξεις καλοσύνης, ο χορός, η τέχνη, φιλοσοφικές συζητήσεις, να οργανώνετε, να καθαρίζετε, ο αθλητισμός, τα χρώματα, το γράψιμο.

. Πώς θα μπορούσατε να επανασχεδιάσετε τη ζωή σας αν δεν υπήρχαν όρια; Τι θα θέλατε να κάνετε στη ζωή; Να είστε στη ζωή; Να δείτε στη ζωή;
. Ποια μικρά βήματα θα μπορούσατε να κάνετε τώρα που θα σας φέρουν πιο κοντά στη ιδανική ζωής σας;
Μόλις ανακαλύψετε ποιες δραστηριότητες και στόχοι σας δίνουν δύναμη, ενσωματώστε τους στη ζωή σας σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα για να ενοποιήσετε τα πάθη και το σκοπό σας.
2. Δεν έχετε αγκαλιάσει τα μοναδικά χαρίσματα και τις δυνάμεις σας.
Γιορτάστε την προσωπικότητά σας και τα χαρίσματα που έχετε να προσφέρετε. Δεν υπάρχει κανένας άλλος που μπορεί να κάνει ό, τι μπορείτε να κάνετε, ή να είναι ό, τι μπορείτε να είστε.
Τι ταλέντα φέρνετε σε αυτόν τον κόσμο; Τι χαρίσματα σας ξεχωρίζουν από τους άλλους; Πώς θα μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε για το μεγαλύτερο καλό;
3. Δεν θέτετε έναν καθημερινό στόχο.
Δώστε στον εαυτό σας ένα στόχο για το τέλος της κάθε ημέρας, ή επιλέξτε ένα μάντρα για να σας βοηθήσει να κινηθείτε πιο κοντά στο σκοπό σας. Μερικά παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι:
. Σήμερα, θα καταφέρω την ισορροπία.
. Σήμερα, θα είμαι ευγνώμων.
. Είμαι δυνατός.
. Αισθάνομαι χαρά στην παρούσα στιγμή.
Σας συνιστώ ιδιαίτερα να γράψετε τις προθέσεις σας για να τις ενισχύσετε και να τις κάνετε πιο δυνατές.
4. Μπαίνετε εμπόδιο στον δρόμο σας.
Αν και είναι αντιφατικό, συχνά σαμποτάρουμε τον εαυτό μας, εμποδίζοντας τον να καταφέρει όλα αυτά για τα οποία είμαστε ικανοί.
Γράψτε τους πιθανά ναρκοπέδια σας και προβληματιστείτε σχετικά με το τι εμπειρίες ή γεγονότα στη ζωή σας μπορεί να έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση αυτών των σκέψεων ή των συμπεριφορών κατ’ αρχήν. Μερικά παραδείγματα των αρνητικών ναρκοπεδίων:
Αρνητικός εσωτερικός διάλογος / αμφιβολία
Δικαιολογίες
Έλλειψη αυτοπεποίθησης
5. Δεν ακούτε αυτή την ήρεμη, μικρή φωνή.
Όταν ακούτε τις επιθυμίες της ψυχής σας, αρχίστε να σχεδιάζετε την ιδανική ζωή σας γύρω από αυτές. Το να τις αγνοείτε θα οδηγήσει σε απογοήτευση και πικρία.
Η Debbie Ford είπε, «Η ζωή σας είναι ιερή. Υπάρχει και έχει πάντα υπάρξει ένα μονοπάτι για την ψυχή σας, και αν ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι, θα σας οδηγήσει στην εσωτερική ουτοπία που η ψυχή σας λαχταρά να βιώσει σε αυτή τη ζωή. Είστε εδώ για να φανερώσετε τη δόξα του θείου κατά τρόπο που θα εξυπηρετεί τη δική σας ψυχή και θα εξυπηρετήσει την εξέλιξη άλλων ψυχών, επίσης».
Της Sam Kelley


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα