Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ένα ζευγάρι είναι λίγο, πολύ λίγο



Γόβες, μπότες, μπαλαρίνες, πλατφόρμες, πέδιλα. Κόκκινα, λεοπάρ, με τρουκς, με τακούνι και χωρίς.
Οι γυναίκες λατρεύουν τα παπούτσια! Λατρεύουν να συζητούν γι’ αυτά, να τα βλέπουν στις βιτρίνες, να τα φοράνε, ν' αποκτούν όλο και περισσότερα ζευγάρια.
Όταν πρόκειται για παπούτσια, η ποιότητα δεν μπορεί να υπερισχύσει της ποσότητας. Τα θέλουμε και τα δύο. Και ποιότητα και ποσότητα! Την τελευταία λέξη της μόδας στο χώρο των υποδημάτων κι αν γινότανε κάθε σχέδιο και χρώμα που κυκλοφορεί.
Κι ενώ οι άνδρες αναρωτιούνται πού βρίσκουμε κάθε φορά τα χρήματα κι αποκτούμε όλο και περισσότερα ζευγάρια, εμάς το μόνο που μας βασανίζει είναι να εξασφαλίσουμε περισσότερο χώρο στο σπίτι μας για να χωρέσουν κι άλλα!
Μπορεί να ξεχάσουμε κάθε ατάκα αγάπης που είπε ο Mr. Big στο  Sex and the city, αλλά ποτέ δε θα ξεχάσουμε τη θρυλική ντουλάπα με τα παπούτσια της Carrie που έκανε τις περισσότερες από εμάς να ζηλεύουμε που η δική μας γκαρνταρόμπα δε διαθέτει τόσο χώρο για τα παλιά και νέα μας ζευγάρια.
Όσα παπούτσια κι αν αποκτήσουμε, ποτέ δε θα ‘ναι αρκετά για εμάς.
Δεν ξέρω γιατί σε αυτή την υλική εμμονή δεν μπορούμε να βάλουμε φρένο, αλλά ξέρω σίγουρα πως το βλέμμα μας όταν αντικρίζουμε ένα ζευγάρι σε μια βιτρίνα όπως ακριβώς το φανταζόμασταν ή ακόμη καλύτερα όταν κοσμεί ήδη το πόδι μας, πλησιάζει πολύ το βλέμμα της ευτυχίας. Λες και τα νέα μας παπούτσια,  θα μας οδηγήσουν σε δρόμους πιο όμορφους, πιο αισιόδοξους.
Κάθε γυναικεία εμφάνιση για ν’ αναδειχθεί χρειάζεται το κατάλληλο παπούτσι. Είτε είναι απλή και casual, είτε βραδινή και σέξι. Σκέψου ένα μαύρο φόρεμα χωρίς ένα ζευγάρι όμορφες γόβες. Τώρα σκέψου το ίδιο φόρεμα φορώντας δυο κατακόκκινες γόβες. Και μόνο στη σκέψη, η αυτοπεποίθηση σου ανέβηκε.
Πρώτα λοιπόν κατακτούν εμάς οι γόβες και στη συνέχεια κατακτούμε εμείς με τις εμφανίσεις μας. Δε χρειαζόμαστε τα ωραία παπούτσια για να τονίσουμε την θηλυκότητα μας. Αυτή ή υπάρχει ή όχι! Αν δεν την έχεις, δεν την αποκτάς από δυο γόβες. Χρειαζόμαστε όμως τα ωραία παπούτσια για να την αναδείξουμε και σ’ αυτό συμφωνούν και οι άνδρες, αφού πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως θεωρούν σέξι μια γυναίκα με κομψά παπούτσια κι ακόμη πιο σέξι αν ισορροπεί όμορφα πάνω σε αυτά.
Από μικρές τα παπούτσια μας βασανίζουν γλυκά. Τα «δανειζόμαστε» κρυφά από τη μαμά και περπατάμε στο σπίτι, συναγωνιζόμαστε τις κολλητές για το πιο ωραίο ζευγάρι κι ακόμη κι αν μεγαλώσαμε, θα μπορούσαμε άνετα να καβγαδίσουμε σε ένα κατάστημα υποδημάτων για το τελευταίο νούμερο εκείνης της ιδιαίτερης ταμπά μπότας που είδαμε πρώτες, αλλά την πρόλαβε στο ταμείο κάποια άλλη πελάτισσα.
Τα παπούτσια έχουν ένα πλεονέκτημα για τις γυναίκες. Μπορείς να είσαι ψηλή ή κοντή, αδύνατη ή πιο εύσωμη. Μπορείς ωστόσο να επιλέξεις όποιο από τα παπούτσια επιθυμείς, κάτι που δε γίνεται με τα ρούχα. 
Η λατρεμένη Marilyn Monroe είχε πει «Δώσε σ’ ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια και θα κατακτήσει τον κόσμο». Ναι, αλλά χρειάζεται τα σωστά παπούτσια για το γυμναστήριο, τα σωστά για τη δουλειά, άλλα για μια ορεινή απόδραση και εντελώς διαφορετικά για ένα πιο προσωπικό σκηνικό αποπλάνησης.
Ξέρω ακούγεται παιδιάστικο, αλλά σχεδόν όλες σαν μικρά παιδιά κάνουμε όταν πρόκειται για νέα παπούτσια. Γι’ αυτό σου λέω! Κι αν όλα δεν πετύχουν δοκίμασε να της πάρεις ένα ζευγάρι νέα, όμορφα παπούτσια. Είναι πολύ πιο φθηνά από διαμάντια και θα κάνουν την ίδια δουλειά.

Επιμέλεια Κειμένου Μαριάμ Πολυγένη: Σοφία Καλπαζίδου


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα