Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

10 χρήσιμα μυστικά για 10 δύσκολες δουλειές του σπιτιού

Μετά από μια κουραστική μέρα, το μόνο που θέλετε είναι να χαλαρώσετε. Τι γίνεται όμως αν ξαφνικά διαπιστώσετε ότι τα παιδιά λέρωσαν το χαλί, ότι ο νεροχύτης μυρίζει άσχημα ή η τοστιέρα σας έχει γίνει πηγή λίπους και μικροβίων; Αυτές οι «έκτακτες» δουλειές θεωρούμε ότι είναι και οι πιο δύσκολες. Ωστόσο, με κάποια απλά και πρακτικά tips μπορείτε να τις «ξεπετάξετε» σε χρόνο dt!


1. Για την τοστιέρα



Η τοστιέρα συσσωρεύσει πολύ εύκολα υπολείμματα από βούτυρο, λάδι και τυρί, τα οποία δεν βγαίνουν εύκολα. Αν, μάλιστα, οι πλάκες της δεν βγαίνουν η δουλειά σας γίνεται δυσκολότερη. Για ν' αποφύγετε την ταλαιπωρία του να τρίψετε την τοστιέρα ή να μπείτε σε περιττά έξοδα αγοράζοντας μία καινούρια, εφαρμόστε το εξής: αφού την χρησιμοποιήσετε, βγάλτε την από την πρίζα και βάλτε ανάμεσα στις πλάκες δύο φύλλα χαρτί κουζίνας ελαφρώς βρεγμένα. Η θερμότητα που έχει μείνει, θα μετατρέψει το νερό σε ατμό, που θα διαλύσει τη βρωμιά και τα λίπη. Στο τέλος, απλώς σκουπίστε με ένα στεγνό φύλλο κουζίνας.


2. Λευκό ξύδι και σόδα για τις πετσέτες


 

Από την πολλή χρήση και τις πολλές πλύσεις, οι πετσέτες φθείρονται και κομπιάζουν, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να γίνονται σκληρές και ν' αχρηστεύονται. Επειδή, όμως, οι καιροί είναι δύσκολοι και πάντα επιζητούμε την πιο οικονομική λύση, μπορείτε να τις «ζωντανέψετε» αν τις πλύνετε με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα.
Πώς θα το κάνετε: βάλτε στη θήκη για το απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα. Πριν το ξέβγαλμα, διαλύστε με νερό μία κούπα λευκό ξύδι και έπειτα βάλτε το στην ειδική θήκη για το μαλακτικό. Θα δείτε ότι οι πετσέτες σας θα γίνουν σαν καινούριες!

3. Καρύδια για τα έπιπλα



Αν έχετε ξύλινα έπιπλα, ενδεχομένως να σας εκνευρίζουν οι γρατζουνιές που χαλάνε την ομορφιά τους. Και όμως, δεν χρειάζεστε ούτε μπογιά ούτε άλλα ειδικά χημικά για να τις καλύψετε –τα καρύδια θα κάνουν την ίδια δουλειά. Απλώς τρίψτε απαλά το καρύδι στην επίμαχη περιοχή και θα δείτε ότι οι αποχρωματισμοί θα εξαφανιστούν μαγικά μέσα σε δευτερόλεπτα!

4. Σόδα για τα χαλιά



Τώρα που ο καιρός έχει κρυώσει και έχετε στρώσει τα χαλιά, κάθεστε σε «αναμμένα κάρβουνα» για να μην τα λερώσουν τα παιδιά. Ακόμα και να γίνει κάποιο ατύχημα, μην απελπίζεστε. Το καθάρισμά τους δεν θα σας κοστίσει πάνω από δύο με τρία ευρώ. Αγοράστε μαγειρική σόδα, απλώστε μία μικρή ποσότητα στο χαλί και αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα. Έπειτα, απλώς σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα. Η σόδα όχι μόνο θα έχει απορροφήσει τη βρωμιά, αλλά θα εξαφανίσει και τις ανεπιθύμητες μυρωδιές από το χαλί.

5. Πατάτα για τον τρίφτη



Οι εγκοπές του τρίφτη μαζεύουν μικρά κομματάκια τυριών και λαχανικών που είναι δύσκολο να φύγουν, ακόμα και αν τον πλένετε για ώρα. Ένα πανέξυπνο tip για να είναι ο τρίφτης πεντακάθαρος την επόμενη φορά που θα τον χρειαστείτε είναι να τρίψετε μία ωμή πατάτα. Η σκληρότητά της και το οξύ που περιέχει, θα εξαφανίσουν όλα τα υπολείμματα που έχουν κολλήσει πάνω του.

6. Cola για την λεκάνη της τουαλέτας



Εκτός από ένα απολαυστικό και δροσιστικό αναψυκτικό, η cola είναι ιδανική για να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας. Απλώς ρίξτε ένα ή δύο ποτήρια με το αναψυκτικό στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι. Οι δραστικές ουσίες που περιέχει θ' απομακρύνουν όλα τα υπολείμματα βρωμιάς.

7. Προστατεύστε τις μπανάνες



Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι μπανάνες αρχίζουν να μαυρίζουν πολύ εύκολα με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες να χαλάνε εντελώς. Για ν' αποτρέψετε το κακό να συμβεί, καλύψτε το κοτσάνι της κάθε μίας με μία πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια βάλτε τις σε μία πλαστική σακούλα στο ψυγείο.

8. Αποχνουδωτής για τα φωτιστικά



Αν δεν έχετε βρει ακόμα τρόπο να καθαρίσετε τα αμπαζούρ των φωτιστικών σας από την σκόνη που συσσωρεύεται πάνω τους, η λύση είναι πολύ απλή: περνάτε από πάνω τους τον γνωστό αποχνουδωτή για τα ρούχα και αμέσως θα δείτε τη διαφορά.

9. Παγάκια για το νεροχύτη



Είστε στην κουζίνα και ξαφνικά η μύτη σας «ανιχνεύει» μία άσχημη μυρωδιά. Αφού τα ψάχνετε όλα, καταλαβαίνετε ότι προέρχεται από το νεροχύτη που μόλις καθαρίσατε. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε πάνω στο σιφόνι παγάκια έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς η τρύπα του και ν' αφήσετε το κρύο νερό να τρέξει για ένα με δύο λεπτά. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγο χοντρό αλάτι πάνω από τα παγάκια, που θα κυλήσει μέσα στο σωλήνα και θα διώξει τις βρωμιές.

10. Χυμός λεμονιού για τα σημάδια στα μαχαίρια



Ακόμα και τα μαχαίρια από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορεί να σκουριάσουν από την πολλή χρήση ή το πλύσιμο στο πλυντήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποιες αντιαισθητικές, καφέ κηλίδες πάνω τους. Μόλις παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, πάρτε ένα μπουκάλι με χυμό λεμόνι του εμπορίου -είναι πάμφθηνος -και γεμίστε μ' αυτό ένα ψηλό ποτήρι με νερό. Βάλτε μέσα τα μαχαίρια που έχουν το αντίστοιχο πρόβλημα και αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγα λεπτά. Μετά, πλύντε τα στο χέρι. Το λεμόνι στο μεταξύ θα έχει μαλακώσει τους καφέ λεκέδες και, έτσι, θα βγουν αμέσως μόλις τα τρίψετε με το σφουγγάρι. Προσέξτε μόνο η λαβή του μαχαιριού να μην καλυφθεί από τον χυμό, γιατί, ειδικά αν είναι ξύλινη, μπορεί να την αποχρωματίσει.


mama365

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα