Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ισότητα των φύλων: Ποια η επίδραση στη σεξουαλική ζωή και ικανοποίηση;


Η ισότητα των φύλων συνοδεύεται και από καλύτερη σεξουαλική ζωή.
Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων οδηγεί σε καλύτερη σεξουαλική ζωή και μεγαλύτερη ικανοποίηση.
Σε χώρες και πολιτισμούς όπου δεν υπάρχει ισότητα, με τους άνδρες να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τις γυναίκες, οι άνθρωποι γενικά, δηλώνουν λιγότερο ευχαριστημένοι από τη σωματική και συναισθηματική ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής.
Σε σχέσεις που βασίζονται στην ισότητα, τα ζευγάρια αναπτύσσουν σεξουαλικές συνήθειες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες και των δύο.
Αντίθετα σε πολιτισμούς που επικεντρώνονται στην αντρική υπεροχή, οι σεξουαλικές συμπεριφορές, στρέφονται περισσότερο προς την τεκνοποίηση και αποδοκιμάζουν ή μειώνουν τη σημασία της σεξουαλικής απόλαυσης στις γυναίκες.
Τα ενδιαφέροντα αυτά δεδομένα σίγουρα δίνουν νερό στο μύλο αυτών που για χρόνια αγωνίζονται για να επικρατούν συνθήκες ισότητας των δύο φύλων στην πράξη και στο νόμο, σε όλες τις πτυχές της προσωπικής, επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.
Η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής διερευνήθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σικάγου. Μελέτησαν 27.500 ανθρώπους ηλικίας 40 έως 80 ετών από 29 χώρες.
Η έρευνα παρήγαγε νέα δεδομένα που προσθέτουν στις γνώσεις μας για το ενδιαφέρον αυτό ζήτημα:

  1. Στις χώρες του Δυτικού κόσμου, τα δύο τρίτα των ανδρών και γυναικών δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι από τις σεξουαλικές τους σχέσεις. Περίπου 80% δήλωσαν ευχαριστημένοι από την ικανότητα τους να κάνουν σεξ. Το 50% των ανδρών και 33% των γυναικών είπαν ότι το σεξ, είναι πολύ ή εξαιρετικά σημαντικό για τη ζωή τους.
     
  2. Στις χώρες της Ανατολικής Ασίας, μόνο 25% των ανδρών και γυναικών δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι με τις δυνατότητες τους για σεξ. Το 28% των ανδρών και το 12% των γυναικών είπαν ότι το σεξ είναι σημαντικό για αυτούς. Γενικά στις χώρες της Ασίας, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, δήλωναν χαμηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης, μέτριο ή χαμηλό βαθμό ικανοποίησης για τις σχέσεις τους και για τη σημασία του σεξ στη ζωή τους. 
     
  3. Στη Μέση Ανατολή, 50% των ανδρών και 38% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλική ζωή που τους ικανοποιούσε. Περίπου 70% είπαν ότι ήσαν ικανοποιημένοι με τις δυνατότητες που είχαν για σεξ. Το 60% των ανδρών και το 37% των γυναικών δήλωσαν ότι το σεξ είναι για αυτούς σημαντικό.
     
  4. Οι άνδρες που είχαν πολλές σεξουαλικές συντρόφους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώνουν ότι δεν ήσαν ευχαριστημένοι με τις σχέσεις τους. Όμως είχαν πιο πολλές πιθανότητες να δηλώνουν ότι το σεξ για αυτούς είναι σημαντικό.
     
  5. Οι άνδρες γενικά, ανεξάρτητα από χώρα, πολιτισμό ή εθνική προέλευση, δήλωναν ψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης.
     
  6. Οι γυναίκες γενικά, δήλωναν περισσότερους οργασμούς στις χώρες όπου δινόταν περισσότερη σημασία σε αυτές όσον αφορά στην ισότητα. Ο κυριότερος λόγος για μειωμένο ποσοστό οργασμών ήταν η απουσία των προκαταρκτικών πριν από την ερωτική πράξη, ιδιαίτερα στις κοινωνίες με διακρίσεις ανδρικής υπεροχής. Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πολύ περισσότερο ευαίσθητες στην ποιότητα μιας σχέσης και όταν αυτό δεν είναι στο ύψος των προσδοκιών τους, τα υπόλοιπα δεν τους ενδιαφέρουν.   
     
  7. Οι χώρες που καταλάμβαναν τις πρώτες πέντε θέσεις όσον αφορά στο βαθμό σεξουαλικής ικανοποίησης ήταν: Αυστρία, Ισπανία, Καναδάς, Βέλγιο, Ηνωμένες Πολιτείες.
     
  8. Οι χώρες που καταλάμβαναν τις τελευταίες πέντε θέσεις ήταν: Ταϊλάνδη, Κίνα, Ινδονησία, Ταϊβάν, Ιαπωνία. Χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Αλγερία καταλάμβαναν θέσεις στο μέσο της κατάταξης της σεξουαλικής ικανοποίησης των πολιτών τους.
     
  9. Σε όλες τις χώρες που διερευνήθηκαν, το ποσοστό των ανθρώπων μεταξύ 40 και 80 χρόνων που συμμετείχαν, δήλωσαν σε ένα ιδιαίτερα ψηλό ποσοστό της τάξης του 70%-80%, ότι είχαν κάνει σεξ κατά τους 12 μήνες που προηγήθηκαν της έρευνας.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η ισότητα των δύο φύλων συνοδεύεται και από τα πλεονεκτήματα μια καλύτερης υγιέστερης σεξουαλικής ζωής.
Επίσης διαπιστώνουμε ότι και οι ηλικιωμένοι μπορούν να έχουν μια πολύ καλής ποιότητας, ευχάριστη σεξουαλική ζωή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα