Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πάρε το χρόνο σου

Μυλωνά Ευαγγελία
Πάρε το χρόνο σου
Όλοι ασχολούμαστε μαζί του και αυτός με εμάς.! Και χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι ο χρόνος εμείς είμαστε τόσο εξοικειωμένοι μαζί του. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μια αναζήτηση με απεριόριστο ενδιαφέρον.

Ως λέξη, σε καθημερινή συχνότητα, δίνει το παρόν. Πολλές φράσεις που χρησιμοποιούμε εσωκλείουν τη λέξη «χρόνος». 

Αισθανόμαστε όμως το χρόνο ή μήπως αυτό θέλουμε να πιστεύουμε;

Πολλές φορές εκμεταλλευόμαστε το χρόνο και άλλες φορές αδιαφορούμε. Θα οργανωθούμε με βάση το χρόνο, θα συναντηθούμε και θα ματαιώσουμε. Θα περιμένουμε (αυτή η αναμονή που κάποιες φορές ομορφαίνει το μυαλό μας και τοποθετούμε ξανά τους στόχους μας) και θα προετοιμάσουμε κάτι. Ο χρόνος θα μας υπενθυμίσει να κάνουμε δεύτερη σκέψη. Θα ξυπνήσουμε εξαιτίας του και θα κοιμηθούμε!

Θα φορτώσει όμορφες στιγμές και άσχημες στιγμές. Θα υπάρξει ως ελπίδα και ως απογοήτευση. Εκείνος που αντιλαμβανόμαστε και εκείνος που δε παίρνουμε χαμπάρι. Ο απεριόριστος χρόνος ή μήπως αυτός που μόλις τελείωσε; Θα μας υπενθυμίσει το σωστό και το λάθος. Θα θυμηθούμε το ποιοι υπήρξαμε και το ποιοι είμαστε τώρα, καθώς και το ποιοι θέλουμε να είμαστε. Ο χρόνος αυτής της στιγμής που μόλις αυτή τη στιγμή ανήκει κι αυτός στο παρελθόν! Της σιωπής και αυτός που ουρλιάζει να κινητοποιηθούμε. Οι στιγμές αυτές που εξαρτώνται από το χρόνο, ίσως είναι αυτές οι στιγμές που θα μάθεις το σωστό και το λάθος. Τόσο μικρός και ταυτόχρονα τόσο μεγάλος. Ο χρόνος που θα μετρήσει χρόνια πάνω σε μας και που κάποιες φορές ή κάποιους μπορεί να τους τρομάζει αυτό, όμως αυτή δεν είναι η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου;

«Φοβάμαι να κοιτάω το ρολόι γιατί προσθέτει χρόνους πάνω μου» – ανώνυμη. 

Και η ερώτηση η δική μου είναι γιατί πρέπει να μας τρομάζει αυτό; Επιτέλους ας καταλάβουμε πως οτιδήποτε μας προβληματίζει, η αντιμετώπισή του βρίσκεται στο πως εμείς οι ίδιοι θα το δούμε και θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Το θέμα είναι να δίνουμε το χρόνο ώστε να αντιμετωπίζουμε σωστά το οτιδήποτε.


simplylife

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα