Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ 6 ΤΥΠΟΙ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ




Η ποσότητα στρες και τα είδη του στη ζωή σας έχουν τεράστια επίδραση στο τι πρέπει να τρώτε και πως πρέπει να γυμνάζεστε επίσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως υπάρχει μόνο ένας τύπος στρες στην πραγματικότητα εκεί έξω-το ψυχολογικό στρες. Δυστυχώς, σε αυτόν τον ταχύτατο κόσμο, είμαστε όλοι πολύ καλά ενημερωμένοι για την πνευματική και συναισθηματική αγωνία και κούραση. Αλλά υπάρχουν πράγματι 6 τύποι  στρεσογόνων στο ανθρώπινο σώμα και πνεύμα.

Υπάρχει το ψυχολογικό / συναισθηματικό στρες, το στρες της στέρησης ύπνου, το στρες που προκαλείται από φλεγμονή, το χημικό στρες, το στρες της διαιτητικής  ρουτίνας και το σωματικό στρες. Αυτά όλα είναι πολύ στρες! Λοιπόν, υπάρχουν καλά νέα.
Μπορούμε να τα μειώσουμε όλα αυτά μέσα από έξυπνες επιλογές και έξυπνες αλλαγές στη ζωή.



1. Συναισθηματικό Στρες

Το συναισθηματικό στρες διαβρώνει τη χαρά της ζωής. Μπορεί να πλημμυρίσει το σώμα σας με αδρεναλίνη και κορτιζόλη, η οποία μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα ενέργειας και την σεξουαλική ορμή σας αυξάνοντας παράλληλα την κόπωση, την κατάθλιψη και το άγχος. Έχω ανακαλύψει ότι η Τεχνική της Συναισθηματικής Ελευθερίας (EFT) ή αλλιώς «tapping” όπως είναι επίσης γνωστή, είναι ένας φανταστικός τρόπος να απελευθερώσετε τα αρνητικά συναισθήματα που σας ρίχνουν το ηθικό. Και φυσικά, ο διαλογισμός είναι απαραίτητος. Μελέτες έχουν δείξει ότι όλοι οι τύποι διαλογισμού συσχετίζονται με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, την αύξηση της αντίστασης στην ινσουλίνη και έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο καρδιαγγειακό σύστημα.  Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η συναισθηματική δυσφορία και η αυξημένη έκκριση κορτιζόλης προωθεί το κοιλιακό λίπος ενώ οι βελτιώσεις στην πνευματική διαύγεια και τα μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης συσχετίστηκαν  με μειώσεις στο κοιλιακό λίπος.

2. Στρες στέρησης ύπνου



Ας είμαστε ειλικρινείς… ποιός κοιμάται αρκετά αυτές τις μέρες; Είναι πραγματικά δύσκολο να πειθαρχήσετε και ν’ απολαύσετε τις 8 ώρες ύπνου ανά νύχτα.  Αλλά εάν έχετε υπολειπόμενο ύπνο, τότε τα μικρά άγχη στη δουλειά και στο σπίτι μπορεί να φαντάζουν συντριπτικά. Η ζωή γίνεται σκληρή πνευματικά και συναισθηματικά. Οι μελέτες επίσης δείχνουν πως η έλλειψη ύπνου σε κάνει να τρως περισσότερο, να γερνάς γρηγορότερα και σε διατηρεί στο πάχος. Γι’ αυτό, σβήστε τα τεχνητά φώτα μια ώρα πριν την ώρα του ύπνου, ανάψτε ένα ή τρία κεριά, κάντε μπάνιο με λεβάντα και κρύψτε το κινητό τηλέφωνο (το ατμοσφαιρικό του φως προκαλεί υπερδιέγερση στον κουρασμένο εγκέφαλό σας) και πέστε για ύπνο γύρω στις 10/10:30μ.μ.

3. Στρες από φλεγμονή

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι του Δυτικού κόσμου, τότε η διατροφή σας αγχώνει υπερβολικά το σώμα σας! Καταναλώνουμε τόσο πολύ επεξεργασμένες τροφές  με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη όπως λευκό ψωμί και ζυμαρικά,  τα αποκαλούμενα εύκολα τρόφιμα, και εκείνα τα αγαπημένα εκ Αυστραλίας ˙ καφέ και αλκοόλ. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε αυτές τις όξινες αηδίες με καθαρές οργανικές βιολογικές τροφές  και φιλτραρισμένο νερό. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθώς και το χορτοφαγικό κρέας και τα αυγά θα σας δώσουν διαρκή επίπεδα ενέργειας και θα προσφέρουν  στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που λαχταράει. Σας συστήνω ιδιαίτερα να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα αλκαλικής διατροφής για να καταπολεμήσετε το φούσκωμα και την φλεγμονή καθώς επίσης θα βοηθηθείτε και στην απώλεια βάρους.

4. Χημικό στρες



Η μείωση της κατανάλωσης των τροφίμων που είναι γεμάτα πρόσθετα, συντηρητικά και αριθμούς είναι μια σπουδαία αρχή. Αλλά πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν  πόσα πολλά χημικά απορροφούν κάθε μέρα μέσα από κοινά πράγματα όπως προϊόντα περιποίησης σώματος και make-up. Εάν η φροντίδα του δέρματός σας δεν είναι φυσική και πιστοποιημένη οργανικά, τότε μαρινάρεστε (ποτίζεστε) με τοξικά χημικά. Δεν είναι πρωτάκουστο το γεγονός ότι τα κραγιόν περιέχουν το βαρύ μέταλλο του μόλυβδου. Να είστε ενήμεροι  για τα συστατικά που βάζετε μέσα και επάνω στο σώμα σας.

 5. Στρες διαιτητικής ρουτίνας

Η παράλειψη γευμάτων, η αποφυγή λιπαρών ουσιών και η κατανάλωση υδατανθράκων χωρίς πρωτεΐνη και δοκιμάζοντας δίαιτες που είναι έντονες και περιορισμένες θα προκαλέσουν στρες στον μεταβολισμό σας. Να τρώτε κάθε 4 ώρες ώστε να διατηρήσετε σταθερό το μεταβολισμό σας , διαφορετικά, θα παλέψετε με τις έντονες επιθυμίες για ζάχαρη και καφεΐνη. Τρώγοντας για τον δικό σας ιδιαίτερο τύπο μεταβολισμού είναι ένας υπέροχος τρόπος να μειώσετε αισθητά τις λιγούρες, να χάσετε βάρος, ν’ αυξήσετε την ενέργειά σας και να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας. Η εργασία του William Wolcott για την Μεταβολική Τυποποίηση είχε μεγάλη επιτυχία στους πελάτες μου, αφού τους επέτρεψε επιτέλους να καταλάβουν εάν το σώμα τους χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο την πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά ως καύσιμο ή εάν χρησιμοποιεί κυρίως υδατάνθρακες, και κατόπιν να τρώνε αναλόγως .

6. Σωματικό στρες



Εάν η δουλειά σας απαιτεί χειρονακτική εργασία, τότε να είστε επιπλέον προσεχτικοί στο να αποφεύγετε την περαιτέρω καταπόνηση του σώματός σας. Οι δάσκαλοι οι οποίοι στέκονται όρθιοι όλη μέρα ή οι νοσοκόμες που οφείλουν να σηκώνουν ασθενείς, πρέπει να παρακολουθούν πως ανταποκρίνεται το σώμα τους.  Η άσκηση είναι ένα σωματικό στρες, γι’ αυτό εάν είστε ήδη πολύ στρεσαρισμένοι, η γυμναστική πρόκειται απλά να προσθέσει περισσότερο στρες και να εξαντλήσει τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά. Ο προγραμματισμός ήπιας άσκησης όπως το περπάτημα ή η κηπουρική για να κρατηθεί εύκαμπτο το σώμα, το  ζεστό μπάνιο στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας ή ακόμη και τακτικά μασάζ θα μπορούσαν να μειώσουν αυτό το εξουθενωτικό στρες.


Τους γνωρίζατε αυτούς τους τύπους στρες;

Πως διαχειρίζεστε τα δικά σας επίπεδα στρες;


'Ερευνα Πέρσα Μιχαλάτου / PERSA'S VOICE


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα