Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Το Ουίσκι και τα 10 καταπληκτικά Οφέλη του για την υγεία!!

10 Amazing Οφέλη για την υγεία του πόσιμου Ουίσκι

Το πιθανότερο είναι να έχετε περάσει ολόκληρη τη ζωή σας ακούγοντας σχετικά με όλες τις αρνητικές συνέπειες του αλκοόλ, το οποίο είναι ο λόγος που ό, τι πρόκειται να διαβάσετε μπορεί να σας σοκάρει. Το ουίσκι κάνει πραγματικά καλό σε σας, όσο εσείς πίνετε μια μικρή ποσότητα την εβδομάδα.

Το Ουίσκι και τα Οφέλη του για την υγεία 

Σας παρουσιάζουμε 10 οφέλη για την υγεία της κατανάλωσης ουίσκι, κάνοντας πρώτα γνωστό ότι η αλκοόλη είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσει σε πονοκέφαλο (hangover).

1. Ιδανικό για διαβητικούς

Καθώς η αλκοόλη περιέχει μηδενικούς υδατάνθρακες, οι διαβητικοί μπορούν να πίνουν ουίσκι, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ανέβουν στα ύψη.
 

2. Βελτιώνει την πέψη

Για αιώνες, το ουίσκι καταναλωνόταν για να βελτιώσει την πέψη, η οποία μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης δυσπεψίας και πόνων στο στομάχι, έπειτα από ένα μεγάλο γεύμα. Τυπικά το έπιναν στο τέλος ενός γεύματος, βοηθά επίσης στη χαλάρωση του σώματος και στη μείωση της όρεξης, κάτι που προδιαθέτει το τέλος του γεύματος αμέσως μόλις υπάρξει αίσθηση πληρότητας.

3. Αποτροπή Αύξησης Βάρους

Το ουίσκι δεν μειώνει απλώς την όρεξη, αλλά είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες αλκοόλ, ειδικά όταν συγκρίνεται με μπύρες και κοκτέιλ. Επίσης περιέχει ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης, οπότε μην ανησυχείτε για το βάρος σας. Πιείτε όσο θέλετε.

4. Ζείτε περισσότερο

Το ουίσκι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία σας. Με το να παρέχουν αυξημένη προστασία στο σώμα σας, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νόσου. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

5. Ενίσχυση της μνήμης

Τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν επίσης την υγεία του εγκεφάλου σας. Επιπλέον, το ουίσκι  βελτιώνει το κυκλοφοριακό, ενισχύοντας παράλληλα και τη μνήμη σας. Αυτό κρατά το μυαλό σας νέο και δραστήριο, ενώ μειώνεται και ο κίνδυνος της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

6. Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Το ουίσκι (μαζί με την μαύρη μπύρα και το κρασί) μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς σας. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, εμποδίζουν τη χοληστερόλη από την απόφραξη των αρτηριών σας, βελτιώνοντας παράλληλα τα καλά επίπεδα χοληστερόλης σας την ίδια στιγμή. Επιπλέον, το ουίσκι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης θρόμβου αίματος, όπως επίσης μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

7. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Περιέργως, το ουίσκι μπορεί να βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από κάθε χοληστερόλη που έχουν συλλέξει τα αιμοφόρα αγγεία μας. Βοηθά επίσης στην χαλάρωση των αρτηριακών τοιχών, κάτι που επιτρέπει στο αίμα να κυκλοφορεί εύκολα μέσω αυτών χωρίς να συναντάει εμπόδια. Η ικανότητά του να μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου είναι σίγουρα ένα μεγάλο όφελος για την υγεία.

8. Καταπολέμηση Καρκίνου

Η ικανότητα καταπολέμησης του καρκίνου είναι επίσης το αποτέλεσμα των αντιοξειδωτικών που περιέχει, ειδικά του ελλαγικού οξέος. Το ελλαγικό οξύ αποτρέπει το DNA του σώματός σας να ''αντιμετωπίσει'' καρκινογόνες ενώσεις, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο σχηματισμού καρκινογόνων ουσιών. Επίσης μειώνει την οξείδωση στο σώμα και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του σώματός σας από τις βλαβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας.

9. Καταπολέμηση του στρες

Το ουίσκι κάνει θαύματα, όσον αφορά τη μείωση των επιπέδων του στρες και του άγχους. (Λάβετε υπόψη ότι το στρες μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου,  έλκη στομάχου, και πολλών άλλων.) Το ουίσκι χαλαρώνει το σώμα σας και ηρεμεί τα νεύρα σας. Επιπλέον, η βελτιωμένη κυκλοφορία στο σώμα τροφοδοτεί τα όργανα σας με φρέσκο, οξυγονωμένο αίμα, το οποίο βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του.

10. Βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που κυκλοφόρησε το 2003 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ουίσκι μειώνει τον κίνδυνο της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ. Αν έχετε αρχίσει να ξεχνάτε ή απλά να αισθάνεστε ότι το μυαλό σας ''επιβραδύνει'' λίγο, πίνετε ουίσκι μια-δυο φορές την εβδομάδα για να δώσει στο μυαλό σας ώθηση.

Ποιος θα φανταζόταν ότι το ουίσκι μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις σχεδόν σε κάθε μέρος του σώματός σας, αρχής γενομένης από το μυαλό σας; 

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη να πιείτε ένα ποτό, παραγγείλετε ένα ουίσκι.

Πηγές

 The Luxury Spot
healthyandsmartliving

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα