Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ


Γνώμη μου είναι πως,εκλογές γίνονται γιατί τις «παρήγγειλε» η Γερμανία,ώστε το παλαιό προσωπικο που πιστά την υπηρετεί (νταβάδες,πολιτικοί,παπαγαλοδημοσιογράφοι) εμμένει πως έχει ακόμα ρόλο να παίξει και μερίδιο στο ή στα επερχόμενα πακέτα «Γιούνκερ».
«Οι εκλογές δεν έιναι μέρος της κρίσης αλλά μέρος της λύσης» (sic) είπε προ ημερών η στρίγγλα του Βερολίνου. Και αυτό που εννοεί η ποιήτρια,είναι ακριβώς αυτό. Να γίνει «ισοβαρής» (sic) κατανομή των πακέτων. Ουχί μόνο δηλαδή στους Αμερικανόφερτους,ή Αμερικανοτρόφημους,αλλά και στους παραδοσιακούς «Ανατολικογερμανούς» ΜπομπολοΚοκκαλαίους κλπ.
«Τζάμπα λέμε και υπογράφουμε στη βουλή όλα τα «ναι»,τυφλά; Δεν θα λαμβάνουμε το κάτι τις μας» ; λένε.  Δίκαιο το αίτημά τους,δεν λέω. Ασε που όλο και κάτι θέλει δια των δικών της η Γαλλία,όλο και κάτι θέλει και η Ρωσσία,αλλά και η Κίνα…
Που να τους στομώσουν όλους εδώ πέρα και τους  «από δω» και «απο κει», οι απ’έξω; Τόσα στόματα. Και τόσα δόντια. Και τόσα σάλια να τρέχουν. Είναι σαν να ταίζεις Τυραννόσαυρους με κοτόπουλα.
Ο  Αμερικανοτραφής Τσίπρας, βρίσκεται  με την ασφάλεια του «επιλεγμένου» από τον Λευκό Οίκο  απ’τη μία αλλά και με την ανησυχία του «ταραξία» των ισορροπιών από Βερολίνο απ’την άλλη. Με δυο πόδια σε δυο βάρκες λοιπόν όλα τα κόμματα-αποκόμματα,με τους ΒΑγγέλες και τους Τσίπρες μπερδεμένους. Την λύση την Σολομώντεια,την έδωκαν οι Γερμανοί. Και είπαν:»στρίψτε  ρε λεχρίτες το κέρμα της κωλοδημοκρατίας σας κορώνα-γράμματα δια της κάλπης,και όπως κάτσει,έτσι και να καταφέρετε να μπουκάρετε στη βουλή,ανάλογα με τις έδρες σας (και τα επόμενα μελλοντικά «ΝΑΙ σε όλα») και ανάλογα θα πριμοδοτηθείτε,δια των επιχειρηματιών που σας πριμοδοτούν και σας ταίζουν.
Αν οι «από “δω» πάρουν «Χ» ποσοστά, τότε και οι «μαικήνες» θα λάβουν τα ανάλογα ποσά από τα πακέτα.

Και απ’την άλλη, ανάλογα με το ποσοστό τους, οι «απέναντι» οι «Ψ» θα λάβουν τα ανάλογα κομμάτια από το κρέας που θα πετά κάθε λίγο δια των πακέτων το Βερολίνο,τόσα όσα καταφέρουν οι μηχανισμοί τους να εξασφαλίσουν (δηλαδή οι πολιτικοί υπηρέτες τους και οι δημοσιο»γράφοι» φερέφωνά τους)
(φυσικά,σταθερότητα ενθεν και ένθεν δεν υφίσταται. Από τη μια όχθη στην άλλη πάει ο καλός ψαράς αν είναι να πιάσει το καλό ψάρι.)
Με λίγα λόγια,μάχη. Οι έξω βέβαια, για μια ακόμα φορά,έχουν πάθει πλάκα με την εσωτερική εθελοδουλεία των εδώ Ελληνόφωνων υπαλλήλων τους. Ούτε στην Αφρική δεν έχουν συναντήσει πιθανόν,τέτοια λύσσα,τέτοια μανία για γονυκλισία,τέτοια σπουδή για γλύψιμο κώλων, και τόση ανυπομονησία τόσων πολλών σε τόσο μικρή αναλογικά χώρα για «ανάθεση αποστολών».
Στριμώχνονται στο Χαρέμι  του «Σουλτάνου» οι προεστοί, οι προύχοντες,οι καλαμαράδες και όλο το συναπάντημα,ποιος θα πρωτοπιάσει το μαντήλι του Σουλτάνου για το επόμενο «χαλβέτι» του.
Βλέπω λοιπόν,πως θα επανακάμψουν-αναπόφευκτα- οι παλαιοί νταβάδες,εάν και εφόσον- και πως αλλιώς- τα «Ποτάμια», οι «Φώφες» και το λοιπό συναπαντημα, συστρατευτεί με τον Βαγγέλα, και βουρ όλοι μαζί στο «ναι σε όλα,για πάντα».
Πως να ξεκολλήσει ο Βαυαρισμός από την Ελλάδα.; 200 χρόνια κουμαντάρει. Αυτό,το εκτιμούν σωστά και οι Αμερικανοί. Τα «κληροδοτικά δικαιώματα» των «ταμίων» του Ελληνικού κράτους,των Γερμανών δεν ειναι δυνατόν να απομειωθούν,  δραματικά, πόσο μάλλον να εξαφανιστούν από εδώ. Σωστό.
Οι «Συριζαίοι» «επιχειρηματίες» (τίγρης») δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ηδη ο «από μικρός ΑΕΚτζής» Φλαμπουράρης,κάθησε εξ ευωνύμων του Μελισσανίδη. (Αντε να παλέψει και η Αγγελοπούλου με τον Κόκκαλη για τον «Ολυμπιακό». Αντε και να επανακάμψει το Βαρδινογιαννέικο στην Παιανία. Βάλτε να πάνε πήγανε. Ωραίες μέρες έρχονται).
Φυσικά και δεν είναι κακό-απαντάμε σε κάποιους- να αγαπάει κάποιος όποια ομάδα θελει και να την παρακολουθεί από τις κερκίδες. Αλλο όμως «από τις κερκίδες» και  ΑΛΛΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΕΣΜΗΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Προφανώς κάτι θέλει να πει, ο τυχερός επιχειρηματίας Φλαμπουράρης, που η εταιρεία του «έτυχε» να πάρει συμβόλαιο από το δημόσιο πριν τις εκλογές.
(τι σας λέει αυτό σημειολογικά; Το εξής απλό: ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΜΑΣΜΕΝΟΙ,ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΒΟΥΝ,ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ «ΚΟΛΑΙ» ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΧΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΥΣ». ΤΟΥΣ «ΑΠΕΝΑΤΙ». ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΚΟΤΕΡΑ. ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ.
Φυσικά,η συντριπτική πλειοψηφία του λαού,του «εντολέα» ντε,είναι κάργα συμμέτοχη στο ξέσκισμα. Πάντα. Μπορεί να μη γνωρίζει επακριβώς τις κάθε φορά αλληλουχίες και τις εκατέρωθεν υπόγειες μάχες,-άλλωστε δεν έχει και μεγάλη σημασία για αυτόν αυτό-αλλά ΠΑΝΤΑ,ενδόμυχα,υποδόρια και «διακριτικά» περιμένει το «κάτι τις» του και αυτός στο μερίδιο,και άρα στην αιώνια συνενοχή. Οπως οι «άκακοι» και «αθώοι» νοικοκύριδες,στις αγορασμένες από την Μαφία συνοικίες,περιμένουν την «προστασία» και το φιλοδώρημα του δημοφιλούς «Νονού»  της γειτονιάς.
Εχει δίκιο ο Steven. Καθείστε αναπαυτικά στις καρεκλες,παραγγείλτε πίτσες και πιττόγυρα και μην ανησυχείτε για τίποτα, ΑΦΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ. Ολα πάνε «πρίμα».
Θληβερό πραγματικά. Αλλά σας παρακαλώ, να μη παρακολουθείτε στενα την ζοφερή πραγματικότητα. Μείνετε στη φαντασία και στο όνειρο. Προτιμήστε την έξοδο» από τη μιζέρια της καθημερινότητας, κάνοντας Αχίλλειο «άλμα» πάνω απ’την κάλπικη κάλπη ατενίζοντας το μέλλον με την αισιοδοξία του Μητσοτάκη.
(αυτή) Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει… Δυστυχώς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα