Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 7 τσάκρας και η ενεργοποίηση της βίας.


Τα 7 τσάκρας είναι ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας, τα οποία ρυθμίζουν την αρμονία στο σώμα μας, αφού είναι «δεμένα» με τις ορμόνες στο σώμα μας.


Όταν οι ορμόνες στο σώμα είναι απορυθμισμένες τότε το σώμα αναγκαστικά μπαίνει σε μία διαδρομή μάχης. Αφού το ίδιο το σώμα εχθρεύεται τον εαυτό του.
Η ενεργοποίηση της βίας δεν εννοούμε απαραίτητα προς τους άλλους. Η βία όταν οι ορμόνες δεν λειτουργούν σωστά έρχεται και ως προς το σώμα μας. Όμως μέσα από το σώμα μας και με οδηγό το μυαλό μας όλο αυτό μεταφέρεται και σε όλη μας τη ζωή, τις καταστάσεις και τα γεγονότα.
Η ορμόνη που τα τελευταία χρόνια έχει την περισσότερη επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους είναι η σεροτονίνη. Μία ορμόνη η οποία βρίσκεται στον εγκέφαλο και είναι αυτή που ρυθμίζει τη χαρά και την ευτυχία.
Όχι δεν είναι αυτή που ρυθμίζει τις καταστάσεις μας, αλλά είναι αυτή που κρατά σε ισορροπία τον εγκέφαλό μας και εκείνος όλο μας το σώμα. 

Οι άνθρωποι της εποχής μας έχουν πολλαπλασιάσει κατά πολύ τις υποχρεώσεις τους και ως ένα σημείο έχουν στριμώξει τους εαυτούς τους. Όλο αυτό το κάναμε για να μπορούμε να συντηρούμε όλη την υλική «βόμβα», την οποία την θεωρούμε ως υποκατάστατο της ευτυχίας, της αρμονίας και φυσικά κοινωνικής καταξίωσης.
Σωστό ή λάθος δεν μπορούμε να πούμε. Γιατί ακόμη και λάθος να είναι, τώρα είμαστε μέσα σε αυτό το τραίνο που εμείς επιλέξαμε να μπούμε μέσα του.
Ποιο είναι το ζητούμενο τώρα ? Να βγούμε όσο μπορούμε νικητές μέσα από αυτό το ταξίδι της ζωής, χωρίς να ψάχνουμε να βρούμε τον ή τους φταίχτες. Όπως και να έχουν τα πράγματα αυτή την πραγματικότητα επιλέξαμε. Όμως δεν χρειάζεται για αυτή την πραγματικότητά μας να «χάσουμε» και τους εαυτούς μας μέσα σε καταθλιπτικά σενάρια.
Ο λόγος που πέφτουμε ολοένα και περισσότεροι συναισθηματικά είναι γιατί έχουμε αρχίσει, αρκετοί από εμάς, να κρατούν τη ζάχαρη και την σοκολάτα έξω από τη ζωή τους. Έχουν δημιουργήσει ένα φοβικό και ένα ψυχαναγκαστικό μονοπάτι το οποίο μας οδηγεί στο στόμα του «λύκου». Ποιος είναι ο λύκος ? Μα φυσικά η θλίψη, η μιζέρια και όλο αυτό ως συναισθηματικό φορτίο μεταφέρεται και στην υλική μας πραγματικότητα. 

Η ζάχαρη λοιπόν είναι τροφή ενέργειας για τον εγκέφαλο για να τον κρατά σε επίπεδα χαράς και αρμονίας. Γιατί όταν ο εγκέφαλος έχει σωστή διαύγεια τότε όλο το σώμα γεμίζει με φως και αγάπη. Τα επιτρεπτά επίπεδα ζάχαρης είναι ανάλογα με τον άνθρωπο. Ανάλογα με την δική του μοριακή βιολογία. Γιατί κάθε άνθρωπος μπορεί να μοιάζει ίδιος με τον δίπλα, αλλά δεν είναι. Η εσωτερική μας σοφή πηγή ξέρει πολύ καλά πότε μας οδηγεί να φάμε ζάχαρη και σε ποια ποσότητα. Μόνο που εμείς σε εκείνες τις στιγμές θα βάλουμε μπροστά μας τα πρέπει και τα δεν πρέπει και τότε οι σκέψεις μας είναι που κάνουν τη ζημιά και όχι η ζάχαρη. Τα πρέπει και τα δεν πρέπει, οι τύψεις και οι ενοχές, γεμίζουν το σώμα με δηλητήρια που είναι χειρότερα από τη ζάχαρη και εκεί είναι που δημιουργούνται οι τοξίνες. Έτσι εμείς τρώμε μεν τη ζάχαρη αλλά το δηλητήριο είναι που κάνει τη ζημιά.
Το ίδιο κάναμε και με τη σοκολάτα*. Ναι μεν θα φάμε σοκολάτα, αλλά θα την επιλέξουμε χωρίς ζάχαρη νομίζοντας ότι θα μας προκαλέσει ζημιά.
Ας γκρεμίσουμε τα τείχη που μας θέλουν έρμαια και γεμάτους θλίψη και πόνο. Η ζωή μας, μας ανήκει. Το ότι επιλέξαμε να έχουμε αυτή την υλική κατάσταση γύρω μας και το ότι την έχουμε πάνω από όλα κάποιες φορές, ας μη γίνει η αιτία να χάσουμε την ισορροπία μας απόλυτα.
Ας υποστηρίξουμε τις επιλογές μας, αλλά με ένα σώμα με δυνατό εγκέφαλο. Δυνατός εγκέφαλος δεν είναι μόνο αυτός που λύνει 
sudocu. Αλλά αυτός που παίρνει αγάπη και ουσιαστική τροφή, δηλαδή τη σοκολάτα και τη ζάχαρη σε επίπεδα που μας οδηγεί το μέσα μας.
Το ότι υπάρχουν φορές που θα ξεσπάσουμε σε γλυκό ή θα φάμε σοκολάτα, είναι γιατί τον περισσότερο καιρό μας μαλώνουμε και έτσι έρχεται η στιγμή της απόγνωσής του εαυτού μας και ξεσπά, κάνει επανάσταση.
Φτάνει όμως η εχθρικότητα στους εαυτούς μας.
Φτάνει το μάλωμα.
Η αγάπη διδάσκει και όχι το ξύλο. 

σοκολάτα*
Η σοκολάτα, επίσημη αγαπημένη των περισσότερων γυναικών, εκτός από τη γλυκιά συντροφιά που μας κρατάει, ενδείκνυται και για θεραπεία, ευεξία και χαλάρωση.
Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες τεκμηριώνουν αυτό που πίστευαν εκατοντάδες χρόνια πριν οι Αζτέκοι, ότι το κακάο το κύριο συστατικό της σοκολάτας, είναι ευεργετικό για την υγεία και κατά συνέπεια και την ομορφιά. Γι αυτό και την αποκαλούσαν «τροφή των θεών».
Το κακάο διεγείρει την παραγωγή και την έκκριση ενδορφινών. Σε καθορισμένες συγκεντρώσεις αυτές οι ουσίες είναι ικανές να ενεργοποιήσουν τη φυσική διαδικασία εξάλειψης του λίπους. Οι ενδορφίνες λέγονται και «μόρια ευτυχίας», γιατί ενεργοποιούν αισθήματα όπως αυτά που νιώθουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι, διεγείρουν τις αισθήσεις και απελευθερώνουν την ένταση. Το κακάο, επίσης, βοηθάει στο αδυνάτισμα, απαλύνει το δέρμα και συντελεί στην καταπολέμηση του στρες.
Η σοκολάτα και το φυσικό πλούσιο άρωμά της, δημιουργούν ευεξία και χαλάρωση, ενώ η σεροτονίνη, η ορμόνη που εκλύεται όταν μυρίζουμε ή τρώμε σοκολάτα, είναι γνωστή ως ορμόνη της ευτυχίας.


Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα