Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Τα καλύτερα στάτους είναι αυτά που δεν ανέβηκαν ποτέ στο Facebook

Τα καλύτερα στάτους είναι αυτά που δεν ανέβηκαν ποτέ στο Facebook

Είναι γεγονός πως οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.  Είναι επίσης γεγονός, πως κάποιοι θεωρούν πως το να μπει η ζωή τους για τα καλά στις σελίδες αυτές είναι χαριτωμένο ή χρήσιμο ή απαραίτητο ή ενδιαφέρον ή κάτι άλλο τέλος πάντων που αυτή τη στιγμή δε μου ‘ρχεται, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι σκατά έχουν στο μυαλό τους και θεωρούν πως ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να γνωρίζει με λεπτομέρειες το καθημερινό 24ωρό τους. Το πρόβλημα φυσικά είναι η υπερβολή.
Όταν βγάζεις φόρα παρτίδα το κάθε σου λεπτό στο ιντερνετ. Όταν δεν μπορείς να καταλάβεις πως 1-2 φωτογραφίες σου απο κάτι που αξίζει να το μοιραστείς θα έχει ενδιαφέρον. Η υπερβολή όμως κουράζει.
Ας υποθέσουμε πως βαρέθηκες στο σπίτι σου και αποφάσισες να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να πας με τους φίλους σου για ένα ουζάκι. Εκεί που τσουγκρίζετε τα ποτήρια σας λοιπόν ξαφνικά συνειδητοποιείς πως είσαι πάνω από 20 λεπτά στο μαγαζί και δεν έχεις κάνει ακόμα check in στο facebook.
Βέβαια είχες κάνει προχθές που βρισκόσουν πάλι στο ίδιο μαγαζί αλλα δεν έχει σημασία. Έτσι αποφασιστικά παίρνεις το κινητό στα χέρια σου και ενημερώνεις τους ιντερνετικούς σου φίλους ότι έχεις πιει δυο ποτήρια ούζο, έφαγες 2 ελιές και 3 καλαμαράκα και βρίσκεσαι στο καφενείο του Θανάση με τη Σούλα, τη Ρούλα, τον Μάκη και τον Λάκη και τον Μπάμπη τον Φλου.

Φαντάζομαι μέσα στο επόμενο μισάωρο έχει σκάσει στο καφενείο του Θανάση φωτογράφος για να απαθανατίσει τη στιγμή και να σε βγάλει στο επόμενο εξώφυλλο της Εσπρέσσο. Τι είπες; Δεν είσαι celebrity και κανείς δεν επιθυμεί να σε κάνει εξώφυλλο; Σχωρα με, λάθος μου!
Εμφανίζεται λοιπόν η μαμά σου με δάκρυα στα μάτια. Έρχεται τρέχοντας προς το μέρος σου φωνάζοντας «παιδί μου, στιγμή δεν πέρασε που να μη σε σκεφτώ όλα αυτά τα χρόνια, το ήξερα πως θα σε ξαναβρώ»Η Βίκυ Χατζηβασιλείου κάθεται στο διπλανό τραπέζι και τρώει πακέτο τραβώντας τα μαλλιά της που δεν έχει μαζί της μια κάμερα.
Εσύ αφού αγκαλιάζεις τη μαμά σου, παίρνεις το κινητό σου και την προσθέτεις στο check in όπου σου κάνει like η Νικολούλη.  Πάλι λάθος; Τι εννοείς πως ήσουν στο σπίτι των γονιών σου εχθές και αν δεν σε πιστεύω να δω τα χθεσινά check in σου; Δεν έψαχνες δηλαδή να βρεις την οικογένεια σου εδώ και χρόνια; Δεν ενημέρωσες πως βρίσκεσαι στου Θανάση με την ελπίδα πως κάποιος που τους γνωρίζει θα το δει και θα τους ενημερώσει;
Μετά τα ούζα στου Θανάση γυρνάς στο σπίτι σου, πέφτεις στον καναπέ και τραβάς μια selfie. Την ανεβάζεις φυσικά κατευθείαν στο Facebook, στο instragram ή όπου αλλού θα τη δουν φίλοι σου που αναρωτιούνται τι κάνεις εκείνη τη στιγμή και γράφεις μια λεζάντα του στιλ: «Μάλλον παραήπια και έχω πονοκέφαλο. Πήρα ένα Panadol extra βέβαια αλλά  δεν έχει περάσει πολλή ώρα και δεν νιώθω ακόμα καλά. Καλό βράδυ σε όλους.»
Αφού λοιπόν έχεις ενημερώσει για την κατάστασή σου πέφτεις ήσυχος να κοιμηθείς. Οι φίλοι σου από την άλλη παλεύουν με την αϋπνία. Επέδρασε τελικά το Panadol; Του πέρασε ο πονοκέφαλος; Η καινούργια μέρα που ξημερώνει τους βρίσκει μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή περιμένοντας με αγωνία  την επόμενη δημοσίευση σου μαζί με την καλημέρα σου.
Έχουμε κι λέμε λοιπόν. Δεν είσαι ούτε κάποια διασημότητα, ούτε εξαφανισμένος, μα παρ’ όλα αυτά θεωρείς απαραίτητο να ξέρουν όλοι ανά πάσα στιγμή που βρίσκεσαι με αποτέλεσμα να  μου δημιουργείς κάποιες απορίες.
Αγαπημένο σου reality ήταν το big brother; Ψήφισες Σαμαρά που υποσχέθηκε πως θα υπάρχει παντού δωρεάν wi-fi για να μπορείς να κάνεις check in απο παντού; Χωρίς νερό μπορείς, χωρίς ίντερνετ όχι; Και τέλοσπάντων γουστάρεις τρελά που σε λίγο θα βάλουν κάμερες ακόμη και στον κώλο μας;
Φυσικά  μην ξεχνάμε πως πέρα από τις συντεταγμένες του  κάθε σημείου που βρίσκεσαι προσφέρεις και εικόνα στο φιλοθεάμον σου κοινό. Εικόνες από την παραλία, το βουνό, την κουζίνα, το club, το καφέ ακόμα και από το μπάνιο που υπάρχει καθρέπτης  και μπορείς να κάνεις πιο καλλιτεχνικό το αποτέλεσμα.
Η ζωή σου λοιπόν κυλά κάπως έτσι. Φωτογραφίες –κυρίως selfies που είναι ευκολάκι– από κάθε στιγμή σου,status με τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου και check in από κάθε έξοδο σου. Για εσένα κρατάς τίποτα ή έχεις αποφασίσει πως η ζωή σου -για κάποιο πραγματικά ανεξήγητο λόγο- είναι «προς πώληση»; Ότι μάλλον κανείς δε θα θελήσει να την «αγοράσει» περνάει από το μυαλό σου; Η ευτυχία σου μετριέται σε like και τα συναφή, όχι σε στιγμές;
Όπως και να έχει βέβαια, είναι δικαίωμά σου να διαχειρίζεσαι τη ζωή σου όπως σου αρέσει. Άμα σε φτιάχνει μοίρασε και φεϊγβολάν με το ημερολόγιο της περιόδου σου ή τη συχνότητα που κατουράς ανά βδομάδα. Την ίδια στιγμή κάποιος άλλος θα πίνει καφέ με τα φιλαράκια του και μην σοκαριστείς αλλά δεν θα το ανακοινώσει σε καμία σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Θα συζητάνε, θα γελάνε και ίσως βγάλουν και κάποιες φωτογραφίες. Για πάρτη τους. Όχι για να μαζέψουν like.
Όταν περνάς πραγματικά όμορφα άλλωστε ο χρόνος ποτέ δε σου φαίνεται αρκετός. Έτσι φροντίζεις να μην τον σπαταλάς για να συνδεθείς στο ίντερνετ με στόχο να ανακοινώσεις πως περνάς καλά κάθε φορά που συμβαίνει αυτό. Δοκίμασε λοιπόν την επόμενη φορά που θα διασκεδάζεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Χαμογέλα και αποσυνδέσου επιτέλους ρε φίλε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα