Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Η αβάσταχτη χυδαιότητα της Βουλής



Γεια σου πιτσιρίκο,
Σου γράφω ξημερώματα, με τσιγάρο, παρακολουθώντας Βουλή να ψηφίζει το τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο.
Ας τα πάρουμε ένα ένα:
Α. Ψηφίζεται ένα μνημόνιο το οποίο περιέχει νόμους που αφορούν ως και το 2025. Δεν μιλώ για το πόσα χρόνια θα είμαστε ακόμη χαντακωμένοι, αυτό είναι απροσδιόριστο. Οι νόμοι λοιπόν που ανοίγονται σε ορίζοντα δέκα ετών, θα συζητηθούν μέσα σε χρονικό διάστημα τριών τεσσάρων ωρών από τους βουλευτές μας. Τελικά, συζητήθηκαν εφτά ώρες. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους ομολογώ. Κανονικά, δεν πρέπει να έχουμε παράπονο, όπως έλεγε κι ο Αναγνωστάκης. Δηλαδή, αν θέλουμε να το αποδώσουμε ποσοτικά, για τον κάθε χρόνο που οι πολίτες θα επιβαρυνθούν τα μέτρα του μνημονίου, οι βουλευτές μας συζήτησαν 42 λεπτά.
Β. Η Ζωή προτείνει να συζητηθούν ένα δεκάωρο. Η πρόταση καταψηφίζεται πανηγυρικά, όπως ήταν αναμενόμενο. Κατεβαίνει από το προεδρείο και τα σκυλάκια χειροκροτούν μετά μανίας και φωνάζουν.
Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του λαού. Αυτοί που έχουν συμπεριφορά, μα κυριότερα λογική δεκάχρονου στο δημοτικό.
Χυδαιότητα.

Είναι να αναρωτιέται κανείς αν οι ψηφοφόροι νιώθουν περήφανοι για τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.
Γ. Σχεδόν μου προκαλούν εμετό τα γελάκια τους. Ο Τσακαλώτος να χαριεντίζεται με τον Βενιζέλο. Ο ίδιος Τσακαλώτος που ανέφερε ως μέγιστο επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφιστεί γρήγορα το μνημόνιο γιατί αύριο έχουμε Eurogroup.
Η πλήρης κατάλυση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας.
Από την άλλη, ο Τσίπρας να χαριεντίζεται με τον Μεϊμαράκη. Ο Σαμαράς θα ζήλευε τέτοια πολιτική στροφή.
Θλίβομαι πιτσιρίκο. Θλίβομαι με τα στωικά πρόσωπα του Φίλη, του Τσακαλώτου, του Δραγασάκη. Νιώθω σιχασιά όταν βλέπω αυτή τη Βουλή από τα αριστερά ως τα ακροδεξιά της.
Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί να έχουμε δημοκρατία με αυτόν τον τρόπο. Ας ονομάσουμε και την πλατεία Συντάγματος πλατεία Ανακτόρων, για να παραπέμπει περισσότερο στον πραγματικό ρόλο που διαδραματίζει το κτίριο με τα ωραία γραφεία και αμφιθέατρα που βρίσκεται απέναντί της.
Αν είναι να τρέχουμε να προλάβουμε τα ραντεβουδάκια του Eurogroup, να είμαστε πλυμένοι και καλοξυρισμένοι, ας το αφήσουμε καλύτερα.
Βασίλης Γ.
ΥΓ1. Το καλό το σεξ και οι καλές οι βρωμοδουλειές γίνονται βράδυ. Έχουμε λοιπόν ένα μνημόνιο που έχει και τα τρία παραπάνω στοιχεία. Και σεξ είναι για εμάς, και βρωμοδουλειά, και γίνεται νύχτα.
Νύχτα. Σαν τους κλέφτες.
Ας το επαναπροσδιορίσω.
Νύχτα. Κλέφτες.
Ας θυμούνται όμως αυτοί που συναινούν για να ψηφίσουν νύχτα, ότι νύχτα θα φύγουν, όπως νύχτα ψήφισαν.
«Τα όντα του αγροκτήματος απ” έξω κοίταζαν από γουρούνι σε άνθρωπο, και από άνθρωπο σε γουρούνι, κι από γουρούνι σε άνθρωπο ξανά. Αλλά ήδη ήταν αδύνατον να πεις ποιος ήταν ποιος».
Υ.Γ2. Θα γελάσουμε πολύ πιτσιρίκο με τις ερχόμενες εκλογές. Αναρωτιέμαι ποια θα είναι τα επιχειρήματα των κομμάτων για να πείσουν τα πρόβατα.
Ένα καλό σύνθημα που δούλεψε στο παρελθόν θα είναι το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Παλιό και δοκιμασμένο.
Και του ταιριάζει τόσο πολύ του Αλέξη.
ΥΓ3. «Μας γέρασαν προώρως» πιτσιρίκο, «το κατάλαβες»;
(Αγαπητέ Βασίλη, το κατάλαβα πως μας γέρασαν προώρως. Εκτός από τον Αναγνωστάκη, το έχει πει και ο Τσιτσάνης: «Απ” τη ζωή μου πέρασες, με τσάκισες, με γέρασες». Είδα κι εγώ τη συνεδρίαση της Βουλής -με ύπνο ανάμεσα- και φούντωσα. Είδα και τον Τσίπρα το πρωί και τραγουδούσα «Γιατί με ξύπνησες πρωί μέσα στον ύπνο το βαρύ». Βασίλη, θλίψη. Δεν γράφω αυτά που σκέφτομαι γιατί είναι βρισιές. Αλλά είμαι αισιόδοξος. Δεν θα νικήσουν οι απατεώνες σαν τον Τσίπρα. Να είσαι καλά.)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα