Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Απλώστε το χέρι σας σε μια νέα ζωή και τότε θα νιώσετε τη ζεστασιά από μια άλλη παλάμη που σας στηρίζει γερά. Να θυμάστε πως ποτέ δε περπατάτε μονάχοι.



Οι προσδοκίες κι οι πεποιθήσεις είναι ένα φίλτρο μέσα στο καλειδοσκόπιο απ’ το οποίο ο άνθρωπος παρατηρεί την καθημερινή του ζωή. 

Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δεν επιτρέπουν να αποκτήσει μια πανοραμική θέα που θα του δώσει την ευκαιρία να δει όλες τις διαθέσιμες λύσεις στα προβλήματα του.

Η πολιτική κι η οικονομία έχουν παγιδευτεί στη λογική των δικών τους προσδοκιών και πεποιθήσεων και κατέληξαν στείρες.


 Έτσι δεν είναι πλέον ικανές να γεννήσουν το νέο, να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό και διαρκώς αναλώνονται σε μια ατέρμονη προσπάθεια που δεν οδηγεί πουθενά, για την ακρίβεια τους γυρνά συνεχώς στο ίδιο σημείο , στο σημείο μηδέν.

Ο άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα πρέπει να χρησιμοποιήσει δημιουργική φαντασία, να ανυψωθεί απ’ το μήκος και το πλάτος χρησιμοποιώντας τη τρίτη διάσταση, το ύψος.

 Να δει από ψηλά αλλά όχι μόνο, να λάβει υπόψη του και την τέταρτη διάσταση, τον χρόνο , να αφεθεί και να οραματιστεί το μέλλον. 

Ακόμη και τότε όμως είναι ωφέλιμο να μην περιοριστεί σε όλα αυτά γιατί ο Νους του ανθρώπου είναι απεριόριστος κι οι τέσσερις διαστάσεις δεν είναι αρκετές ώστε να τον κρατήσουν δέσμιο. 


Οι προσδοκίες κι οι πεποιθήσεις μας όμως γίνονται βαρίδια που μας κρατούν σε πτήσεις χαμηλές ενώ για να μπορέσουμε να «δούμε» πρέπει να από-γειωθούμε γιατί στ’ αλήθεια οι περισσότεροι είμαστε γειωμένοι επειδή αποδεχθήκαμε την οπτική που μας δώσανε, βλέπουμε μέσα απ’ τα μάτια και το μυαλό των άλλων υιοθετώντας τις δικές τους προσδοκίες και πεποιθήσεις για τον κόσμο, έχουμε μπει στη δική τους γυάλα και κολυμπάμε σε ένα φτωχό περιορισμένο ενυδρείο ενώ δίπλα μας απλώνεται ένας απέραντος ανεξερεύνητος ωκεανός.


Απομακρυνθείτε απ’ τα ερείπια όλων αυτών των αποτυχημένων επικυρίαρχων που δεν έχουν ούτε όραμα ούτε φαντασία γιατί θα σας παρασύρουν στον δικό τους μολυσμένο βυθό. 


Αφήστε τις «αυθεντίες» της πολιτικής και της οικονομίας στο σαπισμένο τους ναυάγιο εκεί που τους παρέσυραν συμφέροντα κι αριθμοί. 

Σπάστε τις παλιές πεποιθήσεις πριν γίνουν άγκυρα βαριά και δε σας αφήσουν να ανοίξετε πανιά. 

Διώξτε απ’ το βλέμμα σας το νέφος της ύλης και δείτε το μέλλον καθαρά.

Ένα πρόβλημα για να λυθεί χρειάζεται πάντα πολυδιάστατη οπτική γιατί η λύση του μπορεί να μη βρίσκεται στα συνηθισμένα, αλλά οι πεποιθήσεις σας θολώνουν το μυαλό. 


Αναγεννηθείτε και εξετάστε το εκ νέου με άλλη ματιά, σαν να το βλέπετε για πρώτη φορά δίχως προσδοκίες δίχως πρότερη γνώση δίχως συμφέροντα προσωπικά. Α

ποστασιοποιηθείτε απ’ την κατάσταση που έχετε περιέλθει έστω για λίγο , όσο χρειασθεί να μελετήσετε το ζήτημα που σας απασχολεί.

 Τα συναισθήματα δε θα σας βοηθήσουν, χρειάζεται «ψυχρή» οπτική για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι και να λειτουργήσει η ενόραση που θα σας προσφέρει τη λύση απλά κι απρόσμενα μέσα από μια γαλήνια ενατένιση καθώς συλλογίζεστε αυτό που σας απασχολεί.

Μην επαφίεστε σε οικονομολόγους και πολιτικούς και μην επενδύετε στη λογική τους, χαράξτε το δικό σας δρόμο και βαδίστε σ’ αυτόν.


 Οι πολιτικοί που οδηγούσαν τα πλήθη έχουν πεθάνει προ πολλού , τώρα είναι η εποχή που ο άνθρωπος πρέπει να δοκιμάσει τις δικές του δυνάμεις να βασιστεί στο δημιουργικό του πνεύμα και να ορθώσει το δικό του ανάστημα μακριά από αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος, πέρα από σειρήνες που τραγουδούν μελωδίες παλιές. 

Μελοποιήστε το δικό σας τραγούδι και τραγουδήστε το στο δικό σας σκοπό.

Σπάστε τα δεσμά που σας θέλουν σκλάβους κι αυτοί που χρειάζεσθε θα εμφανιστούν γιατί στη ζωή έλκουμε πάντα αυτό που δονείται όμοια με το δικό μας εσωτερικό ρυθμό. 

Όσοι είμαστε φυλακισμένοι θα έλκουμε είτε δέσμιους είτε δεσμοφύλακες και ποτέ σωτήρες κι απελευθερωτές. 

Απλώστε το χέρι σας σε μια νέα ζωή και τότε θα νιώσετε τη ζεστασιά από μια άλλη παλάμη που σας στηρίζει γερά. 

Να θυμάστε πως ποτέ δε περπατάτε μονάχοι.

Τα Βιβλία μου Οι σκέψεις μου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα