Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Σπυράκια και μαύρα στίγματα μέσα στο αυτί: Πώς θα τα αφαιρέσετε



Από την στιγμή που το αυτί σας, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, έχει θύλακες τριχών, είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα βγάλετε κάποιο σπυράκι ή θα δείτε μαύρα στίγματα να σχηματίζονται.
Και αυτό επειδή τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα δημιουργούνται ως επί το πλείστον από φραγμένους πόρους στους θύλακες των τριχών. Οι πόροι φράζουν από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος (φυσικό έλαιο της επιδερμίδας) και από άλλες ουσίες (πχ βρομιές και νεκρά δερματικά κύτταρα), δημιουργώντας μια τοπική φλεγμονή.
 
Το ότι τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται σπανιότερα στο αυτί οφείλεται στο γεγονός ότι σε εκείνο το σημείο η επιδερμίδα παράγει λιγότερο σμήγμα.
 
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε σπυράκια ή μαύρα στίγματα που εμφανίζονται μέσα στο αυτί σας:
 
Βήμα 1: Καθαρίστε το αυτί σας με ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν ακμής
 
Τέτοια προϊόντα υπάρχουν σε κάθε φαρμακείο. Καθαρίστε τα αυτιά σας με αυτό για να αφαιρέσετε τυχόν βρομιά, κερί, νεκρά δερματικά κύτταρα και τα έλαια από τα μαλλιά και το δέρμα του αυτιού σας και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 
Βήμα 2: Βάλτε ζεστή κομπρέσα
 
Εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα στο αυτί σας. Πατήστε τη ζεστή πετσέτα πάνω στο σπυράκι που θέλετε να αφαιρέσετε αρκετές φορές για να ανοίξετε τους πόρους στο σημείο, καθώς και για να μαλακώσουν τα υλικά που φράζουν τον πόρο.
 
Βήμα 3: Μουλιάστε το σπυράκι με οινόπνευμα
 
Βουτήξτε μια μπατονέτα, ή ένα κομμάτι βαμβάκι σε οινόπνευμα και εφαρμόστε το στο σπυράκι σας για να αποστειρώσετε την περιοχή και να σκοτώσετε τα βακτήρια.
 
Βήμα 4: Πιέστε το σπυράκι
 
Με αποστειρωμένα γάντια λατέξ ή με καθαρό χαρτομάντηλο τυλιγμένο γύρω από τα δάχτυλά σας, εφαρμόστε πίεση και στις δύο πλευρές από το σπυράκι. Δεν χρειάζεται μεγάλη πίεση. Σπρώξτε προς τα κάτω και στη συνέχεια πιέστε το σπυράκι καθώς τραβάτε τα δάχτυλά σας προς τα επάνω, μέχρι να απομακρυνθεί το υλικό που φράζει τον πόρο. Σκουπίστε το υλικό που βγαίνει από το σπασμένο σπυράκι.
 
Βήμα 5: Εφαρμόστε μια αλοιφή κατά της ακμής
 
Εφαρμόστε κάποια κρέμα κατά της ακμής ακμής, όπως κάποια με υπεροξείδιο του βενζολίου, για να βοηθήσετε στη συρρίκνωση και επούλωση του πόρου. Αυτό θα αποτρέψει την είσοδο νέων βακτηρίων. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε έλαιο από δέντρο τσαγιού και να το αφήσετε να δράσει όλη τη νύχτα.
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα