Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Μύγα στο φαγητο: Να κατεβάσω το πηρούνι ή όχι;

fly food
Εντάξει, η αλήθεια είναι πως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό με τις καλοκαιρινές διακοπές και το φαγητό δίπλα στο κύμα, δεν είναι μία...προσγείωση μύγας στο φαγητό μας.
Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι διόλου απίθανο, γι΄αυτό καλό είναι να ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, ώστε να μη διακινδυνεύσουμε να χαλάσουμε την απόλαυσή μας.
Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, όπως αναφέρει το TestTube.com, το 61% δήλωσε πως αν βρίσκονταν σε κάποιο εστιατόριο μόνο η θέα μιας κατσαρίδας θα μπορούσε να τους χαλάσει το γεύμα, ενώ αντίθετα μόλις το 3% εξέφρασε την άποψη πως μια μύγα θα το ανάγκαζε να αφήσει το φαγητό.

Κι όμως. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι μύγες είναι στην πραγματικότητα δύο φορές πιο επικίνδυνες στο να εξαπλώνουν μικρόβια, αφού τρώνε από ακαθαρσίες και σκουπίδια, μέχρι σώματα ζώων σε σήψη. Παράλληλα, μιας και δεν μπορούν να μασήσουν εκκρίνουν ένα ειδικό ένζυμο πάνω στο φαγητό, που το διαλύει προκειμένου να μπορέσουν να το φάνε.
Σύμφωνα με τους ειδικούς πάντως δεν είναι τόσο αυτό το ένζυμο, όσο η εξάπλωση βακτηρίων και ιών μέσω της προσκόλλησής τους στο σώμα τους, που είναι επικίνδυνη, καθώς ελλοχεύει τον κίνδυνο μετάδοσης από δυσεντερία μέχρι και χολέρας και τυφοειδούς πυρετού. Γι΄αυτό λοιπόν ακόμη και μία σύντομη επίσκεψη στο πιάτο σας, θα πρέπει να σας οδηγήσει στο να αφήσετε κάτω το πηρούνι...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα