Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Παγκοσμιοποίηση και Πολεμιστές


800px-World_map_of_submarine_cables
Παγκοσμιοποίηση …. μικροί τύραννοι και μεγάλοι πολεμιστές
Αυτοί, που είναι “από πάνω” παγκοσμοποιούν τον κομφορμισμό, τον κυνισμό, τη βλακεία, τον πόλεμο, την καταστροφή, τον θάνατο, την λήθη.
Και αυτοί που είναι “από κάτω” παγκοσμοποιούν την επανάσταση, την ελπίδα, τη δημιουργικότητα, την κατανόηση, τη φαντασία, τη ζωή, τη μνήμη, το χτίσιμο ενός κόσμου που μας χωράει όλους, ενός κόσμου με δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνηΚομμαντάντε Μάρκος
Παγκοσμιοποίηση. (πολιτική), (οικονομία), (κοινωνιολογία): η ιστορική εξέλιξη που παρατηρείται κατά τις τελευταίες δεκαετίες, (μετά το 1980), και που οδηγεί στην συνεχώς αυξανόμενη, πλην όμως κατευθυνόμενη αλληλεξάρτηση μεταξύ των χωρών της γης σε επίπεδο αρχικά οικονομικό και στη συνέχεια τεχνολογικό και πολιτισμικό. ΛΕΞΙΚΟ
Παγκοσμιοποίηση είναι η αυτονόμηση όλων εκείνων των παραμέτρων (οικονομία,επικοινωνία κλπ) οι οποίες μέχρι πρόσφατα (μερικές δεκαετίες) επεδίωκαν να έχουν σύνοραμέσα σε ένα κράτος – προστάτη. Παράμετροι που τείνουν να ελευθερώνονται και να διαχέονται, ακολουθώντας την παγκοσμιοποίηση, είναι το εμπόριο, η κοινωνική δομή, ητεχνολογία, η κουλτούρα, το πολιτικό σύστημα, η γνώση κλπ. Ο όρος συχνά χρησιμοποιείται στην επιχειρηματολόγηση για την ανάγκη μιας νέας καθολικού τύπου ηγεμονίας στον κόσμο. Ο όρος χρησιμοποιείται τουλάχιστον από το 1944 και ο πρώτος που τον χρησιμοποίησε σε οικονομικό πλαίσιο ήταν ο Θήοντορ Λέβιτ. ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Παγκοσμιοποιήσεις  Ομηρικών Ποιητών
Η παγκοσμιοποίηση είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα με δύο πλευρές, όπως όλα τα νομίσματα και του ανθρώπου οι ενεργειακές δομές.
Είναι και ένα θέμα εξουσίας και ηγεσίας στο μεγάλο πλανητικό χωριό άμα τη εμφανίσει των ανθρωπίδων.Το αν απασχολούσε τον Ηomo Erectus  δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακριβώς. Ο Σ. Κιούμπρικ όμως αυτό υπονοεί στην πρώτη της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ  του 2001 σκηνή με το κόκαλο των πιθήκων που διαπληκτίζονται για την εδαφική κυριαρχία και νομή στη νέα τότε γη.
Έτσι μαζί με τις ωραίες ταινίες και τα θαυμάσια έργα των μεγάλων καλλιτεχνών στην ιστορία του θεάματος στην παγκόσμια σκηνή της Ιστορίας θα παρουσιάσουν σε παραστάσεις πρεμιέρας την πρόταση τους για την διακυβέρνηση της γης και την κατάκτηση του διαστήματος μεγάλοι ήρωες μυθικοί, κυβερνήτες στρατηγοί αυτοκράτορες βασιλείς ηγεμόνες  θρησκευτές,καγκελάριοι πρόεδροι και διάφοροι λαοί. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους και με τις δικές του αξίες και αξιωματικές προτάσεις με ιστορική ουδετερότητα μπορεί μόνο να αξιολογηθεί σε μία ανακεφαλαιωτική της Μυθιστορίας διαδρομή.
Ποια είναι η διαφορά μιας άπληστης εξουσίας από μια σοφή ηγεσία;
Είναι η κρίσιμη ερώτηση που την κρίσιμη μάζα απασχολεί.
Ποια είναι η διαφορά της μεγάλης τυραννίας από την μικρή;
Καμία. Είτε σε μια μικρή φάρμα στο Μεξικό δουλεύεις με τον αρχιεργάτη, μανιακό χρήστη στο γνωστό …είτε στο μεγάλο παγκόσμιο εργοτάξιο υπάλληλος σε άγνωστο πολυεθνικό οργανισμό, είναι το ίδιο και αυτό. Είσαι καταδικασμένος σε θάνατο . Θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις για τον ίδιο αφεντικό εκτός και αν αποφασίσεις να γίνεις ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ και το ΠΝΕΥΜΑ σου δώσει μια ευκαιρία για αυτό στης τύχης σου το κυβικό εκατοστό.
Το πρόβλημα της παγκοσμιοποίησης είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα παλιό. Περιλαμβάνει το πρόβλημα της βαρύτητας , της εντροπίας, της πτώσης των μήλων , επαγωγικών μεθόδων , συλλογισμών και σκέψεων αναγωγικών .
Λύνεται με τον ορισμό νέων συστημάτων μονάδων μέτρησης και συντεταγμένων , πλάγιας σκέψης και ορθής αναφοράς. Οπωσδήποτε θα χρειαστεί ένα κέντρο του κύκλου σταθερό κα «μια όρνιθα με τρία πόδια» για μπορεί να πάρει φόρα και να πετάξει με τα φτερά του αετού.
Είναι καλό να παρατηρείς τους αετούς για να μάθεις να πετάς αποτελεσματικά . Να κάνεις παρέα με λιοντάρια για να μάθεις  την λεοντή να φοράς και να βρυχάσαι σωστά και από τα φυτοφάγα ζώα προτίμησε τα ελάφια ιδίως τα μαγικά . Αυτά με την ανθρώπινη φωνή που σου μιλούν μέσα από μια σελίδα σε Έπη Ομηρικά.
Το πρόβλημα του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ  είναι η απουσία του.  Όταν ο ΝΟΥΣ απουσιάζει,  τύραννος μικρός και μεγάλος είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ που σε καταστρέφει σε λεηλατεί  σε διχάζει και σε ρημάζει!
Γίνε  ο  ΟΔΥΣΣΕΑΣ  της  ζωής σου και διεκδίκησε ό,τι σου αξίζει, σου ανήκει  και  ό,τι σου ταιριάζει!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα